denz Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Πήρα σήμερα ένα καλώδιο Ethernet 5m και μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να συνδέσω το router με το PC. Το παλιό καλώδιο Ethernet (είναι γύρω στο 1.8m) λειτουργεί κανονικά, μόλις το συνδέσω σε router-pc κατευθείαν προσπαθεί να συνδεθεί. Με το 5m όμως δείχνει ότι δεν το αναγνωρίζει καν, δηλαδή μου λέει ότι δεν έχω συνδέσει το καλώδιο ή είναι χαλασμένο. Έχω περάσει και τους latest lan drivers της μητρικής αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα;
knight_77 Δεκέμβριος 23, 2011 #2 Δεκέμβριος 23, 2011 Το επιστρεφεις και παιρνεις αλλο.Ετσι οπως τα λες ειναι ελαττωματικο.
spH3RiCal Δεκέμβριος 23, 2011 #3 Δεκέμβριος 23, 2011 Μηπως αντι για UTP πηρες FTP? Επισης (λιγο longshot) αν το καινουργιο ειναι cat5 και περναει διπλα απο καποια πηγη ισχυρου πεδιου μπορει να το επηρεαζει..
Wizard! Δεκέμβριος 23, 2011 #4 Δεκέμβριος 23, 2011 Υπάρχουν τα patch cables και τα crossed cables. Πολλά συστήματα αναγνωρίζουν ποιό είναι και διαμορφώνονται ανάλογα, αλλά κάποια παλαιότερα δεν παίζουν αν δε βάλεις το σωστό.
denz Δεκέμβριος 23, 2011 Author #5 Δεκέμβριος 23, 2011 Υπάρχουν τα patch cables και τα crossed cables. Πολλά συστήματα αναγνωρίζουν ποιό είναι και διαμορφώνονται ανάλογα, αλλά κάποια παλαιότερα δεν παίζουν αν δε βάλεις το σωστό.Από τα λινκς που έδωσες βλέπω ότι το καλώδιο που πήρα είναι Patch cable, ενώ το παλιό είναι Crossover. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αναγνωρίσει;
Wizard! Δεκέμβριος 23, 2011 #6 Δεκέμβριος 23, 2011 Από τα λινκς που έδωσες βλέπω ότι το καλώδιο που πήρα είναι Patch cable, ενώ το παλιό είναι Crossover. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αναγνωρίσει; Αν δεν το έκανε ήδη...
Guest Δεκέμβριος 23, 2011 #7 Δεκέμβριος 23, 2011 σου έπαιζε με cross και δεν σου παίζει με patch cord? τι router έχεις? αυτό που λες δεν παίζει checkare το καλώδιο μπορεί να μην πατάνε τα λαμάκια στους αγωγούς και γι αυτό δεν το αναγνωρίζει δοκίμασε και με έναν cable tester, ξαναπάτα το και με μια πρέσα και αν δεν παίξει άλλαξε clip ήταν έτοιμο κούτας ή στο patchare αυτός από το κατάστημα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.