Jump to content

χαλκοσωληνες

vellamos

Recommended Posts

καλημερα παιδια. σημερα ηρθε το ψυγειο που ειχα παραγγειλει και αρχιζω να σχεδιαζω την διαταξη στο γραφειο.

http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-grafeio-dwmatio-99227-2.html

εχω σκεφτει να κανω το μεγαλυτερο μερος απο χαλκοσωληνες.

η απορια μου ειναι αν μπορω με το καμινετο να ζεστανω τους σωληνες και σιγα σιγα να στριφογυρισω τον εναν με τον αλλο?αν γινεται, θα υπαρξει προβλημα με τις θερμοκρασιες αφου θα εφαπτονται οι σωληνες??

καλημερα παιδια. σημερα ηρθε το ψυγειο που ειχα παραγγειλει και αρχιζω να σχεδιαζω την διαταξη στο γραφειο.

http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-grafeio-dwmatio-99227-2.html

εχω σκεφτει να κανω το μεγαλυτερο μερος απο χαλκοσωληνες.

η απορια μου ειναι αν μπορω με το καμινετο να ζεστανω τους σωληνες και σιγα σιγα να στριφογυρισω τον εναν με τον αλλο?αν γινεται, θα υπαρξει προβλημα με τις θερμοκρασιες αφου θα εφαπτονται οι σωληνες??

αν ψάχνεις για χαλκοσωλήνες που να μπορείς να τις διαμόρφωσης και να φτιάξεις διαφορα σχήματα δες αυτές που χρησιμοποιούν η ψυκτικοι.to έψαξα λιγάκι γιατί και εγώ ετοιμάζω υδρόψυξη στο δικό μου το οποιο είναι περίπου όπως το έπιπλο σου όμως όλο από plexi.μιλάμε για διάμετρο 3/8 και 1/2

post-11768-1416075691,8628_thumb.jpg

εγω θελω να στριπψω τον εναν μεσα στον αλλο...αλλα απο οτι εμαθα θελει ειδικο εργαλειο για να δωσει την δυναμη που χρειαζεται. οποτε θα παω σε κατι πιο απλο και θα δωσω περισσοτερο βαρος στην κατασκευη του reservoir. ελπιζω να μπορεσω να κατασκευασω αυτο που εχω στο μυαλο μου.

• 3 weeks later...
εγω θελω να στριπψω τον εναν μεσα στον αλλο...αλλα απο οτι εμαθα θελει ειδικο εργαλειο για να δωσει την δυναμη που χρειαζεται. οποτε θα παω σε κατι πιο απλο και θα δωσω περισσοτερο βαρος στην κατασκευη του reservoir. ελπιζω να μπορεσω να κατασκευασω αυτο που εχω στο μυαλο μου.

Ειμαι ψυκτικος στο επαγγελμα. Οποτε μπορω να σου πω τα παντα.!!

Δεν εχω ασχοληθει με υδροψυξη. (Ακωμα).

Βασικα θες ψυκτικες ευκαμπτες σωληνες. Τα μεγεθοι που μπορεις να δουλεψεις ειναι 4 maximum 6.

Το μεγεθος τους ειναι σε ιντσες. Ειναι τα ακολουθα: 1/4 3/8 1/2 5/8 3/4 7/8 Τα 2 τελευταια ειναι μεγαλα σε μεγεθος. Για ολα αυτα τα μεγεθοι υπαρχουν κουρμπαδοροι.(εργαλειο που κανει κουρμπες-καμπυλες-γωνιες.)

Ο πιο οικονομικος ειναι ο πολυκουρμπαδορος. Σαν να λεμε 6 σε 1. Εαν ομως θες να δουλεψεις 1-2 μεγεθοι σωληνας και αυτα που επιλεξεις ειναι μικρα τοτε υπαρχουν ελατηρια τα οποια περναν στο εξωτερικο μερος τις σωληνας και την εμποδιζουν να τσακισει, την ωρα που την στριβεις, με την δυναμη των χεριων σου.

Τωρα για να εχεις μια ιδεα των μεγεθων των σοληνων που σου ειπα παραπανω(εαν δεν βρεις εικωνα στο google)

η 1/4 ειναι στο μεγεθος των pipes σε μια ψυκτα. Το 5/8 περιπου οσο το κλασικο λαστιχο κηπου (Το πρασινο)

θα ψαξω να βρω κανα site με εργαλεια - σωληνες και εδω ημαστε......

^Γεια σου ρε Βαγγελη,μας ξεστραβωνεις και λιγο,τις προαλες ξηλωσα ενα αιρκοντισιον απο το σπιτι μονος,και σε σκεφτηκα..

Tα υγρα τα μαζεψες ή μεγαλωσες την τρυπα του οζοντος?:)

Οτι θελετε με σωληνωσεις μου το λετε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.