Jump to content

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ σκληρών δίσκων...μέχρι 57οC!

Passenger57

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα της δουλειάς το οποίο ειναι ενας Τετραπήρυνος Intel με 4 gb ram asus μητρική 4 δίσκους σατα2 ( 650 - 650 - 1 tera - 2 tera ).Άρχισε να κολλάει...τσεκάρω με ενα utility την θερμοκρασία τους...εφτανε ο ενας 57 μεγιστο και οι αλλοι μονιμα στο 48 46 βαθμοί κελσίου.Μπουτάρω... δεν βρίσκει τον ένα δίσκο...περιμενω λιγο να κρυώσει το θεμα...ξανα μπουτάρω...περιμενω λίγο...ξανα ανεβαινει η θερμοκρασία

ξανα τα ίδια... με τους δίσκους. Βρίσκω τον έναν που εβγαινε εκτός και μαλλον ανεβαζε θερμοκρασία και τον βγάζω από το συστημα ( επειδη ειναι διπλα διπλα με τους αλλους προφανως ανεβαζε θερμοκρασία και στους άλλους).

Παιρνω αυτόν τον δίσκο τον βαζω στο σπιτι για κανενα μισαωρο...βλέπω πως ανεβαζει παλυ θερμοκρασία...

ερωτήσεις:

1) Μηπως φταίει πως έχω μικρό τροφοδοτικό ( 500 w chietech)

2) Tα παίζει ο δίσκος σιγά σιγά;

3) Μήπως είναι άλλη η αιτία;

Τωρα οι υπόλοιποι δίσκου μου δείχνουν πως λειτουργουν απο 38-42 βαθμούς για 1,5 μερα συνεχως χωρίς άλλα προβλήματα...

το 1 σίγουρα δεν είναι, έχω δοκιμάσει πολλά τροφοδοτικά της εταιρίας και αντέχουν τα πάντα.

το 2 είναι πολύ πιθανό, κράτα backup μήπως είναι και στα τελευταία του.

Ελπίζω να του έχεις σωστή ψύξη, κάποιον ανεμιστήρα να φυσάει τους δίσκους και όχι χύμα στο κουτί χωρίς fan.

Κανενα δεν ειναι αλανθαστο...

Παντως το hds ειναι απο τα πλεον εγκυρα...

Τεσπα, ας δοκιμασει ο thread starter και τα δυο καλου-κακου!

η αληθεια ειναι πως δεν εχω ανεμιστηρα μπροστα απο το τσιεφτεκ κουτι αλλα υπαρχεο πισω στην μερια κατω απο το τροφοδοτικο απεναντο απο τους σκληρους...ποια ειναι η σωστη θερμοκρασια για αυτους τους σκληρους?το σεντονελ το εχω και αυτο μου ελεγε τις θερμοκρασιες αλλα μου ελεγε και πως λειτουργει σωστα ο δισκος αυτος...

Τα ακριβη ορια θερμοκρασιων μπορεις να τα δεις στα specs του σκληρου σου δισκου, google-αρωντας το μοντελο τους...

Οσον αφορα για τα επιτρεπτα ορια θερμοκρασιας ενος σκληρου δισκου, γενικα μιλωντας παντα, πανω απο 60 βαθμους κελσιου δεν ειναι σωστο να φτανει...

Σαφως υπαρχουν μοντελα-φουρνοι που το 55αρι ειναι το νορμαλ τους...

Αλλα μοντελα πανω απο 35-38 δεν φτανουν ποτε...

Επισης το χειμωνα καλο ειναι η μεγιστη θερμοκρασια να ειναι οι 38-43 βαθμοι κελσιου, διοτι το καλοκαιρακι με +20 μεσα στο δωματιο βαθμους κελσιου , ο σκληρος δισκος θα φτασει τους 58-63 βαθμους κελσιου κατα προσεγγιση μιλωντας παντα φιλε μου...

Αναφερω συνεχως τη λεξη Κελσιου, οχι απο κολλημα αλλα για να αποφευχθουν τυχον παρεξηγησεις με την εναλλακτικη μοναδα μετρησης θερμοκρασιας, τη κλιμακα fahrenheit !

δεν βλέπω κάτι παράξενο, δώσε μας λίγο πληροφορίες τι κουτί έχεις και που έχεις τοποθετήσει ανεμιστήρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.