Pantelis... Ιανουάριος 7, 2012 Author #21 Ιανουάριος 7, 2012 Παιδια ευχαριστω!Φιλε mchls δεν μπορω να καταλαβω απο θορυβο τι παιαζει γιατι δουλευουν αλλοι 3 ανεμιστηρες μεσα,4 στο συνολο (2x120mm - 1x92mm - 1x92mm της ψυκτρας).. Ο ανεμιστηρας της ψυκτρας γενικως δεν ακουγεται σχεδον καθολου επομενως η απαντηση ειναι το (γ) Θα κατεβασω το Speccy standard και θα ποσταρω θερμοκρασιες..
Pantelis... Ιανουάριος 11, 2012 Author #22 Ιανουάριος 11, 2012 Παιδια οι θερμοκρασιες απο το μηχανημα μου με το speccy οι μετρησεις!Για δεςτε οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη μου ειναι ενταξει η να ανυσηχω:...: MS Windows 7 Ultimate 32-bit SP1CPU Intel Celeron E1400 @ 2.00GHz 22 °C Conroe 65nm TechnologyRAM 4,00 GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz (5-5-5-17)Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5N-MX (Socket 775) 71 °CGraphics VA1931 Series (1366x768@60Hz) 1024MB GeForce GT 520 (Gigabyte) 32 °CHard Drives 78GB Seagate ST380815AS ATA Device (SATA) 26 °C 156GB Seagate ST3160215A ATA Device (PATA) 27 °C
mchls Ιανουάριος 11, 2012 #23 Ιανουάριος 11, 2012 Παντελή από θερμοκρασίες επεξεργαστή, είσαι στα όρια της υποθερμίας Είσαι κάτι παραπάνω από κομπλέ, δηλαδή... Όπως και σε gpu, οι θερμοκρασίες είναι gg... Αλλά ρε συ η mobo σου 71 βαθμούς ; ; ; :wall:
Pantelis... Ιανουάριος 11, 2012 Author #24 Ιανουάριος 11, 2012 To ειδα το 71 στην motherboard γιατι τοσο πολυ απο τι μπορει να προερχεται?Βεβαια ειναι σταθερα παντα 71οC.. ??????????
mchls Ιανουάριος 11, 2012 #25 Ιανουάριος 11, 2012 Τι να σε πω...Μπορεί να θέλει πάστα το heatsink! [αυτό πάνω από την μπαταριά του bios] ! Σενάριο σχεδόν απίθανο, στην δική σου περίπτωση...Μπορεί να ευθύνεται η ζεστή που εκπέμπει ο επεξεργαστής και εν συνεχεία το cooler του, ή ο ζεστός αέρας που αποβάλει η gpu σου...Μπορεί να μην υπάρχει καλό airflow μέσα στο κουτί σου, που σε συναρτηση με την ύπαρξη καλωδίων-μακαρονάδα, [εκτός αν είναι puttanesca:P] να ανεβάζει την θερμοκρασία του εσωτερικού του κουτιού σου, καθώς και της mobo σου!Ο υπολογιστής είναι 24/7 ή τον κλείνεις συχνά-πυκνά ; ; ; Μπορεί να έχει κολλήσει ο sensor! Για παράδειγμα, όταν έχω τον υπολογιστάκο μου συνέχεια ανοιχτό, και τον βάλω σε sleep mode, μετά ξανά wake, μετά sleep mode και μετά wake [για πολλές μέρες, επαναλαμβανόμενη διαδικασία] ο αισθητήρας της mobo μουρλαίνεται!
Pantelis... Ιανουάριος 11, 2012 Author #26 Ιανουάριος 11, 2012 Μπα οχι σημερα 2 ωρες μεθαυριο αλλες 2 μετα απο 3 μερες παλι αλλες 2 ωρες τετοιο σκηνικο..Παντως το 71 ειναι κολλημενο και μου φενεται οτι απο την πρωτη στιγμη που το ανοιξα εχει κολησει εκει 71 στην αρχη 71 μετα απο 2 ωρες..Παιζει ρολο επειδη ειναι αρκετα φορτωμενο το μηχανημα με ανεμιστηρες,2 δισκους,καρτα γραφικων 2 ram,Ξερω γω???
mchls Ιανουάριος 11, 2012 #27 Ιανουάριος 11, 2012 Οι ανεμιστήρες και να είναι συνδεδεμένοι στα 3pin-α της μητρικής [τροφοδοτούνται μεσώ μητρικής δηλαδή και όχι απευθείας μέσω psu] δεν θα ανεβάζαν την θερμοκρασία της mobo, και πόσο μάλλον στους 71 βαθμούς!Άρα μάλλον κολλημένος αισθητήρας...Τρέξε μια και αυτό CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting , έτσι για το γ@μώτ0 της υπόθεσης!
Pantelis... Ιανουάριος 12, 2012 Author #28 Ιανουάριος 12, 2012 Θα τρεξω το απογευματακι το προγραμμα να δω τι θα μου δειξει και αυτο..Αν τελικα ειναι κολημενος ο sensor πως το φτιαχνω τι κανω και σε ποιο σημειο βρισκεται?
mchls Ιανουάριος 12, 2012 #29 Ιανουάριος 12, 2012 Τρέχα-γύρευε η επισκευή του αισθητήρα...Αν έχει κολλήσει τελικά. . . μείνε όπως είσαι!Τέσπα, πόσταρε μας το screenshot από hwmonitor και τα λέμε!
Pantelis... Ιανουάριος 12, 2012 Author #30 Ιανουάριος 12, 2012 Παλι τα ιδια δεν ξερω τι να πω.. Βεβαια 70oC σημερα ?????????? Κατι σκεφτηκα και δεν ξερω αν επηρεαζει απο καιτι αλλο..Απο την ψυκτρα επειδη η αλλη ητν επιπεδη κοιταγε ο αερας προς την μητρικη μαζι με τον επεξεργαστη αλλα αυτη τωρα ειναι αλλιως.. Ο ανεμιστηρας της κοιταει στον αερα αφου ειναι ορθια και οχι επιπεδη.. Επομενως ειναι ενταξει ο sensor..70οC - 71oC
mchls Ιανουάριος 12, 2012 #31 Ιανουάριος 12, 2012 Πρώτον, το ο,τι 2 προγράμματα απεικόνισης θερμοκρασίας, δείχνουν ιδία θερμοκρασία για την μητρική σου, ΔΕΝ πάει να πει πως ο αισθητήρας λειτουργεί σωστά!!!Δεύτερον, αντιλαμβάνομαι πλήρως το σκεπτικό σου σχετικά με την διαφορετική κατεύθυνση του ζεστού αέρα που παρήγαγε η παλαιά ψήκτρα εν αντιθέσει με την τωρινή!Και έχω να πω, πως ο αισθητήρας τα έχει παίξει!Αυτά από εμένα, Παντελή...Αν θες και άλλες γνώμες, δεν έχεις, παρά να ρωτήσεις και άλλα παιδιά από το Εργαστήρι μας!
Pantelis... Ιανουάριος 12, 2012 Author #32 Ιανουάριος 12, 2012 Μπορει να τα χει παιξει και ο sensor δεν ειπα οχι αλλα πιστευω περισοτερο στην ενδοχη που ανεφερα πριν σχετικα με την ψυκτρα..Αν τον sensor τον εχει κοντα στον επεξεργαστη η απο κατω απο την ψυκτρα σιγουρα ειναι αυτο..Γνωμη μου!Ευχαριστω παρα πολυ!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.