Jump to content

Αγορά UPS

costasckn

Recommended Posts

καλημέρα παιδιά, χρόνια πολλά σε όλους.Δυστυχώς μετά από 5+ χρόνια χρήσης οι ενεργειακές απαιτήσεις του συστήματος έχουν αυξηθεί (crossfire, δύο οθόνες, overclocking) και το ups που έχω πια δεν με καλύπτει. Είχα τώρα το πρωί ια πτώση τάσης και δεν κράτησε το pc καθόλου σε λειτουργία. Έχετε καμμιά πρόταση για την αγορά νέου? Θα χρησιμοποιηθεί για το σύστημα της υπογραφής (gaming rig) και μία από τις δύο οθόνες.

Με αυτά που έχεις, πας σε 1500-2000VA για πλάκα. (όπως και εγώ)

Το 1000άρι σίγουρα δεν θα φτάσει.

1. APC Power Saving Back-UPS Pro 1500, 230V | Skroutz.gr

2. APC Smart-UPS SC 1500VA 230V - 2U Rackmount/Tower | Skroutz.gr

3. Eaton Ellipse ECO 1600 DIN USB | Skroutz.gr

4. Eaton Evolution 1550, 1440VA / 1100W Tower | Skroutz.gr

Αναλογως το 1000αρι..

Υπαρχουν και double conversion ..1000αρια που μπορουν να προσφερουν σε watt περιπου οσα και τα 1500αρια.

ΠΧ.. http://powerquality.eaton.com/PULSI1000T.aspx?CX=83

Eaton EX 1000VA Tower | Skroutz.gr

(online ...)

Aπο τα παραπανω που ειπωθηκαν το 1 και το 3 ειναι stand by

το 2 αν και line interactive σαν SC δε βγαζει καθαρο ημιτονο στην εξοδο...

και το 4 ειναι το μονο που αξιζει.(αν δεν παμε στο online της eaton βεβαια)

Στα ιδια παιζει και απο apc

APC Smart-UPS 1500VA LCD 230V | Skroutz.gr

Υ.Γ

οσο για τα watt που καταναλωνεις ..μαζι με τις 2 οθονες δε νομιζω να εισαι πανω απο 700watt.

Συγνωμη για το hijack, αλλλα επειδη ειμαι κι εγω σε αναζητηση ups αυτο τον καιρο, τι θα μπορουσατε να προτεινετε ια το συστημα της υπογραφης (μαζι με την οθονη φυσικα) και 2-3 εξωτερικους σκληρους;

Δεν εχω καμια τρελη απαιτηση παρα μονο να κραταει για λιγα λεπτα το συστημα και φυσικα να μην ειναι πολυ ακριβο :)

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

@NTG , Καμία αντίρρηση, και εγώ έχω ένα EATON Pulsar M 2200VA 2U rack, δεν το μετάνιωσα, αν και ακριβό έχει καλή αντοχή. Καλό άρθρο για διάβασμα είναι και αυτό.

To EX 1000VA αν και ποιο ακριβό από αυτά που γράφω ποιο πάνω ναι αξίζει όντως, για online είναι πολύ καλή τιμή:T:

@hayabusa δύσκολα πράματα ζητάς, το μόνο οικονομικό και επώνυμο – καλό που θα μπορούσε να κρατήσει έστω 3-4 λεπτά* το PC σου είναι αυτό : Eaton 5110 UPS 1000 VA | Skroutz.gr

Που είναι εντελώς στα όρια (ίσως να σου σφυρίσει από overload αν παίζεις παιχνίδια με 2x 4870X2, δοκιμασμένα με 1000VA noname)

*=υπολογίζω και τη περίπτωση να παίζεις παιχνίδια και ξαφνικά να έχεις διακοπή.

Μετά πας σε ανώνυμο μη-ποιοτικό UPS

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, απ'όσο είδα από τα link θα πρέπει να πάω σε 250+ ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....κοιτώντας εχθές βρήκα αυτό

Msystems.gr - Προϊόντα - Power On VS 1600

πιο οικονομικό...πως το βλέπετε?

MUSTEK UPS POWERMUST 2000VA USB P LINE INTERACTIVE - UPS - E-SHOP.GR αυτο εχω απο το 2008 MUSTEK UPS POWERMUST 2000VA USB P LINE INTERACTIVE και ειναι μια χαρα το ειχα παρει 240 απο e-shop

εδω εχει 191 ε MUSTEK UPS 9 τιμές από €59 έως €191 | ePrice.gr :T:

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, απ'όσο είδα από τα link θα πρέπει να πάω σε 250+ ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....κοιτώντας εχθές βρήκα αυτό

Msystems.gr - Προϊόντα - Power On VS 1600

πιο οικονομικό...πως το βλέπετε?

