Jump to content

gtx580

bafoKrator

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια ξανανοιγω θεμα για μια gtx580 που εχω!Εχω αλλαξει την καρτουλα μου 3 φορες μεχρι στιγμης(μην με ρωτησετε πως απλα την αλλαξα )!Εχω κανει τοσο ψαξιμο που εχουν ματωσει τα δαχτυλα μου!Το συστημα μου καταρχας ειναι:

-Evga P55 Classified

-I7 860(Overclocked 4Ghz)

-12 Giga DDR3

-Hiper 880 Watt Psu

-Palit GTX580

-Velociraptor 150Giga

Ειχα ανοιξει θεμα για ενα παιχνιδι το Heroes of Newerth που παιζω κυριως για fps χαμηλα που μου εκανε η καρτα σε 5v5 battles στο παιχνιδι εκανα ενα φορματ και περασα last drivers Nvιdia και μπορω να πω οτι διορθωθηκε το θεμα αρκετα,πιστeυω οτι ηταν οι drivers!Απλα εβαλα το Darksiders,Deus EX,Crysis,Crysis 2 και σε τοσα παιχνιδια τα παιζει smooth εκτος απο φορες ειδικα στο Darksiders που τα fps πεφτουν απο 60 στα 30 ωσπου να ξανανεβουν!Γενικα το κανει αρκετα οπως και στο Hon(Heroes of Newerth) απλα πιο σπανια!Διαβαζα μερικοι λενε οτι τα ιδια τα gpu φταινε απο μερια Nvidia,αλλοι παλι λενε οτι αυτο ειναι hard disk προβλημα τα αποκαλουν fps dips δηλαδη οταν ο δισκος για καποιο λογω οπως darksiders κανει load καποιο terrain η οτιδηποτε και εχει ως αποτελεσμα μειωση των fps!Απλα το ολο θεμα με τσαντιζει!Υπαρχουν ατομα που παιζουν smooth με fps drops της ταξης των 5-10 και με ενοχλει κατι που το πληρωσα ακριβα να μην ανταποκρινεται στις απαιτησεις που θα επρεπε!Εδωσα πολλα και περιμενω πολλα πιστευω ο καθενας ετσι θα ενιωθε!Τελος να αναφερω οτι σε benchmarks η καρτα και το cpu ειναι stable τελειως μεχρι και 950 Clock 2100 Memory φτανει ανετα χωρις θεμα με 1.1Volt!Θα θελα απλα να με διαφωτισετε μηπως χανω κατι και αν τυχον εχετε και εσεις τετοια θεματα!Σας ευχαριστω για το χρονο σας!

Με ραπτορα και τόση μνήμη δε θα έπρεπε να είχες πρόβλημα για το "fps dip" που αναφέρεις. Μήπως παίζεις παραθυρικά και κάποιο πρόγραμμα (Antivirus ή κάτι) σου αλλάζει στιγμιαία το παράθυρο; (ή εχεις 2 monitors) Δοκίμασε να βγάλεις το Aero για λίγο καιρό.

Defrag στον δίσκο, όλα comple;

Όταν βλέπεις τα fps drops "ακούγεται" ο δίσκος; Άμα ναι, βγάλε το antivirus για λίγο.

Με ραπτορα και τόση μνήμη δε θα έπρεπε να είχες πρόβλημα για το "fps dip" που αναφέρεις. Μήπως παίζεις παραθυρικά και κάποιο πρόγραμμα (Antivirus ή κάτι) σου αλλάζει στιγμιαία το παράθυρο; (ή εχεις 2 monitors) Δοκίμασε να βγάλεις το Aero για λίγο καιρό.

Defrag στον δίσκο, όλα comple;

Όταν βλέπεις τα fps drops "ακούγεται" ο δίσκος; Άμα ναι, βγάλε το antivirus για λίγο.

Όταν το παιχνίδι χρησιμοποιεί την τεχνική "texture streaming" είτε είναι στον Raptor είτε στην μνήμη το κακό γίνεται.

Σίγουρα αν αντί του Raptor βάλει έναν Vertex 2 π.χ. θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση.

Αλλά όπως και να έχει, το latency και το bandwidth από την CPU/RAM πρός την VGA είναι αργό σε σύγκριση με το να προϋπήρχαν τα δεδομένα στην VRAM.

Αν το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να κλείσεις το texture streaming και να κάνει texture precaching το κάνεις και ησυχάζεις ( με ζήτημα φυσικά να επαρκεί η VRAM σου, για το Crysis 2 π.χ. μια VGA με 1GB VRAM δεν επαρκεί για Ultra Details + DX11 + HQ Textures Pack @ 1920x1080 2xAA 16xAF ).

