Jump to content

Tεζάρισε μετά από restart. Γιατί; --> RMA @ Eshop

hayabusa

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες και χρόνια πολλά.

Έκανα το απόγευμα μια επανεκκίνηση στο σύστημα της υπογραφής (για την ακρίβεια ήθελα να κάνω επανεκκίνηση) και αφού έσβησε, από τότε αρνείται πεισματικά να ανάψει.

Έχοντας αποσυνδέσει όλα τα περιφερειακά δοκίμασα να bootάρω μόνο με τη cpu, τη vga και τις μνήμες αλλά τιποτα. Στη συνέχεια έκανα και διάφορους συνδυασμούς αλλά και πάλι μηδέν εις το πηλίκο.

Να διευκρινίσω ότι πατώντας το κουμπί, τα ανεμιστήρια παίρνουν μπρος (αν και δουλεύουν σε πολύ χαμηλές στροφές κια δεν κάνουν τα checks που θα έπρεπε) και τα leds της μητρικής ανάβουν, όμως δεν υπάρχει καμία απόκριση στην οθόνη (ούτε καν ποστάρει).

Τι μπορεί να την έχει ακούσει (και γιατί; ενα restart πήγα να κάνω, τιποτα περισσότερο και χωρίς να έχω πειράξει απολύτως τίποτα).

Εννοείται πως μέσα σε όλα έκανα και clear CMOS αλλά ούτε και αυτό βοήθησε.

Τέλος παρατήρησα ότι μετά από λίγη ώρα λειτουργίας (αν μπορεί να χαρακτηριστεί λειτουργία αυτό που κάνει) έβγαλα τον επεξεργαστή και ήταν κρύος καθώς επίσης και οτι από τα 5 leds της radeon ανάβουν τα 3 (δεν ξέρω όμως αν αυτό ειναι οκ ή όχι γιατί δεν το έχω ξαναπαρατηρήσει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Χρόνια πολλά σε όλους :)

edit: Πριν την απόπειρα του restart δούλευε ρολόι για κάμποσες μέρες σερί είτε σε απλές εφαρμογές είτε σε πιο απαιτητικές αλλά και παιχνίδια κλπ.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=596]greekfragma[/MENTION] :

Το σκέφτηκα αυτό αν και δυστυχώς δεν έχω κάποιο δεύτερο να δοκιμάσω (ίσως όμως να βρεθεί κάποιο δανεικό από κανα γείτονα [ [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] ακούς;] ).

Είναι λογικό να τα έφτυσε έτσι στο άσχετο όμως ;

[MENTION=21135]vlahoskwn[/MENTION] : Δοκίμασα και χωρίς τις RAM αλλά τιποτα. :)

Ένα ακόμη clue. Για λόγους ασφαλείας κυρίως, πριν βγάλω το οποιοδήποτε κομμάτι για να κάνω δοκιμή έσβηνα το τροφοδοτικό και το έβγαζα από το ρεύμα.

2-3 φορές όταν πήγα να το ανάψω ξανα μου έριξε την ασφάλεια (όχι την γενική :p)

Αυτό πιστεύεται ότι επιβεβαιώνει την υποψία του [MENTION=596]greekfragma[/MENTION] ή μπορεί να ειναι τυχαίο ;

Σημειωτέον, πως μετά το pc "ξεκινούσε" (αυτό το υποτυπώδες έστω ξεκίνημα) και τα διάφορα leds και κουμπάκια της μητρικής έδειχναν να ανάβουν όπως θα έπρεπε.

edit: [MENTION=9387]victor[/MENTION] , [MENTION=9381]papajim[/MENTION] & [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] :

Μια και ειμαστε γείτονες (και πέρα από τον Ιάσωνα με τον οποίο γνωριζόμαστε) αν υπάρχει κανένα τροφοδοτικούλι εύκαιρο για να κάνουμε μια δοκιμή κερνάω και καφεδάκι ε; :)

Ένα ακόμη clue. Για λόγους ασφαλείας κυρίως, πριν βγάλω το οποιοδήποτε κομμάτι για να κάνω δοκιμή έσβηνα το τροφοδοτικό και το έβγαζα από το ρεύμα.

