Dant3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2011 εχω τους σκληρους της υπογραφης.τον 500αρη τον εχω για αρχεια μονο.το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγη ωρα χωρις να χρησιμοποιησω αρχεια απο αυτον,σταματει λογικα να στροφαρει.το αποτελεσμα ειναι μολις παω στα αρχεια να εχει μια καθυστερηση να ξεκινησει αλλα και καθε λιγο να σταματαει και να ξεκιναει.θελω να τον βαλω να ειναι συνεχεια σε λειτουργια.γινεται?επισης καταπονειται πιο πολυ με το να ειναι συνεχεια σε λειτουργια η με το σταματα-ξεκινα ανα ενα τεταρτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 19, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Γίνεται.Αν έχεις Win7 πας εδώ @ βήμα 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 19, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Ναι 7αρια εχω.το θεμα ειναι πως θα καταπονειται λιγοτερο ο δισκος?οχι τιποτα αλλα τωρα τελευταια γουργουριζει κιολας οταν διαβαζει καποια αρχεια.βεβαια με το hdsentinel ολα 100% τα εχει και ουτε καποιο προβλημα στην αποδοση εχω παρατηρησει(βεβαια στον αλλο σκληρο ειχψε 76% health γιατι ελεγε οτι ειχε κανει fail to spin up) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Δεκέμβριος 19, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Ναι 7αρια εχω.το θεμα ειναι πως θα καταπονειται λιγοτερο ο δισκος?Πιστευω πως το καλυτερο ειναι να ειναι παντα σε λειτουργια...Με την λογικη πως το σταματα/ξεκινα τον επιβαρυνει...Ετσι πιστευω φιλε, παντως ρωτα τον [MENTION=16447]washcloud[/MENTION]...Κατι παραπανω θα ξερει σιγουρα...EDIT: Αν μιλησατε μεσω pm, πειτε τα και εδω για να μαθουμε και εμεις στα σιγουρα, τι τους επιβαρυνει και τι οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
washcloud Δεκέμβριος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2011 Παιδιά στην ουσία είναι φτιαγμένοι οι δίσκοι για να σταματάνε/ξεκινάνε απροβλημάτιστα, μέσω των ρυθμίσεων του λειτουργικού, και το ουσιαστικότερο ζόρι τους είναι η ποιότητα κατασκευής. Χοντρικά μιλώντας λοιπόν, είτε τους αφήνεις να παίρνουν ρεύμα συνεχόμενα, είτε ορίζεις να απενεργοποιούνται, τη ζημιά τους μια μέρα από αλλού θα την πάθουν. Η δε "οικονομία" που γίνεται με το "σταμάτα-ξεκίνα", πρακτικά θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερη, στον μέσο όρος χρηστών (εκτός κι αν πχ κάποιος έχει 4-5 δίσκους πάνω, που δεν τους πολυχρησιμοποιεί, και το πισί είναι ανοιχτό 24/7/365).Παρ' ολ' αυτά, αν το πάμε θεωρητικά και ολίγον τραβηγμένα, καλύτερα να μην ανοιγοκλείνει κάθε τρεις και λίγο ο δίσκος, καθώς το μεγαλύτερο ζόρι το τραβάν τα ηλεκτρονικά του με το που δέχεται το ρεύμα για να "πάρει μπρος", οπότε, αν και τραβηγμένη, η καλύτερη τακτική είναι, ΑΣ πούμε, να τροφοδοτείται αδιάλειπτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 22, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Αρα λες να τον βαλω να δουλευει συνεχεια?οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι Black Edition και μην εχουν απο κατασκευης τους αλλο σκοπο οποτε να τρωει ζορι.επισης πως τον βαζω να μην κλεινει καθολου?γιατι εχει μονο μετα απο ποσα λεπτα να κλεινει.να το βαλω πχ 999? Link to comment Share on other sites More sharing options...
