Jump to content

U2311H προβλημα με non native resolutions

Vallgox

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το pc μου ειναι:

ΗD6850,AMD Phenom ii x4 955,RAM 4GB DDR3 οθονη U2311H με dvi

Καθε φορα που αλλαζω αναλυση σε ενα game και βαζω μια non native αναλυση(οποιαδηποτε αλλη εκτος απο 1920χ1080 δηλ)ας πουμε 1366χ768,το game δειχνει τελειως χαλια και δεν εννοω μια φυσιολογικη πτωση ποιοτητας που ειναι λογικο να γινει αφου πεφτει η ανλυση(τετραγωνακια κτλ).

Τα χρωματα αλλαζουν και γινοντε καπως περιεργα(πιο αφυσικα εντονα ας πουμε)και η εικονα εχει μια θολουρα γενικα.(το sharpness το εχω αλλαξει και εχω τσεκαρει και τις αλλες ρυθμισεις)

Μετα διαβασα στο νετ οτι κατι τετοιο ειναι λογικο οταν αλλαζεις την native αναλυση σε lcd! Δηλαδη ειμαστε καταδικασμενοι να παιζουμε σε native παντα! Tι να κανω? να παρω hd ready απο full hd που ειμαι τωρα για να εχω καλυτερη εικονα?

Επισης οταν βαζω αναλυση 1280χ768,μου βγαζει μαυρες λωριδες πανω κατω.Ειναι λογικο αυτο? Αφου το 720p ειναι για 16:9!

για τις non native αναλύσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά για το πρόβλημα με τις μαύρες λωρίδες, ποιον media player χρησιμοποιείς? γιατί λάθος ρύθμιση στο aspect ratio μου ακούγεται.

Στις lcd οθονες το αποτελεσμα οποιασδηποτε non native αναλυσεις ειναι υποδιεστερο.

Επειδη λογικα χαμηλωνεις την αναλυση σε παιχνιδια καλυτερα ειναι να κατεβαζεις τα

graphic settings παρα να αλλαζεις αναλυση.

Εναλλακτικα μπορεις να ορισεις οταν χαμηλωνεις αναλυση η εικονα να μη πιανει ολη την οθονη αλλα μονο οσο ειναι η αναλυση που βαζεις, δλδ θα βλεπεις μαυρα περιθωρια περιμετρικα.

Οσο για το 720p ειναι λογικο να σου βγαζει μπαρες καθως η αναλυση της οθονης σου ειναι 1920x1080.

Μετα διαβασα στο νετ οτι κατι τετοιο ειναι λογικο οταν αλλαζεις την native αναλυση σε lcd!

ΛΟΓΙΚΟ;;;; Έλα σπίτι να δεις την Eizo και να τη βάλεις σε ΟΠΟΙΑ ανάλυση θέλεις. Αν δεις το παραμικρό, μου λες...

Χρόνια έπαιζα σε non-native γιατί δεν είχα κάρτα να υποστηρίξει τη native με όλα τσίτα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Αν αυτό ισχύει για τις άλλες οθόνες και δεν είναι μεμονωμένο πρόβλημα της δικής σου, τότε είναι για πέταμα και δικαιολογεί απόλυτα τη διαφορά τιμής των Eizo.

Υπαρχουν τεχνολογιες για καλυτερη απεικονιση των μη native resolution στις LCD αλλα μονο στα ακριβα μοντελα.

16:9 ειναι αλλα δεν εχει μονο σημασια τι αναλυση βαζεις εσυ αλλα και τι αναλυση υποστηριζει η οθονη.

Εχε υποψιν σου οτι ρολο παιζει και το φορμα που ειναι γυρισμενη η καθε ταινια.

Πολλες μπορει να παιζουν full screen και αλλες να εχουν μπαρες πανω κατω.

Δεν ειναι προνομιο της eizo..

Και σε hp γινεται..

Βτw ο λογος 1920/1080 ειναι ~1.77 ενω ο 1280/768 πεφτει καπου στα 1.66.

