Jump to content

Streaming HD over wifi g/n

Volrath

Recommended Posts

Ετοιμάζομαι να βάλω projector στο σπίτι, αλλά επειδή δε θέλω να μπλέξω με καλώδια, σκέφτομαι να κάνω stream το περιεχόμενο (τυπικά 1080p Η.264 12Mbps max) σε wireless adapter του projector απο το HTPC. Η απόσταση htpc<=>pj θα είναι 3-4m, χωρίς εμπόδια, και θα έχω "καθαρά" κανάλια wifi.

Με 802.11g θα την παλέψει; Η λογική μου λέει ότι μιας και θα είναι κοντά, θα έχω τουλάχιστον 20-25Μbit σύνδεση από τα "μέγιστα" 54, οπότε θα καλύβει και ότι overhead χρειαστεί το πρόγραμμα του pj. Το module του pj είναι Ν, αλλά ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί στο HTPC δεν έχω wifi (ακόμα) αλλά έχω ένα router g αχρησιμοποίητο, οπότε με φέρνει στην 2ρη ερώτηση:

HTPC--router...usb wireless adapter--pj ή καλύτερα να πάρω ένα δεύτερο ίδιο usb adapter (HTPC - usb wireless adapter1....usb wireless adapter2--pj);

Άμα έχει κανείς wifi δίκτυο και κάνει stream τπτ ταινίες σε laptop/σερβιέτες και τα συναφή, ας πει την εμπειρία του.

Merciiiiii

Όχι, με το G Μέχρι 720p και όχι με κανά τρελό bitrate. Δυστυχώς για HD content μόνο full n.

Ακόμα και με 65mbps 802.11n που έχω δοκιμάσει κάνει κολλήματα.

Τα 65mbps ήταν ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης ή πραγματική; Είσουν κοντά στο router;

Κάτι παρόμοια διάβασα αριστερά δεξιά στο νετ, και δε μπορώ να το καταλάβω...Άμα έχεις 54mbit "κανονική" σύνδεση, γιατί να μη μπορείς να μεταφέρεις μία ταινία που έχει το 1/4 του bitrate αυτού...πόσο χάνεται δηλαδή από τα network interfaces / πόροι συστήματος κτλ.

Ή απλά ονομαστικά συνδέθηκες στα 65, και άμα πήγαινες π.χ. να μεταφέρεις ένα αρχείο, δε θα έπιανες τα 65/8= 8ΜΒ/s

Τα 65mbps ήταν ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης ή πραγματική; Είσουν κοντά στο router;

Κάτι παρόμοια διάβασα αριστερά δεξιά στο νετ, και δε μπορώ να το καταλάβω...Άμα έχεις 54mbit "κανονική" σύνδεση, γιατί να μη μπορείς να μεταφέρεις μία ταινία που έχει το 1/4 του bitrate αυτού...πόσο χάνεται δηλαδή από τα network interfaces / πόροι συστήματος κτλ.

Ή απλά ονομαστικά συνθέθηκες στα 65, και άμα πήγαινες π.χ. να μεταφέρεις ένα αρχείο, δε θα έπιανες τα 65/8= 8ΜΒ/s

Η απόσταση με το router ήταν ένα δωμάτιο και το σήμα ήταν καμπάνα. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως.

Το θέμα είναι πως ξεχνάς τη λεπτομέρεια, όπως απίστευτα πολλοί, ότι η ασύρματη σύνδεση είναι half duplex.

Οπότε αντί για 54mbps έχεις στην πραγματικότητα "27mbps". Το κακό είναι πως δεν έχω δει ποτέ utilization στο δίκτυο μεγαλύτερο του 30% και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι θέμα πρωτοκόλλου ή ισχύος switching οικιακών router.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.