JohnnybOlsi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2011 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω το συγκεκριμένο ασύρματο usb stick TP-LINK TL-WN722N 150MBPS HIGH GAIN WIRELESS N USB ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR και να το συνδυάσω με αυτό LEVEL ONE ANC-1430 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 3M - WIRELESS - E-SHOP.GR έτσι ώστε να βγάλω την κεραία omni εξωτερικά για να έχω μεγαλύτερη κάλυψη σε εμβέλεια, θα κάνει δουλειά έτσι? Είναι καλύτερα να βάλω το συγκερκιμένο καλώδιο η μια usb προέκταση στα 3 μετρα πάλι για να μου πέσει και πιο φθηνό? με ποίους από τους δυο τρόπους θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Έχω σκεφτεί να δοκιμάσω και με PCI όπως αυτή TP-LINK TL-WN350GD 54M WIRELESS PCI ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR με αυτή την προέκταση πάλι ώστε να βγει η omni εξωτερικά LEVEL ONE ANC-1430 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 3M - WIRELESS - E-SHOP.GR και μια από αυτές τις omni κεραίες ώστε να έχω μεγάλη εμβέλεια απτής οποιες θα μου προτείνεται εσείς πια να πάρω http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS&filter-2108=1&filter-4410=1 Λοιπόν εσείς τι θα περνάτε στη θέση μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
al3x Δεκέμβριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 την επιλογη 1.... απλα αντι να παρεις προεκταση κεραιας ... παρε μια προεκταση usb καλωδιου... ενημερωτικα χρησιμοποιω αυτο το setup με προεκταση 5μ μια χαρα... το εχω δοκιμασει βαζοντας και αλλα +5μ αλλα δεν αναγνωριζε το στικακι...(ψιλοαναμενομενο :hang3:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Δεκέμβριος 25, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 Ναι μου αρέσει και μένα η πρώτη σύνθεση φιλε "al3x" αλλα με ενδιαφέρει να πιάνω όσο το δυνατόν περισσότερα δίκτυα... Αν αλλάξω την omni και πάρω μια μεγαλύτερη θα έχει μεγάλη διαφορα? δηλαδή θα πιάσω πιο πολλά δίκτυα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
al3x Δεκέμβριος 25, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 Ναι μου αρέσει και μένα η πρώτη σύνθεση φιλε "al3x" αλλα με ενδιαφέρει να πιάνω όσο το δυνατόν περισσότερα δίκτυα... Αν αλλάξω την omni και πάρω μια μεγαλύτερη θα έχει μεγάλη διαφορα? δηλαδή θα πιάσω πιο πολλά δίκτυα??σε πρωτη φαση θα σου λεγα δουλεψε απλα με την προεκταση usb... αν υστερα δεις οτι δεν σου φτανει... ή εισαι οριακα... αρχιζεις και παιζεις με αλλου ειδους κεραια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Δεκέμβριος 25, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 κέιτα φιλε al3x εγώ έχω ήδη μια τέτοια σύνθεση, αυτήν εδώ:CRYPTO AIRDATA 54 PLUS S2 USB - WIRELESS - E-SHOP.GRμε 2 usb προεκτάσεις στα 3 μετρα δηλαδή σύνολο 6 μετρα και αυτή την omniGEETEK GT-ANT-9DBI SMA ANTENNA - WIRELESS - E-SHOP.GRαλλα δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα που περίμενα! τώρα κατάλαβες ότι ψάχνω κάτι παραπάνω...με ενδιαφέρει να κερδίσω εμβέλεια όσο το δυνατόν πιο πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
al3x Δεκέμβριος 25, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 αφου εχεις ηδη και προεκταση... και καλυτερη κεραια... και παλι δεν καλυπτεσαι... τοτε... συνεχιζεις με κατι τετοιο...UBIQUITI AIRMAX AIRGRID M2 20DBI 2.4GHZ HIGH POWER ANTENNA - WIRELESS - E-SHOP.GRλογικα αφηνεις και τα στικακια... και περνας σε αλλες λυσεις...και σιγουρα ξεκοκαλιζεις το παρακατω forum :-)Athens Wireless Metropolitan Network Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Απρίλιος 3, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Ααα μιας που το θιμηθικα, αυτο το φορουμ δινει πληρογοριες μονο για το δικο τους δυκτιο, το Athens Wireless Metropolitan Network δλδ...! Τελος παντον.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakalakos1416003569 Απρίλιος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Αν θες καλή κεραία που θα σου κάνει σιγουρα δουλειά, μην πάρεις απο το e-shop αλλά κοίτα σε κανένα εξειδικευμενο κατάστημα για wifi. π.χ Aerial.