mchls Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2011 -Πόσα watt ''τρώει'' μια κουκουνάρα σόμπα ρεύματος ;-Μια ώρα λειτουργίας της κουκουνάρας, σε πόσα ευρώ μεταφράζεται ;Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές...
mchls Δεκέμβριος 26, 2011 Author #3 Δεκέμβριος 26, 2011 Οντως γραφει... 1000 watt ειναι... -Μια ώρα λειτουργίας της κουκουνάρας, σε πόσα ευρώ μεταφράζεται ;
Lakisss Δεκέμβριος 26, 2011 #5 Δεκέμβριος 26, 2011 http://www.cres.gr/energy-saving/images/pdf/Analytikos_pinakas_timologiou_deh.pdf
mchls Δεκέμβριος 26, 2011 Author #6 Δεκέμβριος 26, 2011 Να 'στε καλα βρε καλα παιδια...Δεν το περιμενα...Κατι ακομα:Για την φουκαριαρα την τσεπη μας, τι συμφερει περισσοτερο ;Η κουκουναρα σομπα ή air condition ;Ισως αναφερει το pdf μεσα, αλλα δεν προλαβα να το διαβασω ολοκληρο!
Dant3 Δεκέμβριος 26, 2011 #7 Δεκέμβριος 26, 2011 Η σομπα οσο αφορα καθαρα χρεωση πρεπει να συμφερει απειροελαχιστα περισσοτερα μιας και τα ac νομιζω γυρω στο kw τραβανε(νομιζω,δεν βαζω το χερι μου στη φωτια).το θεμα ειναι οτι το ac ζεσταινει σχεδον ολοκληρο δωματιο ενω η σομπα οχι...
mchls Δεκέμβριος 26, 2011 Author #8 Δεκέμβριος 26, 2011 Η σομπα οσο αφορα καθαρα χρεωση πρεπει να συμφερει απειροελαχιστα περισσοτερα μιας και τα ac νομιζω γυρω στο kw τραβανε(νομιζω,δεν βαζω το χερι μου στη φωτια).το θεμα ειναι οτι το ac ζεσταινει σχεδον ολοκληρο δωματιο ενω η σομπα οχι...Κοιτα, και η σομπα ζεσταινει ενα δωματιο 10 τετραγωνικων, απλα θελει κανα 24ωρο...Ενω το a/c μεσα σε 1-2 ωρες, στο κανει φουρνο...Καλα οχι και φουρνο, αλλα κανει καλυτερη δουλεια σε μεγαλο χωρο απο την σομπα, ειναι αληθεια φιλτατε [MENTION=12158]Dant3[/MENTION]
Tsakonas Δεκέμβριος 26, 2011 #9 Δεκέμβριος 26, 2011 Να 'στε καλα βρε καλα παιδια...Δεν το περιμενα...Κατι ακομα:Για την φουκαριαρα την τσεπη μας, τι συμφερει περισσοτερο ;Η κουκουναρα σομπα ή air condition ;Ισως αναφερει το pdf μεσα, αλλα δεν προλαβα να το διαβασω ολοκληρο!Αν θες το πιο value for money,δωσε ευρα για καλη μονωση στο σπιτι σου.
mchls Δεκέμβριος 26, 2011 Author #10 Δεκέμβριος 26, 2011 Αν θες το πιο value for money,δωσε ευρα για καλη μονωση στο σπιτι σου. Εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα πραγματικα αξιζει ; Λενε πως ειναι once and 4 good υποεθεση, αλλα δεν γνωριζω αν συμφερει/διαρκει/αποδιδει ! ! !
l2phile Δεκέμβριος 26, 2011 #11 Δεκέμβριος 26, 2011 Είναι και αναλόγως σε τι επίπεδο είναι η τωρινή μόνωση. Αν είναι για κλάματα, όσο και να κοστίζει, αξίζει. Αν όμως πχ θες 10.000 ευρώ για να γλυτώσεις 300 ευρώ τον χρόνο σε ψύξη θέρμανση, δεν συμφέρει.
