Jump to content

Παραξενο προβλημα !!!

npetrouu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα, χρειαζομαι αμεσως τις γνωσεις σας και την πολυτιμη βοηθεια σας...

Στεινω αυτην την στιγμη εναν υπολογιστη για να τον κανω κατεβαστηρη...

Αποτελειται απο...

ASROCK G41M-VS3 REV 2.0

Intel Celeron G430 775 socket

1GB RAM DDR3 1600MHz

WD 80GB HDD - Ata mode

Sony DVD-RW - Sata Mode

PSU 450 Watt

Midi ATX

Και παμε τωρα στο προβλημα... γινεται κανονικα η αντιγραφη αρχειων απο το CD των Windows (σε αυτο το υπεροχο μπλε περιβαλλον...) και με το που κανει επαννεκινιση το συστημα για να μπουταρει απο τον σκληρο μου βγαζει το παρακατω μυνημα που φαινεται στην φωτογραφια που εχω ανεβασει...

Δοκιμασα 4-5 διαφορετικα CD απο Windows.... δοκιμασα μεχρι και τα Windows 7 Ultimate... δοκιμασα να κανω την εγκατασταση των Windows ακομα και σε εξωτερικο σκληρο δισκο USB.... παλι μου εμφανιζει την ιδια οθονη, και η εγκατασταση των Windows δεν ξεκινα ποτε..... εκανα BIOS Update την μητρικη με την τελευταια εκδοση Ver-1.7, δοκιμασα να βαλω first Boot device το CD και δευτερο τον σκληρο..... δοκιμασα να βαλω μονο μπουτ απο τον σκληρο...... ΤΙΠΟΤΑ

Τι ειναι αυτο ? Το εχει συναντησει καποιος ρε παιδια ?

Προσωπικα πιστευω κατι πρεπει να παιζει με την μητρικη η το BIOS... εψαξα μια μια τις επιλογες του Bios αλλα ολα ειναι OK !!!

HELP

wtt0us.jpg

Λέει insert coin to continue στα αρχαια σανσκριτικά..:triniti::fist:

μήπως παίζει τίποτα με το cd των windows? δεν κάνεις και κανα restore to defaults ta bios?

Πως βγαζεις φιλος το συμπερασμα οτι λεει insert coin to continue ???

Υπαρχει καποιος τροπος να διαβαζουμε αυτα τα ακαταλαβηστικα μυνηματα ??

Δυστηχως εχω κανει και LOAD ALL DEFAULT στο Bios....

Να εχουν προβλημα και τα 6 CD που εχω δοκιμασει αποκλειεται...

πλάκα κάνω ρέιι:getlost:

όταν ανοίγει το Pc και ποστάρει στα βγάζει κομπλέ και μετά βγάζει τα αλαμπουρνεζικά? δοκίμασε κανα ubuntu live cd. Αν μπορείς να διαβάζεις τι λέει, βάλε το εκτός απο το να φορτώσεις linux να τσεκάρει ram και σκληρό

Eχω δοκιμασει και 32 και 64 Bit οπως και Vista και XP και 7.... σε ολα αποτυχια... παντα καταλιγω στην ιδια οθονη.

Τι ειναι το ubuntu live cd ?? Δεν εχω ασχοληθει με linux....

Οταν ξεκιναει το PC τα βγαζει ολα κομπλε !!!

Αναγνωριζει κανονικα επεξεργαστη, μνημη, σκληρο, και οπτικο δισκο. ολα κανονικα στην Αγγλικη διαλεκτο...

Download | Ubuntu κατέβασε την 10.04. γράψε την σε σι ντι και βάλε να φορτώσε από cd. στην ουσία επιλέγεις να φορτώσεις λειτουργικό από cd..

και τσεκαρε σκληρό και ραμ (εμφανίζει ένα μενου Που λεει try ubuntu install, memory check hdd check. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να κάνεις κανονική εγκατάσταση. ΑΝ δεν πιάσει σημαίνει ότι φταίει το hardware..

αν και κάτι μου λέει ότι φταίει ο σκληρός..

Πως θα κανω fix το master boot record ?

Εχω μια απορια παντως... απο την στιγμη που εχω δοκιμασει πανω απο 15 φορες να κανω την εγκατασταση των Windows και με διαφορετικα CD και εκδοσεις (XP,7,Vista).... δεν θα επρεπε να ειχε αποκατασταθει το master boot record ?

Δοκιμασα επισης να κανω και Low Level Format στον δισκο και μετα την εγκατασταση των Windows... και παλι τα ιδια...

Δοκιμασα και αλλον σκληρο δισκο και μου εκανε παλι τα ιδια...

Μια βασικη ερωτηση... Οταν κανεις κανονικα Format στον σκληρο δισκο, και ξαναπερνας το λειτουργικο συστημα το master boot record ξαναδημιουργειται η δεν επιρεαζεται απο την εγκατασταση των Windows ?

Εχω νεοτερα απο την μαχη που δεινω με το κολομηχανημα...

Ετρεξα το ubuntu... οκ τρεχει κανονικα απο το Live cd...

Δοκιμασα να κανω εγκατασταση το ubuntu και να το τρεξω απο τον σκληρο....

Και τσουπ............. να την η νεα οθονη !!!

Να πω επισης οτι ετρεξα το Memtest 4.0 και η μνημη ειναι 100% σωστη... οπως ετρεξα και το τεστ που εχει για τον σκληρο... και αυτο βγηκε με 100% επιτυχια !!!!

Αρα που καταληγουμε ?????????? Τι φταιει ? Η μητρικη εχει θεμα ? Η το Bios της μητρικης ?

2virxq0.jpg

το μήνυμα αυτό με γρήγορο googling δείχνει ότι δεν έχει κάτσει καλα ο grub για τα ubuntu ή το master boot record για Windows. Μήπως παίζει τίποτα με τα Master slave? βλέπω σκληρός και driver είναι sata, ata για δες ποιο είναι μαστερ και ποιο slave..Μήπως έχει κανα jumper (βραχυκυκλωτή) πάνω ο σκληρός ή το driver?? Για δες και παίξε λίγο με τις ρυθμίσες του bios..

Αμα είναι κάνε εγκατάσταση από τον εξωτερικό σκληρό και βγάλε τελείως το driver..

Πριν ξεκινήσεις βάλε πάλι το live cd άνοιξε το gparted https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=766 κάπου στον οδηγό έχει μια εικόνα, δειχνει σε πιο μενού είναι σβήσε όλο το σκληρό partitions κλπ και διαμορφωσε τον σε ntfs..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.