Για να μην εχεις τις μαυρες μπαρες βαλε κατι σε 1366χ768..η ψαξου στις ρυθμισεις απο καρτα γραφικων.(πιθανων να βαζει μπαρες οταν φευγεις απο το 16:9 ,keep aspect ratio μπλα μπλα μπλα....)

Μαλακιες! Μια χαρα ημασταν με τις CRT!
έχεις δίκιο, έτσι και βρώ CRT σε κατάστημα είμαι ικανός να αδειάσω ακόμη και την αποθήκη (να έχω και απόθεμα).

Επισης οταν βαζω αναλυση 1280χ768,μου βγαζει μαυρες λωριδες πανω κατω.Ειναι λογικο αυτο? Αφου το 720p ειναι για 16:9!

κάτι μου λέει ότι η οθόνη σου ίσως θέλει και RMA, ρώτα στο support αυτό που σου κάνει, θα στην αλλάξουν πιστεύω.

Για να μη φαίνεται σκ@τ@ τα γραφικά, πρέπει να επιλέξεις αναλογια ανάλυσης ίδιας με την native της δικιας σου, δλδ 16:9. 1280x720 π.χ. Επίσης το scaling μπορεί να το κάνει η οθόνη σου ή η κάρτα γραφικών σου. Αναλόγως την ποιότητα του scaler της οθόνης είναι και τα αποτελέσματα. Σε διαβεβαιώ όμως, σε αντίθεση με το τι λένε τα παλικάρια πάνω, δεν έχει μεγάλη διαφορά ανά monitor*, άμα επιλέξεις σωστή αναλογία οθόνης. Διαφορά στην ποιότητα θα δεις εξαιτίας της μικρότερης ανάλυσης / textures, όχι επειδή κάνει scale.

Επίσης, πολλές φορές, άμα επιλέξεις το scale να το κάνει η οθόνη, βάζεις επιπλέον latency, το οποίο εξαρτάται από την ταχύτητα του scaler της οθόνης. Για αυτό το λόγο οι τηλεοράσεις είναι πιο αργές από τα μονιτορς στο γκειμινγ, γιατί εχουν τις μηχανές γραφικών IQ/PQ κτλ.

Επίσης η ανάλυση των video για να μην έχεις μπάρες στην οθόνη σου πρέπει να είναι 1280x720 όχι x768 ή οτιδήποτε. Και οι περισσότερες ταινίες που λένε 720p, μόνο 720p δεν είναι. Μπορεί να είναι 1280x534 ή οτιδήποτε, ανάλογα σε τι aspect ratio την έχουν γυρίσει/έχουν κάνει το dvd/blu ray. Οπότε σε αυτές, ότι και να κάνεις πλυν stretch/crop, μαύρες μπάρες θα έχει, και δε φταίει η οθόνη.

Έχω 4 οθόνες και μία σοβαρή samsung tv. Οι οθόνες κυμαίνονται από φτηνιάρικες τελείως ώς αξιοπρεπής. Σε ΚΑΜΙΑ δε καταλαβαίνω διαφορά με το scaling.

*αρκεί να είναι των τελευταίων 2-4χρόνων.

Οι οθόνες κυμαίνονται από φτηνιάρικες τελείως ώς αξιοπρεπής. Σε ΚΑΜΙΑ δε καταλαβαίνω διαφορά με το scaling.

Γιατί από τις φθηνιάρικες έως τις αξιοπρεπείς, αλλάζει μόνο το panel. Από τις αξιοπρεπείς στις ακριβές, αλλάζουν τα ηλεκτρονικά που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτά που παίζουν ρόλο.

Aυτο που καταλαβα εγω και σας ευχαριστω ολους,ειναι οτι για να κερδισουμε λιγο χωρο,λιγη ακτινοβολια και λιγο ρευμα,θυσιασαμε την ποιοτητα εικονας τρελα και γυρησαμε 100 με 200 χρονια πισω οταν πηγαμε απο τις (καλες)crt στις lcd.