δεν θα το εμπιστευόμουν, έχω και ένα mustek 600άρι, που μετά από 1 χρόνο, δεν άνοιγε και όταν το άνοιξα να δω τη μπαταρία είχε φουσκώσει η μπαταρία και είχε βγάλει ασπράδια(από το εσωτερικό της). Πολλά noname έχουν άθλια κατασκευή.

MUSTEK UPS POWERMUST 2000VA USB P LINE INTERACTIVE - UPS - E-SHOP.GR αυτο εχω απο το 2008 MUSTEK UPS POWERMUST 2000VA USB P LINE INTERACTIVE και ειναι μια χαρα το ειχα παρει 240 απο e-shop

εδω εχει 191 ε MUSTEK UPS 9 τιμές από €59 έως €191 | ePrice.gr :T:

μια απ' τα ίδια εδώ, εχω το mustek απ το 2006 το 1200VA, πέρσι του άλλαξα μπαταρίες και δουλεύει άψογα! κρατάει και τους 2 υπολογιστές της υπογραφής

οχι και να δώσουμε 300 και 400 ευρώ για UPS.. :)

οχι και να δώσουμε 300 και 400 ευρώ για UPS.. :)
Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράματα, άλλο ένα UPS line interactive / online επώνυμο (APC/EATON) και άλλο κάποιο noname / κινέζικο άγνωστο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και στην ποιότητα υλικών και στο χρόνο εναλλαγής (DC->AC) και το ανάποδο, που και από εκεί παθαίνεις ζημιά αν το UPS σου καθυστερήσει να αλλάξει από το δίκτυο στη μπαταρία.

Παλιότερα από προβλήματα της ΔΕΗ είχα χάσει 2500Ευρώ(περίπου) σε χαλασμένο hardware (2003-2007), οπότε το να αγοράσω το προαναφερόμενο ups ήταν απαραίτητο. (και η τιμή μπροστά στη χασούρα που είχα ήταν μικρή)

Σε κατάστημα που δούλευα 9 στα 10 ups που μας επέστρεφαν ήταν noname με το πρόβλημα της σκασμένης μπαταρίας(η και καμένο board στο ups οπότε πήγαινε για ανακύκλωση), μόνο 1 στα 10 ήταν ένα APC που μας το δώσανε να βρούμε τη μπαταρία που παίρνει.

Στις οθόνες κάτι παρόμοιο ισχύει και εκεί, φτηνή η LG, καλύτερη η Dell, ακόμη καλύτερη η Eizo Flexscan / Foris και ακόμη ποιο κορυφή η Eizo Coloredge / Lacie 324i !

Ακόμη καμπίνα δεν έχω, το έχω όρθιο με τα ποδαράκια αριστερά δεξιά που έχει (βέβαια έχω και τη κούτα με όλα τα αξεσουάρ για rack).

Μόλις επιστρέψω από Θεσσαλονίκη (Δευτέρα) και έρθουν οι μπαταρίες, θα μεταφέρω το review μου στο lab να υπάρχει (να και δεν το έχουμε), για να είναι πλήρες.

Apc πάντως είναι top και από την οθόνη ενδείξεων θα καταλάβεις πολλά και για το μηχάνημά σου ( watt σε φουλ load, σε νορμάλ κλπ). πήρα πρόσφατα ένα και πχ αν παίξεις με την φωτεινότητα της οθόνης σου δείχνει real-time πόσα watt είναι κάθε "σκαλοπάτι".

καταλαβαίνω τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, επώνυμο και ακριβό vs noname και φτηνό, και ειλικρινά υπό άλλες συνθήκες δεν θα το σκεφτόμουν καν, θα πήγαινα σε κάτι ποιοτικό και ασφαλές...στις μέρες μας όμως είναι τα λεφτά περιορισμένα...θα περιμένω στις εκπτώσεις μήπως προκύψει καμμιά καλή προσφορά και ανάλογα θα πράξω. Πάντως μετά από τη σχετική έρευνα μου έχει κάνει εντύπωση η APC και τα προιόντα της και ήδη οργανώνω το budget (ας περιμένει λίγο ο ssd...:shout:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.