2-3 φορές όταν πήγα να το ανάψω ξανα μου έριξε την ασφάλεια (όχι την γενική :p)

Αυτό πιστεύεται ότι επιβεβαιώνει την υποψία του [MENTION=596]greekfragma[/MENTION] ή μπορεί να ειναι τυχαίο ;

Και το δικό μου το κάνει όταν το ανοίγω, αλλά μετά από καναδυό προσπάθειες ανάβει τελικά χωρίς να την ρίξει. Έχουμε χάλια ηλεκτρικά σπίτι.

edit: [MENTION=9387]victor[/MENTION] , [MENTION=9381]papajim[/MENTION] & [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] :

Μια και ειμαστε γείτονες (και πέρα από τον Ιάσωνα με τον οποίο γνωριζόμαστε) αν υπάρχει κανένα τροφοδοτικούλι εύκαιρο για να κάνουμε μια δοκιμή κερνάω και καφεδάκι ε; :)

700W κάνει; :p Αν ναι, στείλε PM.

Και το δικό μου το κάνει όταν το ανοίγω, αλλά μετά από καναδυό προσπάθειες ανάβει τελικά χωρίς να την ρίξει. Έχουμε χάλια ηλεκτρικά σπίτι.

700W κάνει; :p Αν ναι, στείλε PM.

Και 700αρι μια χαρα ειναι αν εχει 1 8πινο κι 1 6πινο για την καρτα γραφικων. Δωσε μια επβεβαιωση και μιλαμε αν ειναι το συντομοτερο ;)

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION]

Έχω κι εγώ ένα τροφοδοτικό που κάθεται (500 watt, δεν έχει 8-πινο αλλά μετατροπή θα γίνεται λογικά). Αν δε γίνει τίποτα με τον vic μιλάμε.

btw. Ο GoMaR πρέπει να είναι στο εξοχικό...

Αν αφήσεις μόνο CPU απάνω, κάνει κάποια beeps;

όχι, βασικά ποτέ δεν έκανε γιατί ή το ηχειάκι δεν δουλεύει ή το έχω πολώσει ανάποδα.

Θα περάσει από εδώ ο victor σήμερα το απόγευμα με τροφοδοτικό και θα δούμε τι γίνεται. Μόλις έχω νέα θα δώσω update.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαινω πάντως τι στο καλό μπορεί να παίχτηκε από μια απλή επανεκκίνηση.

Ότι θα μετάνοιωνα τόσο πολύ για ένα restart δεν το περίμενα ποτέ :p

όχι, βασικά ποτέ δεν έκανε γιατί ή το ηχειάκι δεν δουλεύει ή το έχω πολώσει ανάποδα.

Ε, βάλε το κανονικά να ξέρεις τι γίνεται :p

Εγώ έχω πάρει ένα πυκνωτικό και είναι πολύ βολικό για τέτοιες περιπτώσεις.

Ε, βάλε το κανονικά να ξέρεις τι γίνεται :p

Εγώ έχω πάρει ένα πυκνωτικό και είναι πολύ βολικό για τέτοιες περιπτώσεις.

τέτοιο έχω κι εγώ (αν και έχει και το κουτί δικο του).

Το δοκίμασα και από τις δύο πλευρές μόνο με τη cpu πάνω αλλά δεν έδωσε κάτι.

Απ' όσο θυμάμαι το ηχειάκι δεν μπαίνει ανάποδα. Όπως και να το βάλεις θα δουλέψει.

Από τη στιγμή που ξεκινάει με τις μνήμες βγαλμένες χωρίς ήχο, έχεις θέμα ή με τη μητρική ή με τον επεξεργαστή.

Δοκίμασε εννοείται και το τροφοδοτικό που υπάρχει εύκαιρο.

Update

Μόλις έφυγε ο victor τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για τον κόπο.

Δοκιμάσαμε με το τροφοδοτικό του, με άλλη vga και άλλες RAM αλλά και πάλι δεν έγινε τιποτα απολύτως.

Πλέον υποψιάζομαι κι εγώ cpu ή μητρική. (Βασικά δεν νομίζω πως μπορεί να είναι κάτι άλλο)

Την 4870χ2 απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχει θέμα τη πήρε ο [MENTION=9387]victor[/MENTION] για να την τεστάρει στο σύστημά του.

Η μητρική και ο επεξεργαστής έχουν εγγύηση από το eshop. Θα τα πάω πακέτο εκεί (στο κατάστημα του Πειραιά) αύριο κιόλας. Το θέμα ειναι, πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα μου πουν για στραβωμένα pins κλπ στον επεξεργαστή; (που σίγουρα δεν έχει)

Αν ζητήσω από τον τεχνικό να το κοιτάξει και να μου δώσει μια έγγραφη βεβαίωση λέτε να δεχτεί ;

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε τέτοιο πρόβλημα από το πουθενά πάντως :wall::wall::wall:

edit: δοκιμάσαμε και χωρίς cpu φυσικά και πάλι δεν μας έκανε τη χάρη να ανάψει.

