Jump to content

Quantum 10GB............τα κακαρωσε?

greekfragma

Recommended Posts

χαιρετω παιδες............μου εφεραν ενα σκληρο δισκο κουαντουμ 10 γιγα....ο συγκεκριμενος σκληρος ειναι σε υπολογιστη εταιριας με αρκετα σημαντικα δεδομενα..........τον εβαλα επανω στο πισι μου σε ολες τις δυνατες θεσεις στο τζαμπερ αλλα ενω ακουγοταν να ξεκιναει κανονικα μερικα δευτερολεπτα μετα ακουγοταν σαν να επαιζε μια μπιλια μεσα του............επισης σε καμια περιπτωση στο τζαμπερακι δεν ηταν δυνατο να αναγνωριστει ουτε καν απο το bios.

κατα πασα πιθανοτητα ειναι κατεστραμμενος ο δισκος λογω παλαιοτητας και του θορυβου(6χρονων ειναι περιπου).

η ερωτηση μου ειναι η εξης:υπαρχει καποια περιπτωση να μπορεσω να ανακτησω τα δεδομενα του?πως μπορει να γινει κατι τετοιο?με ανοιγμα της πλακετας και τοποθετηση αλλου μηχανισμου απο αλλο παρομοιο δισκο?(υπαρχει ενας παρομοιος ευκαιρος)

θελω τα φωτα σας

:giveup:

:blink:

ρε παιδες.......καμι βοηθεια?ειναι σημαντικο να μην χαθουνε τα δεδομενα......το ακριβες μοντελο ειναι το quantum lct10.αρκετα παλιο.βοηθεια ρε παιδες..........εαν δεν μπορεσουμε να κανουμε απο δω μεσα θα πρεπει να παει σε ειδικο τεχνικο που θα παρει πολλα λεφτα

Μερικά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις μπας και τον δει το βιός είναι να βάλεις χειροκίνητα τα στοιχεία του , επίσης να τον δοκιμάσεις σε κανένα άλλο pc παλιό κατά προτίμηση και σε διάφορες θέσεις , όρθιο ,ανάποδα , μπρούμυτα ανάσκελα κλπ.

Αν καταφέρει και τον δει βέβαια να είσαι έτοιμος να πάρεις τα στοιχεία του κατευθείαν σε άλλο δίσκο.Υπάρχουν και τα άλλα κόλπα κατάψυξη και να τον πετάξεις από κάποιο ύψος σε χαλί αλλά είναι ή τελευταία λύση.

Εμένα πάντως σε παρόμοιο πρόβλημα δούλεψε από πτώση σε χαλί για περίπου μιά ώρα προτού πεθάνει τελείως αλλά δεν είχα και πολύ σημαντικά στοιχεία μέσα οπότε είχα την άνεση να το ρισκάρω.

Πέθανε ένας ibm. Προσπαθώντας να ανακτήσουμε τα data του, παρατηρήσαμε ότι στην αρχή τον έβλεπε το bios και τα win. Μετά από λίγο χανόταν από τα win. Μετά και από το bios.

Αφήνοντας το pc κλειστό για κάνα 5λεπτο, συνέβαινε ακριβώς το ίδιο.

Μόλις ζεσταινόταν δλδ ο δίσκος, άρχιζε τα κουλά...

Τον ψύξαμε και εμείς και τραβήξαμε τα data του.

Εχγω ακριβως το ιδιο πρόβλημα με εναν wd 40αρη. Εμφανιζεται κανονικα, αλλα σε 5 λεπτα μεσα απλα....χανεται! Και αν παω γρηγορα να αντιγραψω λεει κατι για Ι/Ο errors....Το βραδυ θα το κανω αυτο....

την καταψυξη την εχω δοκιμάσει και εγω .....

αλλα δεν καταφερα και πολλα ...

ακομα και το χτήπημα . (απο υψος σε χαλί λιγο επικύνδινο το βλέπω)

εχω και εναν οδηγο ,,,,,

Η κατάψυξη είναι πιό ασφαλής τρόπος θέλει κανα μισάωρο μέσα για να γίνει συστολή των μηχανικών μερών του δίσκου μπας και ξεκολλήσει τίποτα κα πάρει μπρός.Το πέταμα εντάξει και εγώ δεν το συνιστώ είπα πειράματα έκανα αλλά μάλλον σε μένα είχε πρόβλημα η κεφαλή και με το τράνταγμα ξεκόλλησε και δούλεψε για λίγο.

Έχει κάποιος εμπειρία από την εταιρεία www.tictac.gr ;

Υπάρχει άλλη εταιρεία στην Αθήνα που να πραγματοποιεί ανάκτηση δεδομένων;

Και μήπως γνωρίζετε πόσο είναι περίπου το κόστος;

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.