Jump to content

Bad Sectors

GaMeMaSTeR

Recommended Posts

Έχω ένα WD3200AAKS ο οποίος δούλευε μια χαρά. Εδώ και ένα χρόνο είχε και το λειτουργικό πάνω του (ο δίσκος είναι 3 ετών και δούλευε σαν δεύτερος). Το μηχάνημα μου δεν πόσταρε λόγω κάρτας γραφικών. Έκανα πολλές προσπάθιες/δοκιμές μέχρι να ανοίξει και ο δίσκος την άκουσε. Σαν slave ανοίγει, βλέπω τα αρχεία αλλά δεν μπορώ να τα αντιγράψω. Τα windows μου έλεγαν να κάνω check disk, το έβαλα να κάνει για 30 ώρες, προχωρούσε κανονικά μέχρι που έφτασε σ ένα σημείο που δεν έκανε τπτ. Έβαλα το sentinel και μου έβγαλε ότι είναι 51% υγιείς με 1420 weak sectors. Βρήκα το πρόγραμμα HDD Regenerator για να μου διoρθώσει τα bad sectors, το έβαλα να τρέξει 60 ώρες, βρήκε ~1300 bad sectors και ήταν μόνο στο 10% !! Είναι λογικό να κάνει τόσες ώρες;; Από την εμπειρία σας, υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω τις εργασίες μου ή είναι άδικος κόπος;; Να το αφήσω να τρέξει μέχρι να φτάσει 100%;;

Το HDD Regenerator κάνει πάρα πολλές ώρες από bootable flashακι, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να σώσεις κάτι αλλά όχι και πολλά πράγματα.

Γιατί δεν τον δοκιμάζεις σε ένα άλλο μηχάνημα σαν έναν απλό δίσκο μπας και μπορέσεις να πάρεις κάτι από μέσα, τώρα το slave που το έβαλες στο δικό σου κάπου μπορεί να σκάλωνε... :)

Κατ' αρχάς πόσταρε καλύτερα την αρχική οθόνη απ' το HD Sentinel, αντί του CDI.

Επίσης, πάλι μέσα απ' το HDS τρέξε το "read+write+read" (από File/Surface test), αντί του HDDR.

Κατά τ' άλλα, τί μήνυμα σφάλματος σου βγάζουν τα Win όταν πας ν' αντιγράψεις αρχεία;

Εναλλακτικά πάντως, μπορείς να δοκιμάσεις με το Active File Recovery (shareware είναι κανονικά, οπότε ψάξε και βρες το "freewareοποιημένο", όπου βρήκες και το HDDR πχ...) να κάνεις ανάκτηση των αρχείων (σε άλλο δίσκο που θα δεχτεί τα προς ανάκτηση). Ο λόγος είναι ότι τα προγράμματα ανάκτησης "διαβάζουν καλύτερα" τ' αρχεία.

Άδικος κόπος σίγουρα δεν είναι - και ακόμη πιο σίγουρα δεν είναι καν "κόπος" : άφηνε τα προγράμματα (όποια κι αν είν' αυτά), να σκανάρουν όσο γουστάρουν. Θα χρειαστεί απλά ν'αφήνεις το πισί ανοιχτό για μέρες μέχρι (ίσως) να ολοκληρωθούν, δε θα κάνεις κάτι άλλο.

Τώρα σε τί κατάσταση είναι ο δίσκος...Φαινομενικά, δεν πάει και πολύ καλά. Ειδικά που καθυστεράει τόσο ο "έλεγχος δίσκου" των Win (αλλά και του HDDR. Ποιά επιλογή έβαλες; Την 1η; Scan and repair δλδ; Γιατί η 3η κάνει αιώνες...). Απ' την άλλη, ΙΣΩΣ και να μην είναι τόσο άσχημα τα πράμματα (ούτε για τ' αρχεία, ούτε για τον ίδιο τον δίσκο. Θα δείξει όμως).

Δεν παίρνω σφάλμα όταν πάω να αντιγράψω αρχεία. Ξεκινάει την αντιγραφή, δλδ υπολογίζει το μέγεθος, το χρόνο και μετά απλά σταματάει την διαδικασία.

Μάλλον δεν πάει καλά τελικά (είναι και το θέμα της επικοινωνίας με τον controller που λέει, κατάσταση που υποδεικνύει από προβληματικό καλώδιο data ή και τροφοδοσίας, έως πρόβλημα με το μοτέρ του δίσκου).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αναφορικά με τ' αρχεία, είναι δοκιμή ανάκτησης με το AFR που είχα πει. Για τον δίσκο ως hardware, ίδωμεν.

Ο δίσκος δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Να πάρω τις εργασίες μου από μέσα και μετά θα τον κάνω ρολοι παρέα με τους άλλους δίσκους της western που έχουν αφήσει πνεύμα στα χέρια μου... Το πρόβλημα λογικά του δημιουργήθηκε από κακή τροφοδοσία, όπως είπα και πιο πάνω, άνοιγο-κλεισα πολλές φορές το μηχάνημα...

...λίγο δύσκολο να κάνουν ζημιές μερικά ανοιγο-κλεισίματα. Μάλλον "είχε έρθει η ώρα του". Αν πάντως είναι να μην τον ξαναχρησιμοποιήσεις, από το να τον ωρολογοποιήσεις, καλύτερο ίσως ήταν (αλτρουιστικότερο σίγουρα), να τον χαρίσεις. Υπάρχουν και σχετικά thread (συγκεκριμένα για δίσκους, και όχι τα γενικά για χαρίσματα) και εδώ, και πχ στα ADSLgr, Ιnsomnia...

Eνδιαφέρομαι μάλιστα και ο ίδιος.

Το scan me to active file recovery enterprise τελείωσε και ξεκίνησε το recovery 4gb... Μετά από 6 ώρες και 450mb έχει βγάλει σφάλμα μόνο σε ένα zip αρχείο... καλά τα πάει... μακάρι να τα καταφέρει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.