Jump to content

Αλλαγή ανεμιστήρων σε tower ..με πιο αθόρυβους

hyperjohn

Recommended Posts

Καλησπέρα, αναγκαστικά εκανα νέο θέμα γιατί δε βρήκα πουθενά κάτι ανάλογο να ποστάρω:whip: ενώ στα reviews τα έχετε οργανωμένα, δε ξέρω τι έγινε και στο φόρουμ δεν αναφερει κανένας τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο σκόρπια. Τεσπά αν είμαι λάθος διαγράψτε άνετα:innocent:

Το πρόβλημα: Κάνουν πολύ θορυβο οι ανεμιστήρες του κουτιού μου... Έχω CM Stacker 830 με 2 μπροστά να βάζουν, 2 να βγάζουν -ένα πίσω και ένα πάνω οριζόντια- και άλλον 1 στη ψύκτρα (CM-212 σε push). To πλαινό στήριγμα με τις 4 θέσεις δε το έχω βάλει. Ολοι είναι 12δες (120mm).

Πιθανή λύση: Με όσα διάβασα στα reviews και είδα στα σχόλια απο εδώ και εκεί κρατάω 2 επιλογές ->

1.Noctua και 2.Noiseblocker

Σαν εταιρίες με βάση τα review στο thelab.gr αυτοί είναι ότι καλύτερο παίζει. Το θέμα είναι δε ξέρω ποιο μοντέλο να πάρω...

Δε θα ήθελα με ρυθμιστή στροφών (όπως noctua PWM) αλλα αν έχουν διαφορά μεγάλη αλλάζω γνώμη ανετα. Θα ήθελα το πιο αθόρυβο 12cm αλλά να έχει και μία υποτυπώδη ροή. Έχω ακούσει ότι παίζει πρόβλημα με τους noctua αν τους βάλεις οριζόντια και μετα απο ενα χρονικό διάστημα ξεκινάνε θορύβους.. δε ξέρω τι παίζει. Ακούω προτάσεις. θα τα αλλάξω όλα μαζί νοικοκυρεμένα. ευχαριστώ:T:

Καλησπέρα, αναγκαστικά εκανα νέο θέμα γιατί δε βρήκα πουθενά κάτι ανάλογο να ποστάρω:whip: ενώ στα reviews τα έχετε οργανωμένα, δε ξέρω τι έγινε και στο φόρουμ δεν αναφερει κανένας τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο σκόρπια. Τεσπά αν είμαι λάθος διαγράψτε άνετα:innocent:

Το πρόβλημα: Κάνουν πολύ θορυβο οι ανεμιστήρες του κουτιού μου... Έχω CM Stacker 830 με 2 μπροστά να βάζουν, 2 να βγάζουν -ένα πίσω και ένα πάνω οριζόντια- και άλλον 1 στη ψύκτρα (CM-212 σε push). To πλαινό στήριγμα με τις 4 θέσεις δε το έχω βάλει. Ολοι είναι 12δες (120mm).

Πιθανή λύση: Με όσα διάβασα στα reviews και είδα στα σχόλια απο εδώ και εκεί κρατάω 2 επιλογές ->

1.Noctua και 2.Noiseblocker

Σαν εταιρίες με βάση τα review στο thelab.gr αυτοί είναι ότι καλύτερο παίζει. Το θέμα είναι δε ξέρω ποιο μοντέλο να πάρω...

Δε θα ήθελα με ρυθμιστή στροφών (όπως noctua PWM) αλλα αν έχουν διαφορά μεγάλη αλλάζω γνώμη ανετα. Θα ήθελα το πιο αθόρυβο 12cm αλλά να έχει και μία υποτυπώδη ροή. Έχω ακούσει ότι παίζει πρόβλημα με τους noctua αν τους βάλεις οριζόντια και μετα απο ενα χρονικό διάστημα ξεκινάνε θορύβους.. δε ξέρω τι παίζει. Ακούω προτάσεις. θα τα αλλάξω όλα μαζί νοικοκυρεμένα. ευχαριστώ:T:

Προσωπικά έχω 4 από τους Noctua εκ των οποίων ο ένας είναι οριζόντια. Τους έχω πάνω από 1,5 χρόνο και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή σχετικά με τον θόρυβο. Το μόνο που δεν μου αρέσει σε δαύτους είναι το ελεεινό χρώμα που έχουν. Κερδίζεις σε ησυχία και χάνεις σε εμφάνιση. Δεν μπορούμε να τα έχουμε ΟΛΑ :hang3:

Δε ξερω ποσα rpm...

Εχω ακουσει στις 700rpm, 23δες ομως απο κουτι haf932 και ηταν πολυ πιο ησυχοι απο τους δικους μου. Αλλα αν γινοταν ακομα πιο ησυχα θα ηταν :fun:

Θελω να υπαρχει ενα υποτυπωδες airflow βεβαια, για να μην πιανω τα καλοκαιρια κανα προβλημα. Αλλα ο θορυβος ερχεται πρωτα.

Thx παντως για τα fast reply!

Κοιτα εγω προσωπικα τα τελευταια χρονια παιρνω ~1000 -1200 RPM ανεμιστηρια.

Απο κει και πανω με "ενοχλουν" oτι και dB και αν λενε οτι και καλα εχουν.

Ψαξε τη γκαμα της Noiseblocker σε αυτα τα RPM και δωσε μας link.

Eγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις αυτούς που έχεις και να βάλεις έναν fan controller.