Dant3 Δεκέμβριος 27, 2011 #12 Δεκέμβριος 27, 2011 προσφατα καναμε μονωση.γυρω στα 5000 πηγε αλλα η διαφορα χαοτικη σε σχεση με περσι.ανοιγουμε πλεον 3 ωρες με το ζορι καλοριφερ ενω περσι το ειχαμε 5+
magicman Δεκέμβριος 27, 2011 #13 Δεκέμβριος 27, 2011 εχει διαφορα αρκετη, ειδικα σε τοιχους, που τους βρισκει αερας. πχ το δικο μου το δωματιο, ειναι παντα κρυο, γιατι το χτυπαει βαρδαρης..με μονωση θα ηταν καλυτερα τα πραγματα...του χρονου θα μπει.επισης τα κουφοματα, χανουν αρκετα αν ειναι παλια.
ΝTG Δεκέμβριος 27, 2011 #14 Δεκέμβριος 27, 2011 Είναι και αναλόγως σε τι επίπεδο είναι η τωρινή μόνωση. Αν είναι για κλάματα, όσο και να κοστίζει, αξίζει. Αν όμως πχ θες 10.000 ευρώ για να γλυτώσεις 300 ευρώ τον χρόνο σε ψύξη θέρμανση, δεν συμφέρει. Δεν παιζει να γλιτωνεις 300Ε το χρονο και να θες μονωση [MENTION=12158]Dant3[/MENTION] Μπορεις να γραψεις μερικες πληροφοριες ?? Που μενετε (πολυκατοικια/μονοκατοικια) και τι κανατε?
mchls Δεκέμβριος 27, 2011 Author #15 Δεκέμβριος 27, 2011 Είναι και αναλόγως σε τι επίπεδο είναι η τωρινή μόνωση. Αν είναι για κλάματα, όσο και να κοστίζει, αξίζει. Αν όμως πχ θες 10.000 ευρώ για να γλυτώσεις 300 ευρώ τον χρόνο σε ψύξη θέρμανση, δεν συμφέρει.Τωρινη μονωση, τι εννοεις ;Δεν εχουμε καμια μονωση...Ειμαι σε μονοκατοικια και απο πανω ειναι ταρατσα...Τα καλοκαιρια ειναι καμινι, τους χειμωνες ψυγειο...προσφατα καναμε μονωση.γυρω στα 5000 πηγε αλλα η διαφορα χαοτικη σε σχεση με περσι.ανοιγουμε πλεον 3 ωρες με το ζορι καλοριφερ ενω περσι το ειχαμε 5+Μιας και ανεφερες το καλοριφερ, μετραει και ποσες φετες εχουν τα σωματα...Εμεις εκτος απο το προβλημα που λεγεται ταρατσα διχως μονωση, εχουμε και ελαχιστες φετες στα σωματα του καλοριφερ, με αποτελεσμα το καλοφιρερ να αναβει 8-9 ωρες καθε μερα για να πιασει το σπιτι μια θερμοκρασια της ταξεως των 19 βαθμων κελσιου...
Dant3 Δεκέμβριος 27, 2011 #16 Δεκέμβριος 27, 2011 Δεν παιζει να γλιτωνεις 300Ε το χρονο και να θες μονωση @Dant3 Μπορεις να γραψεις μερικες πληροφοριες ?? Που μενετε (πολυκατοικια/μονοκατοικια) και τι κανατε? Ναι σε μονοκατοικια του 60 κατι.καναμε βασικα ανακαινιση και ριξαμε και μια μονωση γιατι εχανε και εμπαζε και υγρασια. τελικα 2 και κατι χαλιαρικα μας πηγε για πολυορεθανη(καπως ετσι τελος παντων).ριχνουν αυτο το κιτρινο παντου,αφου πρωτα ριξουν πισσα (τι ειναι αυτο) και απο πανω απο ολα αυτα τσιμεντο(την επεβλεπα την διαδικασια για αυτο τα εμαθα)