Η μητρική και ο επεξεργαστής έχουν εγγύηση από το eshop. Θα τα πάω πακέτο εκεί (στο κατάστημα του Πειραιά) αύριο κιόλας. Το θέμα ειναι, πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα μου πουν για στραβωμένα pins κλπ στον επεξεργαστή; (που σίγουρα δεν έχει)

Αν ζητήσω από τον τεχνικό να το κοιτάξει και να μου δώσει μια έγγραφη βεβαίωση λέτε να δεχτεί

Να ζητήσεις να το ελέγξουν κατά την παράδοση και βγάλε και μια φωτογραφία με το κινητό που να φαίνεται το δελτίο παραλαβής και τα pins

αποριούλα:

Κοιτώντας πιο προσεκτικά τη μητρική, δίπλα από κάποια leds έχει τις ενδείξεις NORMAL, HIGH, CRAZY και υπάρχουν από τρια τέτοια ledακια για NB,SB,RAM και CPU (τουλάχιστον αυτά ειδα)

Ξέρει κάποιος τι υποδεικνύουν αυτά; Στο manual της μητρικής με μια γρήγορη ματια δεν είδα κάτι.

Τώρα πχ που δοκίμασα να το ξαναβάλω μπρος (με cpu και ram) βλέπω στο cpu και το sb να ειναι αναμμένο το crazy, στο sb το normal και στις ram το high.

Ideas ; :)

αποριούλα:

Κοιτώντας πιο προσεκτικά τη μητρική, δίπλα από κάποια leds έχει τις ενδείξεις NORMAL, HIGH, CRAZY και υπάρχουν από τρια τέτοια ledακια για NB,SB,RAM και CPU (τουλάχιστον αυτά ειδα)

Ξέρει κάποιος τι υποδεικνύουν αυτά; Στο manual της μητρικής με μια γρήγορη ματια δεν είδα κάτι.

Τώρα πχ που δοκίμασα να το ξαναβάλω μπρος (με cpu και ram) βλέπω στο cpu και το sb να ειναι αναμμένο το crazy, στο sb το normal και στις ram το high.

Ideas ; :)

απο την maximus που είχε τα ίδια έχει να κάνει με το voltage.Normal ειναι οι κανονικές τιμές. High είναι οι ψηλές και crazy οι τιμες στο θεό.Είχες κάνει overclock?

απο την maximus που είχε τα ίδια έχει να κάνει με το voltage.Normal ειναι οι κανονικές τιμές. High είναι οι ψηλές και crazy οι τιμες στο θεό.Είχες κάνει overclock?

οχι, ποτέ. αλλά και πάλι μετά από τόσα clear CMOS και βγαλσίματα της μπαταρίας θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στα νορμάλ, δεν θα έπρεπε ;

Βασικά, αυτό σημαίνει οτι έχει πεθάνει κάτι από αυτά ή απλά είναι προειδοποίηση ;

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να έφταιξε για αυτό ή τι άλλο μπορεί να έχει πάρει μαζί της ακόμη η υπέρταση ;

edit: Υποθέτω (και πείτε μου αν κάνω λάθος), οτι δεν είναι θέμα τροφοδοτικού αλλά καθαρά μητρικής πλέον, γιατί αν και δεν είδα τα leds όταν δοκιμάσαμε με το psu του victor είχε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

οχι, ποτέ. αλλά και πάλι μετά από τόσα clear CMOS και βγαλσίματα της μπαταρίας θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στα νορμάλ, δεν θα έπρεπε ;

Βασικά, αυτό σημαίνει οτι έχει πεθάνει κάτι από αυτά ή απλά είναι προειδοποίηση ;

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να έφταιξε για αυτό ή τι άλλο μπορεί να έχει πάρει μαζί της ακόμη η υπέρταση ;

θα έπρεπε να ήταν όλα νορμαλ.σκέφτομαι μήπως είναι κάποιο τεστ που κάνει στην αρχή και έχει κολλήσει έκει η μητρική.η δικιά μου στην αρχή τα άναβε όλα και μετά άναβε μόνο το νορμαλ.αν έχει δωσει τιμές crazy με stock ψύξη....δεν ξέρω τι μπορει να έχει γίνει....

άσχετο...απο bios είχες καινούργια έκδοση?να δοκιμάσεις άλλο cpu υπάρχει δυνατότητα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.