Jump to content

Samsung UE46D8000 τα φώτα σας! Καλά χριστούγεννα να έχετε με υγεία και χαρά!

LazyGreek

Recommended Posts

Θα τα ξαναπώ και άλλη μία. Χαρούμενα χριστούγεννα να έχετε όλοι σας, να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται με την οικογένεια σας και τους φίλους σας, με υγεία ΧΑΡΆ και σας εύχομαι o Άγιος Βασίλης να σας φέρει ότι του ζητήσατε!

Πάμε και στο θέμα μας τώρα. Ένας ξαδερφός μου πήρε χθες την οθόνη του τίτλου. Samsung UE46D8000 D8000 Series | Skroutz.gr

Και επειδή με ρωτούσε τι θα έπαιρνα εγώ, του είπα την προσωπική μου άποψη (ο κύριος λόγος του ήτανε το 3D) πάρε LG ή plasma, ή ότι έχει passive 3D, παθητικό όχι active όπως είναι η συγκεκριμένη, γιατί έχω διαβάσει σε πάρα πολλά forum και συζητήσεις ότι το καλύτερο 3D γενικότερα είναι το passive 3D και από προσωπική εμπειρία στο 3D για μένα το είχε μια LG Infinia δεν θυμάμαι μοντέλο με τα απλά τα γυαλάκια τα Polirized 3D (passive) και οι άλλες ήταν μια Samsung και μια Sony με Active Shutter 3D γυαλάκια (active) και το 3D της ήτανε το κάτι άλλο, είχα πάει σε απόσταση και 5 μέτρα άμα θυμάμαι καλά και η μπάλα συνέχιζε και ερχότανε κατά πάνω μου. τα άλλα σε τέτοια απόσταση ψιλό χάνανε.

Επίσης του είχα πει κατηγοριματικά να μην πάει σε Samsung γιατί από την εμπειρία που είχα με το μόνιτορ της Samsung

Samsung S27A950D | Skroutz.gr

που πήγα να χάσω 600 ευρώ τότε για το 3D της που έχει μόνο σαν 3D το 2D--->3D mode και πρίν την αγοράσω με έσωσε ο υπάλληλος που δούλευε στο μαγαζί και μου είπε πρέπει να την δοκιμάσω άμα δουλεύει πριν στην δώσω και του είπα τότε έλα να την τεστάρουμε, και δοκιμάζαμε γενικά πράγματα, και είχαμε βάλει έτοιμο 3D blu ray player και το συνδέσαμε με HDMI και ναι μεν η οθόνη έδειχνε 3D αλλά δεν δουλεύανε τα γυαλιά (active) και είχα διαβάσει στο manual "Για να δείτε 3D ο μόνος τρόπος είναι μέσω του 2D-->3D mode. ότι είναι έτοιμο 3D τα γυαλιά δεν θα ανοίξουνε" και σε note πιο παρακάτω έλεγε ότι το "Nvidia 3D Vision δεν δουλεύει στην παρακάτω οθόνη" επίσης ούτε το HD3D της AMD αλλά άσχετο μεν, (επίσης το 3D τις ήταν άθλιο) και να μην σας τα πολύ λογώ του τα ανέφερα όλα τα παραπάνω και μου είπε "ναι ξέρω τι είναι το 2D-->3D mode είναι το ψιλό μούφα 3D μου λέει άλλα έχει και κανονικό 3D".. εμένα η απαντησή μου ήταν ok αφού τα γνωρίζεις και είσαι σίγουρος αγορασέ την αλλά πρόσεχε μην την πατήσεις γιατί έτσι όπως τα βλέπω, την ίδια τεχνολογία κουβαλάνε και επειδή για μένα έπειτα με αυτό το μόνιτορ έχω "μισήσει" την Samsung και δεν την προτείνω καθόλου για 3D και το καλύτερο 3D το είχε μια LG με passive ούτε κουμπάκια ούτε φωτάκια πάνω στα γυαλάκια ούτε τίποτα και είναι και φθυνότερα και καλύτερα..

Πάω χθες για καφέ το πρωί μου λέει, έλα ήρθε θα την δοκιμάσω αργότερα.. 9:30 το βράδυ χθες, με παίρνει τηλέφωνο με σοβαρή φωνή "έλα απ'το σπίτι"

Και έχουμε τα εξής: Με αυτά που δοκιμάσαμε τέλος πάντων και έχω και κάποιες απορίες γιατί δεν γνωρίζω και πολλά για το 3D, Ξέρω τα βασικά μόνο, και δεν γνωρίζω πως εφαρμόζετε γενικά άνα τεχνολογία και ανα μάρκα..

Λοιπόν....

1ον!-- Βάζουμε 3D Blu ray Ταινία (cd) στο playstation 3, (μου φαίνεται ήταν το Priest) η τηλεόραση είχε μόνο την επιλογή 2D-->3D mode και τίποτα άλλο, φυσικά το μάπα το 3D. Και του έβγαζε το μήνυμα στην αρχή η τηλεόραση δεν το θυμάμαι βασικά, και έλεγε θέλετε 3D player η κάτι τέτοιο.. Και του λέω.., πριν τα δω, γιατί μου τα εξηγούσε και του λέω θέλεις 3D Blu ray Player και 3D Blu ray (CD) για να δεις το κανονικό 3D. Του το είχα πει εξαρχής συν το ότι 1000% το Playstation 3D player δεν είναι MONO Blu ray player.. είναι!

