Jump to content

Αναβάθμιση ram & hdd σε macbook

deninho

Recommended Posts

Έχουμε εδώ ένα macbook 13άρι (early 2009), με 2gb ram & 120gb hdd. Καθότι το έχει σκίσει η κάτοχος (π.χ. σκεφτείτε 1,7gb ελεύθερο στο δίσκο :p), είπαμε να το αναβαθμίσουμε, ώστε να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα. Οπότε, αφενός θα του διπλασιάσουμε τη μνήμη αγοράζοντας 2 τέτοιες μνημούλες, κι έλεγα για έναν 500άρη δίσκο.

Το θέμα της αλλαγής του δίσκου χωρίζεται σε δύο υποερωτήματα:

α. Ποιον; Αξίζει να πάρουμε έναν Seagate Momentus XT (hybrid SSD) 500άρη (~150 αφρό), ή με τα ίδια λεφτά να πάρω τον π.χ. WD Scorpio black 750gb ή τον Seagate momentus 7200.5 750gb?

SSD αποκλείεται, γιατί θέλουμε χωρητικότητα.

β. Άντε και τον αλλάζουμε. Τι γίνεται με το θέμα του λειτουργικού; Πως το μεταφέρουμε, κλπ; Έχει το MacOS κάποιο εργαλειάκι για την κλονοποίηση του δίσκου;

Νομίζω ότι αυτές είναι η απορίες μου. Αν εμφανιστεί κάτι καινούριο, εδώ είστε να σας ρωτήσω :p

Έχουμε εδώ ένα macbook 13άρι (early 2009), με 2gb ram & 120gb hdd. Καθότι το έχει σκίσει η κάτοχος (π.χ. σκεφτείτε 1,7gb ελεύθερο στο δίσκο :p), είπαμε να το αναβαθμίσουμε, ώστε να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα. Οπότε, αφενός θα του διπλασιάσουμε τη μνήμη αγοράζοντας 2 τέτοιες μνημούλες, κι έλεγα για έναν 500άρη δίσκο.

Το θέμα της αλλαγής του δίσκου χωρίζεται σε δύο υποερωτήματα:

α. Ποιον; Αξίζει να πάρουμε έναν Seagate Momentus XT (hybrid SSD) 500άρη (~150 αφρό), ή με τα ίδια λεφτά να πάρω τον π.χ. WD Scorpio black 750gb ή τον Seagate momentus 7200.5 750gb?

SSD αποκλείεται, γιατί θέλουμε χωρητικότητα.

β. Άντε και τον αλλάζουμε. Τι γίνεται με το θέμα του λειτουργικού; Πως το μεταφέρουμε, κλπ; Έχει το MacOS κάποιο εργαλειάκι για την κλονοποίηση του δίσκου;

Νομίζω ότι αυτές είναι η απορίες μου. Αν εμφανιστεί κάτι καινούριο, εδώ είστε να σας ρωτήσω :p

α)Πάρε μεγαλύτερο δίσκο και όχι τον hybrid.

β)Εχω την εντύπωση πως μπορείς να κάνεις backup το δίσκο και να τον κάνεις πάλι restore στον καινούργιο με το time machine.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.