Ακου εκει να πρεπει να σκασεις ποσα λεφτα για να μπορεις να εχεις την αναλυση που θελεις χωρις να πεφτει τραγικα η ποιοτητα! Ελεος!

Δηλαδη ακομα και ολες αυτες οι hdready hdtv που εχουν native 1366χ768,oταν παιζουν 720p ταινιες και προγραματα (μιας και 1366χ768 ταινιες δεν υπαρχουν) ειναι σε non native! Οτι να ναι.Τα εχουν κανει οπως να ναι και μας τα πλασαρουν οπως θελουν οι εταιριουλες!

Το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά να άνοιγα εταιρία που να φτιάχνει CRT οθόνες για ειδικές εφαρμογές (CAD/Video edit) αλλά χωρίς κεφάλαιο / δάνειο / εξοπλισμό / χώρο μερικών στρεμμάτων / μηχανικούς δεν γίνεται τίποτα.

Το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά να άνοιγα εταιρία που να φτιάχνει CRT οθόνες για ειδικές εφαρμογές (CAD/Video edit) αλλά χωρίς κεφάλαιο / δάνειο / εξοπλισμό / χώρο μερικών στρεμμάτων / μηχανικούς δεν γίνεται τίποτα.

Εσύ τι θα έκανες δλδ;;;:p

Υπερβάλουμε πάντως νομίζω στη σύγκριση με τις CRT.

Ξεχνάτε μήπως τα σφάλματα γεωμετρία που θέλαν κάθε τόσο ρύθμιση, και πάλι για κάθε ανάλυση και συχνότητα ξεχωριστά; Τα σφάλματα σύγκλισης με αποτέλεσμα θολή εικόνα; Και τα δυο παραπάνω δεν υπάρχουν σε καμια LCD.

Ειχα ψιλοκαλή CRT Sony 17'' (330Ε το 2001-2002 νομίζω) και όταν έβαλα διπλα της μια ταπεινή LG 1915S η διαφορά ήταν τεράστια. Πολύ πιο σταθερή εικόνα, ξεκούραστη κλπ κλπ.

Τώρα το ότι οι LCD ειναι οι περισσότερες φτηνιαρικες TN δεν ειναι πρόβλημα της τεχνολογίας αλλά του προσανατολισμού marketing των εταιρειών και αδαών καταναλωτών.

Οι ΚΑΛΕΣ LCD είναι ακριβές όπως ήταν και οι ΚΑΛΕΣ CRT για επαγγελματίες. Για τους υπόλοιπους που κανουν δουλειά γραφείου, παιχνίδια κλπ μια αξιοπρεπής LCD (δλδ απο καλό TN και πάνω) ειναι σαφώς προτιμότερη απο CRT.

Θες συνεταιρο?

και τι δεν θα εδεινα για μια κομψη ''αδυνατη'' 24αρα crt με 2000+ αναλυση στα 120hz με ενσωματομενο φιλτρο.

Τετοια χρωματα και αντιθεσεις οπως αυτα που ειχαν οι τελευταιες crt που βγηκαν ουτε σε plasma δεν βρισκεις.Ποσο μαλλον τωρα που εχει προχωρησει και η τεχνολογια,θαυματα θα κανανε.Θα καιγαν λιγοτερο,θα πιαναν λιγοτερο χωρο και θα αποβαλαν λιγοτερη ακτινοβολια,με τρομερη ποιοτητα εικονας και ασυγκρητη με οτι υπαρχει τωρα στις ''νεες'' τεχνολογιες.

O Λογος για να παρεις 24 crt με ολες αυτες τις προδιαγραφες -που απλα δε στεκουν αλλα τεσπα- ειναι για να δουλευεις απλα σε 24 ιντσες στα 1280χ768??

Η τεχνολογία των άλλων προχώρησε, των CRT έμεινε πισω γιατι δεν μπορεις να κανεις και πολλα οταν παιζεις με ηλεκτρονια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.