l2phile Δεκέμβριος 27, 2011 #17 Δεκέμβριος 27, 2011 Τωρινη μονωση, τι εννοεις ;Δεν εχουμε καμια μονωση...Ειμαι σε μονοκατοικια και απο πανω ειναι ταρατσα...Τα καλοκαιρια ειναι καμινι, τους χειμωνες ψυγειο...Υπάρχει μόνωση τοίχων (περιμετρικών ή και εσωτερικών αν πχ σε ένα δωμάτιο δεν ανάβετε την θέρμανση, ταράτσας, πατώματος), μόνωση παραθύρων - πορτών (διπλά τζάμια, πόσο μπάζουν από κάτω-γύρω).Πρέπει να δεις πού υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα (το καλύτερο φυσικά είναι να τα διορθώσεις όλα). Είναι παγωμένο το ταβάνι, το πάτωμα, κάποιος συγκεκριμένος περιμετρικός τοίχος, μπάζει κάποια πόρτα/παράθυρο;
mchls Δεκέμβριος 27, 2011 Author #18 Δεκέμβριος 27, 2011 Υπάρχει μόνωση τοίχων (περιμετρικών ή και εσωτερικών αν πχ σε ένα δωμάτιο δεν ανάβετε την θέρμανση, ταράτσας, πατώματος), μόνωση παραθύρων - πορτών (διπλά τζάμια, πόσο μπάζουν από κάτω-γύρω).Πρέπει να δεις πού υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα (το καλύτερο φυσικά είναι να τα διορθώσεις όλα). Είναι παγωμένο το ταβάνι, το πάτωμα, κάποιος συγκεκριμένος περιμετρικός τοίχος, μπάζει κάποια πόρτα/παράθυρο;Μονωση τοιχων και περιμετρικων και εσωτερικων δεν ειμαι σιγουρος, αλλα 95% δεν υπαρχει...Δυστυχως ταρατσας + πατωματος μονωση δεν υπαρχει...Τα τζαμια ειναι διπλα και μπαζουν αρκετα γυρω-γυρω...Το ταβανι τα καλοκαιρια ειναι κατι παραπανω απο καυτο...Για χειμωνα δεν εχω τσεκαρει...Τα παραθυρα εχουν κουφωματα αλουμινιου, και το κρυο που μπαζει γινεται αντιληπτο στα 25 εκατοστα απο το τζαμι...
Wizard! Δεκέμβριος 27, 2011 #19 Δεκέμβριος 27, 2011 Μονωση τοιχων και περιμετρικων και εσωτερικων δεν ειμαι σιγουρος, αλλα 95% δεν υπαρχει...Δυστυχως ταρατσας + πατωματος μονωση δεν υπαρχει...Τα τζαμια ειναι διπλα και μπαζουν αρκετα γυρω-γυρω...Το ταβανι τα καλοκαιρια ειναι κατι παραπανω απο καυτο...Για χειμωνα δεν εχω τσεκαρει...Τα παραθυρα εχουν κουφωματα αλουμινιου, και το κρυο που μπαζει γινεται αντιληπτο στα 25 εκατοστα απο το τζαμι...Εδώ μένεις...; :wassat:Χωρίς πλάκα, πρέπει να ξεκινήσετε από κάπου. Είναι καλή εποχή για τέτοιες αγορές αφού οι περισσότερες εταιρίες δεν έχουν δουλειά και θα σας κάνουν καλές τιμές. Αν μπορείτε, πάρτε ένα δάνειο για ανακαίνιση. Επειδή φτιάχνω κι εγώ σπίτι, στα 40.000€ για 10 χρόνια βγαίνει 460€ η δόση. Λογικά θα σας χρειαστούν 10.000€ το πολύ, οπότε υπολόγισε γύρω στα 120€ να σας βγει. Πιστεύω ότι αξίζει γιατί η έλλειψη μόνωσης δεν είναι μόνο θέμα κρύου/ζέστης είναι και συνολικής φθοράς του σπιτιού από υγρασία/ξηρασία που προκαλείται με τον καιρό.Πρόσφατα πήγα σε σπίτι στο Καπανδρίτι, που είναι υπό κατασκευή ακόμα, άρα όλη μέρα ανοικτό και μπαινοβγαίνουν εργάτες και με κλειστά όλα δε χρειαζόταν καν θέρμανση. Και μιλάω για μονοκατοικία στο Καπανδρίτι έτσι...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 27, 2011 #20 Δεκέμβριος 27, 2011 We got it. Κανει κρυο και ο κατοχος ειναι λεφτας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.