Είμαι σωστός σε αυτό ή όχι?

Και έτσι του μένει να αγοράσει ένα 3D Blu ray player δηλαδή για να δει το κανονικό 3D και να νοικιάσει/αγοράσει όποια ταινία βγαίνει σε 3D Blu ray (να σου πετάγοντε πράγματα έξω κτλπ κτλπ) γιατί με το 2D-->3D mode ότι βλέπεις είναι μέσα στην οθόνη..)

2ον!-- Βάζουμε το NBA 2012 στο playstation και μου είχε πει είναι 3D παιχνίδι για αυτό το νοίκιασε. Εγώ δεν το γνωρίζω άμα είναι 3D, και του είπα έπρεπε να είχες νοικιάσει το Killzone 3 η το Batman Akram city που σίγουρα είναι 3D (δηλαδή πας στα options και σου έχει επιλογή 3D) το ξέρω γιατί τα έχω τα παιχνίδια στο Ps3 και το έχω δεI, στο δικό μου το ps3, απλά η επιλογή είναι "σβηστή" γιατί δεν έχω 3D TV. Τέλος πάντων το NBA 2012 option και επιλογή 3D δεν είχε.. Βασικά δεν είχε καθόλου επιλογή option αλλά τέλος πάντων! και έτσι πάλι μόνο το 2D-->3D mode βάλαμε και πάλι! Mάπα το 3D.

Ερώτηση τώρα.. επειδή δεν γνωρίζω! Πως θα είναι το 3D άμα πάρει το killzone 3 για παράδειγμα θα έχει το κανονικό 3D ή τίποτα μάπα θα είναι πάλι? Επίσης τι παίζει με αυτό το ps3? μπορείς να παίξεις 3D και μόνο αυτό? δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο ξέρω εγώ? απλά ρωτάω για όποιον γνωρίζει και το έχει δοκιμάσει, τι παίζει? γιατί ιδέα δεν έχω

ιδέα.. και είχα δει τα settings της τηλεοράσεως εν ώρα NBA 2012 (2D-->3D mode) ήτανε 1280χ720p 60HZ!!! όταν θα είναι σε κανονικό 3D mode στο killzone με ΟΝ 3D mode μέσα από το παιχνίδια τι θα λέει? 1280χ720p 120HZ? γιατί απ'ότι ξέρω για να δείς πράγματα να σου έρχονται πάνω σου πρέπει να είναι στα 120Hz...! Επίσης η τηλεόραση είναι 240Hz αυτό σημαίνει είναι συνέχεια στα 240hz σωστά? δεν το πειράζεις καθόλου, είναι αυτόματα αυτά..? όχι ότι είχε βέβαια επιλογή Hz στο μενού..

Τέλος για να δει ο ξάδερφος 3D (κανονικό) τι πρέπει να κάνει να αγοράσει μόνο ένα 3D player και τίποτα άλλο? και θα βλέπει όποια ταινία βγαίνει σε 3D (cd)?

Επίσης υπάρχει κανένας τρόπος να κατεβάζει 3D ταινίες και να τις περνάει μέσα σε blu ray disk και να είναι 3D κανονικές? και να τις παίζει από το 3D blu ray player?

Επίσης.. τι είναι οι DLP τηλεοράσεις..? τι λένε αυτές οι τηλεοράσεις και το 3D τους? τι είναι? passive? active?

Mitsubishi 73 3D rear projection DLP HDTV - 1080p, 120Hz Sub Frame Rate, Black (Open Box) at TigerDirect.com

Και τέλος άλλοι 2 ξαδερφοί μου, ο αδερφός αυτουνού και άλλος ένας θέλουν να πάρουν και αυτοί 3D TV τι να τους προτείνω? και πια είναι αυτή η τηλεόραση που απλά θα έχει στο μενού τις ένα 3D mode ΟΝ/ΟFF και όταν θα το ανοίγουν να βλέπουν όλα 3D ακόμα και Nova για παράδειγμα και όταν παίζουν με το playstation ή xbox 360 ή άμα συνδέσουν και ένα pc αλλά κανονικό 3D όχι αυτές τις μουφιές 2D-->3D mode και τα σχετικά..! τα φώτα σας παρακαλώ..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Επειδη να στα μεταφραζω και να στα γραφω θα μου παρει πολυ ωρα και δεν προλαβαινω για διαβασε το και θα λυθουν τα παντα στις ερωτησεις σου. Απλα για να ξερεις,οταν ενα προγραμμα(τηλεοπτικο)μια ταινια η ενα game δεν ειναι 3D Ready τοτε δεν θα δεις κανονικο 3d οτι τηλεοραση και αν εχεις.