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Απρίλιος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Αν θες καλή κεραία που θα σου κάνει σιγουρα δουλειά, μην πάρεις απο το e-shop αλλά κοίτα σε κανένα εξειδικευμενο κατάστημα για wifi. π.χ Aerial.netΝα προσθέσω τα εξής:- wirelesslan.gr- wlanshop.gr- e-wifi.gr- linkshop.grΜαζί με το aerial, είναι τα πλέον γνωστά στην Ελλάδα για wifi stuff.Ontopic: Οι grid κεραίες και γενικά όλες οι high power καλύτερο είναι να συνδυάζονται με usb stick σάν το AWUS036H ή κάτι λίγο ποιό αδύναμο αλλιώς την ΜΕΓΑΛΗ διαφορά δέν θα την δείς σε σύγκριση με το άν βάλεις ένα 20άρι ή 24άρι grid/πάνελ/μεγάλο Omni με το awus036h, κάποιο κινέζικο της wiflycity, airlive etc κάνεις παπάδες και κυρίως λόγω του power που έχουν στην εκπομπή και της ευαισθησίας λόγω του chipset που φοράνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 4, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Αν το θέλεις για να πιάσεις δίκτυα έξω από το σπίτι θα σου πρότεινα να πάρεις κάποια εξωτερική συσκευή και να τη βγάλεις έξω από το σπίτι με ethernet και να τη συνδέσεις με την κεραία με λίγο ομοαξονικό καλώδιο, που έχει απώλειες. Για φτηνή και καλή εξωτερική συσκευή κοίτα για το Airlive WL-5460AP v2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Απρίλιος 5, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 εγω εχω αυτο το setup LEVEL ONE OAN-1070 7DBI OMNI-DIRECTIONAL INDOOR ANTENNA ( LEVEL ONE OAN-1070 7DBI OMNI-DIRECTIONAL INDOOR ANTENNA - WIRELESS - E-SHOP.GR ) + TP-LINK TL-WN653AG 108M SUPER AG EXTENDED RANGE WIRELESS PCI ADAPTER DETACHABLE ANTENNA ( TP-LINK TL-WN653AG 108M SUPER AG EXTENDED RANGE WIRELESS PCI ADAPTER DETACHABLE ANTENNA - WIRELESS - E-SHOP.GR )+05 μετρα ( LEVEL ONE ANC-1440 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 5M - WIRELESS - E-SHOP.GR ) εδω και 3 χρονια στην δουλεια και ποιανω στα 200 μετρα το ρουτερ στο λιμεναρχειο με το λιμανι που ειμαι χωρις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Απρίλιος 6, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2012 MAKHS LIMENIKOS πολυ καλο το setup σου! Πιο εχει ποιο πολυ απολια στο σημα ομως το RPSMA 5 μετρα η η προεκταση USB 5 μετρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Απρίλιος 6, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2012 MAKHS LIMENIKOS πολυ καλο το setup σου! Πιο εχει ποιο πολυ απολια στο σημα ομως το RPSMA 5 μετρα η η προεκταση USB 5 μετρα??Το καλώδιο κεραίας είναι αυτό που έχει την περισσότερη απώλεια. Γενικά προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις όσο λιγότερη προέκταση/καλώδιο κεραίας και άν δέν σου φθάνει το usb να ενώσεις έως και 10-15 μέτρα usb. Όταν έχεις πάνω απο 5 μέτρα usb καλώδιο επέκταση και πάς για πιό πάνω θές ένα usb repeater. Είναι φθηνά και κάνουν δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakalakos1416003569 Απρίλιος 6, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2012 Υπάρχουν και καλώδια για κεραία που έχουν ελάχιστες απώλειες π.χ LMR-400 ή WBC-400 αλλά κοστίζουν 3-4€ το μέτρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Απρίλιος 6, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2012 Για προέκταση usb χωρίς μεγάλες απώλειες κάνουν δουλεία τα παρακάτω?IpShop.Gr | USB EXTENDER VIA UTP MAX 40M 93321USB Cable via RJ45 Extender Set - Pair - Free Shipping - DealExtreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Απρίλιος 7, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2012 Για προέκταση usb χωρίς μεγάλες απώλειες κάνουν δουλεία τα παρακάτω?IpShop.Gr | USB EXTENDER VIA UTP MAX 40M 93321 USB Cable via RJ45 Extender Set - Pair - Free Shipping - DealExtreme εχω φτιαξει ενα τετοιο με ενα παλιο usb καλωδιο και 2 θυληκα rj-45 απο μουφα, το εχω με 9 μετρα utp και 2 που θα ειναι περιπου το usb και μου παιζει κανονικα. για να μην εχει απωλειες πρεπει να ειναι συνδεμενα οπως στην εικονα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Απρίλιος 9, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2012 ειχα παρει αυτο καποτε EQUIP 133336 USB 2.0 SIGNAL BOOSTER - - E-SHOP.GR εκανε δουλεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.