Θα μπορείς να χαμηλώνεις τις στροφές τους κατά βούληση μέχρι εκεί που δεν σε ενοχλεί και να δίνεις κάτι παραάνω τους ζεστούς μήνες...

Θα συμφωνήσω με τον dpolal. Δοκίμασε πρώτα αν μπoρείς να τους ελέγξεις μέσω speedfan , αν όχι βάλε controller . Αν πεις να αλλάξεις όλους αυτούς ( χωρίς τους πλαϊνούς ) που περιγράφεις θες κανα πενηντάρικο για Noctua-Noiseblocker , οπότε αξίζει να το ψάξεις λίγο.

Θα συμφωνήσω με τον dpolal. Δοκίμασε πρώτα αν μπoρείς να τους ελέγξεις μέσω speedfan , αν όχι βάλε controller . Αν πεις να αλλάξεις όλους αυτούς ( χωρίς τους πλαϊνούς ) που περιγράφεις θες κανα πενηντάρικο για Noctua-Noiseblocker , οπότε αξίζει να το ψάξεις λίγο.

προσωπικά όσες φορές και άν προσπάθησα με το speedfan δέν έβγαλα άκρη.. έτσι έβαλα έναν controller εξωτερικό και βρήκα την "υγειά" μου.. άν εξαιρέσεις το γεγονός οτι έκανα άλλες 2 ώρες για την τακτοποίηση των καλωδίων, όλα λειτουργούν άψογα. βέβαια θέλει να μήν ξεχνάς όποτε παίζεις games να τα βάζεις όλα στο full για να μήν κρασάρει το pc.. (η κάρτα γραφικών κυρίως..) που δέν έχω ξεχάσει και λίγες φορές εδώ και 1 χρόνο περίπου που έβαλα τον controller οπότε έχει αυτό το θέμα..

*ευτυχώς με την τελευταία αναβάθμιση του pc όποτε ξεχνάω να ανεβάσω τις στροφές των ανεμιστήρων την ώρα των παιχνιδιών και κρασάρει, απευθείας ανεβάζω τις στροφές και δέν χρειάζεται restart το pc.. :)

Αν έχεις την μητρική της υπογραφής , ο μόνος ανεμιστήρας που έχει fan control είναι αυτός της cpu , ο άλλος δεν ελέγχεται. Δεν είναι αδυναμία του speedfan , είναι θέμα κατασκευής της μητρικής. Το ότι σε μπερδεύει σαν πρόγραμμα , δεν ξέρω , οι οδηγίες του είναι αναλυτικότατες , θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια αλλά το αποτέλεσμα ανταμοίβει. Πάντως μέσω του cpu header μπορείς να συνδέσεις πάνω του 2-3 arctic cooling 120mm@1500rpm (το έχω κάνει και δουλεύει καλά) και να τα κοντρολάρεις μέσω του speedfan να δουλεύουν όπως θέλεις ή στη τελική να ελέγχονται μέσω του bios.

οκ λοιπόν διάβασα όλα τα ποστ.

το θέμα controller πραγματικα το έχω τελευταία επιλογή γιατί θα μπλέξω με εξτρά καλώδια και μπορεί να μη καταφέρω να τα συμμαζέψω καλά στο τέλος. Επίσης απο την άλλη επειδή τα ανεμιστηράκια που έχω είναι απλά coolermaster που αν τους μειώσω στροφές δεν ξέρω πόσο θα χάσουν σε παροχή αέρα. Δηλαδή δεν είναι noctua και noiseblocker που με βάση τα reviews είναι και αθόρυβα αλλά και έχουν μία καλή σχετικά παροχή σε σχέση άλλα, εξαιτίας του σχεδιασμού τους.

δε ξέρω αν έχει νόημα να μη πάρω το ίδιο μοντέλο. εννοώ να μην τα πάρω όλα ίδια, με τα ίδια db δηλαδή.

πχ στο κουτί να τα βάλω όλα M12-S1/750rpm/8db που είναι τα πιο χαμηλά και στην ψύκτρα βάλω PL1/900rpm/11db. αν το 2ο με παραπάνω db καλύπτει και τα 4του κουτιού τότε 8α πρέπει να βάλω παντού τα ίδια καταλάβατε δηλαδή. Αυτό δε ξέρω σίγουρα.:hmm:

Πάντως κλείνω σε ένα απο τα 2 παραπάνω + στο XL1 που είναι πιο θορυβόδης απο τα άλλα με λίγο παραπάνω παροχή απο το PL1.

link όλα μαζί -> Μ12-S1, 8db: NB-Multiframe� S-Series 120mm | Noiseblocker

PL1, 11db: NB-BlackSilentPro 120mm | Noiseblocker

XL1, 13db: NB-BlackSilentFan 120mm | Noisaeblocker

Ουσιαστικά δε ξέρω αν η παροχή του Μ12-S1 είναι λίγη για το σύστημα, δεν είμαι OC πάντως τώρα και ούτε θα γίνω μάλλον.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις και την βοήθεια καλά χριστούγεννα σε όλους!:fun::fun:

υποψιν τους s1 multiframe τους επεστρεψα,ειναι πολυ αθορυβοι αλλα και ψοφιοι.

πανε σε s3 multiframe η m12p αν τους βρεις.

η με 20ε ο ενας σε plps Blacknoise Silent Pro αυτους εχω και ειναι οκ

τους φορας και σε ψυκτρα αν θες,αν και για κουτι δεν θα παιρνα τοσο ακριβο φαν

θα κοιταγα σε αυτα πιο απλο φαν NB-BlackSilentFan 120mm | Noisaeblocker

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.