3D TV FAQ | Crave - CNET

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Evan κάθισα και το διάβασα όλο γενικά στα αναλύει όλα πάρα πολύ.. αλλά δεν αναφέρεται καθόλου στο nvidia 3D vision μόνο 2 λεπτομέριες σου λέει αλλά δεν λέει άμα αξίζει και τι ποιότητα έχει ούτε για το HD3D από AMD.. Κανένας χριστιανός να μας δώσει κανένα αναλυτικό review σαν ποιότητα του 3D για αυτά τα 2?

Αδερφέ επειδη με ζαλισε το πόστ σου ..η 46d8000 ειναι απο τις κορυφαίες 3d led tvs...και παίζει native 3d. Επιπρόσθετα έχει και 2d-->3d...

Προφανώς δεν έχει ρυθμίσει το ps3 για να δίνει 3d σήμα η απλα έχει παλαιότερο firmware το οποίο δεν υποστηριζει 3d playback.

Και το ps3 ειναι 3d player εδω και χρονο σχεδόν με αναβάθμιση firm.

Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.

Ειμαι κατοχος της Samsung UE46D8000 και θα διαφωνησω με τον sfirculitu γιατι βαζοντας το SHREK 3D στο PS3 αυτοματα η τηλεoραση γυριζει σε λειτουργια 3D με αναλυση 1920Χ1080@24Ηz απο 1920Χ1080@60Hz επισης το PS3 αναγνωριζει αυτοματα τις 3D λειτουργιες της τηλεορασης στο Video Output Settings του PS3.Στο παιχνιδι με το GRAND TURISMO 5 η τηλεοραση γυριζει αυτοματα παλι σε 3D λειτουργια με αναλυση 1280Χ720@60Hz ,ακομα η τηλεοραση εχει ρυθμο ανανεωσης 800Ηz και οχι 240(οπως τα αμερικανικα μοντελα που ειναι τυπου UN και οχι UE).

Πρεπει να τσεκαρετε τις ρυθμισεις και δοκιμαστε ενα αλλο καλωδιο HDMI πρωτα απο ολα ομως ειναι αναβαθμισμενο το PS3?Ειναι συνδεδεμενο στο Internet?Πιθανον να χρειαζεται και το παιχνιδι καποιο update.

Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.

Ειμαι κατοχος της Samsung UE46D8000 και θα διαφωνησω με τον sfirculitu γιατι βαζοντας το SHREK 3D στο PS3 αυτοματα η τηλεoραση γυριζει σε λειτουργια 3D με αναλυση 1920Χ1080@24Ηz απο 1920Χ1080@60Hz επισης το PS3 αναγνωριζει αυτοματα τις 3D λειτουργιες της τηλεορασης στο Video Output Settings του PS3.Στο παιχνιδι με το GRAND TURISMO 5 η τηλεοραση γυριζει αυτοματα παλι σε 3D λειτουργια με αναλυση 1280Χ720@60Hz ,ακομα η τηλεοραση εχει ρυθμο ανανεωσης 800Ηz και οχι 240(οπως τα αμερικανικα μοντελα που ειναι τυπου UN και οχι UE).

Πρεπει να τσεκαρετε τις ρυθμισεις και δοκιμαστε ενα αλλο καλωδιο HDMI πρωτα απο ολα ομως ειναι αναβαθμισμενο το PS3?Ειναι συνδεδεμενο στο Internet?Πιθανον να χρειαζεται και το παιχνιδι καποιο update.

Και εγώ θα συμφωνίσω με εσένα μην φοβάσαι :p

και όχι το ps3 δεν το είχε κάνει καθόλου update από την πρώτη στιγμή που το πήρε.. αφού μου εξήγισαν εδώ τα παιδιά του είπα κάνε update τώρα έκανε δεν έκανε δεν ξέρω αλλά θα δω την παρασκευή λογικά για να μην με έχει πάρει τηλέφωνο κάπως θα το πέτυχε.. αλλά επειδή είναι και λίγο βλακάκος με την τεχνολογία γενικά μπορεί και όχι.. θα δούμε όποιο πρόβλημα υπάρχει ούτε σι άλλος θα το ποστάρουμε εδώ.. και αφού γνωρίζεις και καλά της λειτουργείες τις θα μας βοηθήσεις παραπάνω.. :fun:

Αν υποθέσουμε ότι το ps3 έχει firmware update 3.50 kai meta όταν ανοίξεις το ps3 Κράτα πατημένο το κουμπί μέχρι να ακουστεί ένα δεύτερο μπιμπ. Αυτό κάνει reset στα display settings και λογικά θα σου εντοπίσει την Samsung ως 3d τηλεόραση και θα σου ζητήσει να καθορίσεις τις ιντσες.

Νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να ενεργοποιήσεις ένα discovery mode που έχει η τηλεόραση αλλά δεν ξέρω που ακριβώς είναι....

sfirculitu η dlp που λες ειναι οπισθιας προβολης και χρησιμοποιει ενα τσιπακι το λεγομενο dmd το οποιο φορανε και οι dlp προβολεις.

σκεψου οτι ειναι περιπου ενας ενσωματομενως προτζεκτορας μεσα σε ενα κουτι και στελνει εικονα πανω στην οθονη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.