Jump to content

Νέο Pc- μπορω να διατηρήσω την ιδια εγκατάσταση win7???

speedster

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Αγορασα νεα πλατφόρμα ι7 και θελω να κανω την μεταβαση απο το παλιο συστημα μου 775 με τον q9550 που ειχα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να κανω νεα εγκατασταση των windows αν δεν χρειαζεται. Μπορω να βαλω το δισκο στο νεο συστημα και να κανω repair την εγκατασταση? θα παιξει μετα κανονικα??

'Οχι δεν θα παίξει κανονικά,ειναι διαφορετικά τα chipset οποτε αν bootαρεις την εγκατάσταση θα δεις απλά μπλε οθονες.

Με τιποτα.Ακριβως για τον λογο που σου λεει ο απο πανω αλλα και γενικα σε διαφορετικο συστημα παντα format...

GA-X38->Asus RF(X48)->P67 μόνο με επαν-ενεργοποίηση των windows σε κάθε αλλαγή μητρικής και τίποτε άλλο.ο sata controller είναι ουσιαστικά ίδιος, οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Απεγκατεστησε και τους οδηγούς της Intel-> shut down-> νέα μητρική.

Sent from my u8800 using Tapatalk

Συμφωνώ, γενικά όταν οι αλλαγή δεν είναι δραματική (πχ να πας απο intel platform σε amd ή τούμπαλιν) τότε παίζει η ίδια εγκατάσταση. Όμως νομίζω ότι η εμπειρία χρήσης και οι επιδόσεις θα είναι πραγματικά βέλτιστες με νέα εγκατάσταση λειτουργικού.

στα WIN 7 δεν παιζει τοσο ρολο το hardware, οπως παλιοτερα!!

εχω κανει αλλαγη μητρικης στα 2 μου πισια, και μαλιστα στο ενα με εντελως διαφορετικο chipset, (απο NV -> AMD).

το μονο σιγουρο, ειναι οτι, πριν την αλλαγη της μητρικης, πρεπει

1 να εχεις BACK-UP (γιατι.., ποτε δεν ξερεις....!!!), και

2 να αφαιρεσεις προσεκτικα, οτιδηποτε εχει σχεση με το παλιο HARDWARE!!!! drivers, utilities, οποιαδηποτε εφαρμογη....!

Diamantius, παντα, μια φρεσκια εγκατασταση ειναι πιο γρηγορη. ομως δεν εχεις το συστημα ρυθμισμενο οπως το θες, με τις εφαρμογες που θες, οποτε πρεπει να ξαναστησεις τα παντα απο την αρχη!

και οταν το κανεις, θα εχεις παλι τις ιδιες επιδοσεις, με την παλια, οποτε δεν εχει νοημα να μιλαμε για επιδοσεις σε "αδειο" λειτουργικο!!!

Εγω δεν αφαιρεσα τιποτα!:p

Μονο του βρηκε οτι αλλαξε απλα στο device manager ειχε απειρες ghost devices και απλα της εσβησα απο εκει.

Εγώ από μηχάνημα με 775 & G31 έβαλα τον δίσκο σε AMD FM1 και έπαιξαν κανονικά... :dance3:

Eννοείτε ότι το έκανα δοκιμαστικά για να δώ τί θα γίνει αρχικά...

Μετά από 6-7 μέρες που όλα έπαιζαν κανονικά αλλά βρήκα επιτέλους χρόνο έκανα κανονικά επανεγκατάσταση. :getlost:

Εγω δεν αφαιρεσα τιποτα!:p

Μονο του βρηκε οτι αλλαξε απλα στο device manager ειχε απειρες ghost devices και απλα της εσβησα απο εκει.

κανονικα ετσι γινεται! παιζει και απ'ευθειας..!

απλα, για τον φοβο των ιουδαιων, λεμε να γινεται απεγκατασταση!!

σε win7x64 από intel 2πύρηνο πήγα σε amd 4πύρηνο και τον δίσκο τον έκανα φορμάτ ενάμιση χρόνο μετά όταν πήρα ssd :p

το αστείο είναι ότι όταν άλλαξα cpu board gpu κτλ, το δίσκο με το παλιό λειτουργικό τον έβαλα στο καινούριο πισί χωρίς φορμάτ επειδή βαριόμουνα, βεβαίως επίσης υπήρχε και ένα κλίμα "βρε λες να δουλέψει" με τον μέητ που με βοήθησε να στήσω το νέο πισί και ταυτόχρονα λήτσαρε καφέ και κουλουράκια

Καλησπέρα.

Αγορασα νεα πλατφόρμα ι7 και θελω να κανω την μεταβαση απο το παλιο συστημα μου 775 με τον q9550 που ειχα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να κανω νεα εγκατασταση των windows αν δεν χρειαζεται. Μπορω να βαλω το δισκο στο νεο συστημα και να κανω repair την εγκατασταση? θα παιξει μετα κανονικα??

Θα παίξει μια χαρά αρκεί να μην αλλάξεις το mode του sata controller.Δηλαδή στο 775 το είχες σε AHCI mode τότε και στην καινούρια μητρική το βάζεις σε AHCI mode.

Και εγώ είχα 775 και πήγα σε 1155 και έπειξε με την πρώτη χωρίς να πειράξω τίποτα. Τρέχεις βέβαια μετα το chipset installation software για να ενημερωθούν οι device drivers, και ότι άλλο καινούριο πήρες.

Και σε τελείως διαφορετικό σύστημα να πας (intel - nvidia) πάλι γίνεται αλλά πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα παραπάνω.

Ευχαριστω για τις απαντησεις....Την εκανα την αλλαγη και όλα δουλεύουν άψογα οπως περιγραψετε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.