Πες μας όμως και τα settings @ Game & nVIDIA Control Panel που χρησιμοποιείς και σε τι ανάλυση παίζεις φίλε OP

Ευχαριστω για τη συντομη απαντηση!Εχω antivirus το Comodo και ειναι σε λειτουργια game mode+το εχω ρυθμισει να μην ψαχνει ακομα και αν κανει scan τα registry των παιχνιδιων!Defrag δεν εχω κανει να πω την αληθεια,θα χρειαστει?1 μηνα και κατι ψιλα ειναι με το λογισμικο το pc!Ο δισκος παιζει οταν εχω fps drop κυριως στο Darksiders.Ειναι το μοναδικο ομως που το κανει τα υπολοιπα οχι!Nvidia settings τα εχω default μονο των παιχνιδιων αλλαζω(σχεδον full παντα τα βαζω)!Θα το δοκιμασω να πειραξω τα settings απο Nvidia control!Τελος παιζω σε μια Αcer 21"5 δεν εχω dual monitor!Λογω αυτων των προβληματων κυριως δεν εχω αγορασει καποια οθονη μεγαλυτερη γιατι αν τα κανει αυτα σε αυτην την οθονη αν παω για κατι αλλο ισως να εχω και εκει θεμα!Η δεν παιζει ρολο?

Λοιπόν ας τα πάρουμε μια από την αρχή γιατί γενικά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε πολλά παιχνίδια..

1ον κάνεις ένα καθαρό Format πάλι.

2ον βάζεις το Cdάκι που σου έχει έρθει με μητρική και βάζεις μόνο Drivers ας τα άλλα uitilities e.t.c

3ον κάνεις όλα τα Windows update.. αφού τελειώσουν όλα

4ον κάνεις όπως και δίποτε Bios update! Πίστεψε με εάν έχεις παλιό Bios (π.χ 1.0 και έχει βγει 6.0) αυτό φταίει

5ον αν στα παιχνίδια που αναφέρεσαι είναι σπασμένα αυτό φταίει και δεν κάνεις τίποτα παραπάνω παρά μόνο Bios update άμα έχεις καινούρια έκδωση..

από προσωπική εμπειρία με το σύστημα της υπογραφής είχα τα ίδια προβλήματα και πάντα χρειαζότανε Bios update, 12-10 Fps αρκετό shuttering με 2χ 6970 στα παραπάνω παιχνίδια που λες, για το Hon να ξέρεις ότι μπορεί να φταίει και η γραμμή του Internet παίζει μεγάλο ρόλο.. γιατί ξέρω παλικάρι που είχε γραμμή Α+ και φόρτονε 1ος με έναν Wd caviar blue και εγώ το είχα στον ssd και φόρτονα τελευτέος, και επειδή το έψαξα πολύ στο forum παίζει μεγάλο ρόλο και η γράμμη άσχετο μεν με το προβλημά σου αλλά στο λέω μιας και ανέφερες το Hon..

Bios update στη mobo υπαρχει ενα καινουργιο αλλα δημιουργει προβληματα και δεν συστηνουν να το κανεις!Αναμενουμε απο Evga νεα!Γραμμη νετ δεν ειναι παντως!Την ελενχω και αυτην!Εχω μια χαρα ms/ping τα παντα!+Οταν εχω fps drop πεφτουν τα fps/οταν εχω lag δεν πεφτουν!

Το Darksiders αν και ωραίο game ειναι άθλιο port..Απ'οτι θυμαμαι οταν το έπαιζα ήθελε οπωσδήποτε vsync on αλλιως είχε τα drops που λες.Αυτά με 8800gtx και vsync off.

Με vsync on έστρωσε και τα frames ήταν κολλημένα στα 45-60fps με μερικά σπάνια

κατεβάσματα στα 35-40fps.

Δωσε απο το nvidia control panel vsync on και triple buffering on

επίσης..μια ιδέα...12gb στη μητρικη αυτή τρέχουν σε single channel..μήπως επηρεάζει το συγκεκριμένο παιχνίδι; δοκίμασε με 8gb σε dual

Dual Channel τρέχουνε και τα 12.

Και όχι.

Είτε τρέχει Dual Channel είτε Single ( που σου ξαναλέω για την ιστορία, dual τρέχει ) στα games διαφορά δεν υπάρχει.

Ναι αγορινα μου!Μετραω 4 φορα format!Δεν φταει η καρτουλα σε αυτο το ξερω!Κατι σκαλωνει σε ολο το συστημα!Αλλα βλεπω οτι οσο πειραζω τα settings των παιχνιδιων απο το nvidia control panel ολο και καλυτερα πανε!Λες να φταινει που δεν ειναι γνησια?Υπαρχει τετοια περιπτωση?

21" οθόνη; Σε 1650x1080 παίζεις δηλαδή; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ με τέτοιο σύστημα να έχεις πρόβλημα.

Κάνε μια καλή, τρέξε ένα crystaldiskmark τσάκα τσάκα να δούμε άμα τα νούμερα του δίσκου σου είναι οκ. Επέλεξε το "Portable Edition (zip) from SourceForge.JP " να μη χρειάζεται εγκατάσταση.

Όταν λες έκανες 3-4φορές format, έκανες επανεγκατάσταση και τα παιχνίδια ή τα άφησες σε άλλο partition του δίσκου σου;

21,5' για την ακριβεια 1920x1080!!Θα το τρεξω και θα σου πω!Ολα fresh install απο την αρχη τα εκανα!Τπτ δεν αφησα!Εχω εναν σκληρο που κραταω οτι κατεβαζω και απο κει τα παιρνω!Αν και μερικα τα ξαναεκανα download!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.