washcloud Δεκέμβριος 22, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Ε βασικά υπάρχει και επιλογή να μην απενεργοποιούνται ποτέ οι δίσκοι. Αλλιώς, αυτό που είπες με τα 999'.Αν τον ανοίγεις συχνότατα, ναι, καλύτερα να είναι αδιάλειπτη η λειτουργία του. Αν πάλι δεν τον αν ανοίγεις τόσο συχνά (είναι "ξεχασμένη αποθήκη" δηλαδή, και τον ανοίγεις μια-δυο φορές τη μέρα ας πούμε), άσε τη ρύθμιση όπως είναι.Δεν κατάλαβα πώς αντιλαμβάνεσαι τους Black Edition, αλλά θεωρητικά είναι ανώτερης κατασκευής (εξ' ου και η 5χρονη εγγύηση που παρέχουν), οπότε ΣΗΚΩΝΟΥΝ (το όποιο) ζόρι (σε σχέση δηλαδή με αλλους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 22, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Ακριβως αυτο ειναι.ξεχασμενη αποθηκη απλα ξεκινησε να μου γουργουριζει οταν διαβαζει καποια συγκεκριμενα αρχεια για αυτο το ψαχνω.αν και στο hddsentintel τον βγαζει 100%... Link to comment Share on other sites More sharing options...
washcloud Δεκέμβριος 22, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Το γουργούρισμα πάντως, άλλη φάση (δεν κερδίζεις/γλυτώνεις κάτι με ρυθμίσεις).Ελπίζω δε, να έχεις αντίγραφα της ξεχαποθήκης, διότι ΙΣΩΣ τα γουργουρίσματα να αντιστοιχούν σε δισκομοτεράκι (χειρότερα κι από κεφαλές, platters, PCB δηλαδή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 22, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Ναι το ξερω οτι κατι παιζει για αυτο τον χρησιμοποιω οσο λιγοτερο μπορω και περιμενω ενα ρμα τωρα με εναν 500αρη blue που εχω στειλει στη wd στη γερμανια και μολις ερθει θα τα μεταφερω ολα εκει.και αυτον μου φαινεται θα τον κρατησω για τα παιχνιδια κτλ μιας και ως black πρεπει να ειναι λιγακι γρηγοροτερος απο τον 320αρη μου sg που τον εχω και καμποσα χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Δεκέμβριος 22, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Φιλε [MENTION=12158]Dant3[/MENTION] γουργουρισμα τι εννοεις ; Μιας και ειναι κατι υποκειμενικο...Μπορεις να περιγραψεις τον ηχο, εκτος αν εχει διεθνες ονομα [οπως π.χ click of death], ή αν υπαρχει καποιο βιντεο ή αποκομα ηχου, ετσι ωστε να καταλαβω τι ειναι αυτο το γουργουρισμα και αν το εχω ακουσει και εγω σε καποιον δισκο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 22, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Οχι δεν κανει σαν το click.απλα οταν διαβαζει καποια αρχεια ακουγεται το χρρ που κανει οπως τα διαβαζει.απλα παλια δεν το εκανε για αυτο μου φαινεται περιεργο.πχ στο λαπτοπ το κανει απο οταν το πηρα αλλα σε μικροτερο βαθμο αλλα μπορει να ειναι και φυσιολογικο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Δεκέμβριος 22, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 Αυτο σκεφτομαι φιλε μου...Ειναι τοσο υποκειμενικος ο θορυβος που οι ισορροπιες ειναι αρκετα λεπτες μεταξυ του φυσιολογικου ηχου, και του ηχου που δηλωνει βλαβη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 22, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 θα δω μηπως βρω στο συσωλην κανενα που να κανει τον ιδιο θορυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ianos666 Φεβρουάριος 6, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Ε βασικά υπάρχει και επιλογή να μην απενεργοποιούνται ποτέ οι δίσκοι. Αλλιώς, αυτό που είπες με τα 999'.Αν τον ανοίγεις συχνότατα, ναι, καλύτερα να είναι αδιάλειπτη η λειτουργία του. Αν πάλι δεν τον αν ανοίγεις τόσο συχνά (είναι "ξεχασμένη αποθήκη" δηλαδή, και τον ανοίγεις μια-δυο φορές τη μέρα ας πούμε), άσε τη ρύθμιση όπως είναι.Δεν κατάλαβα πώς αντιλαμβάνεσαι τους Black Edition, αλλά θεωρητικά είναι ανώτερης κατασκευής (εξ' ου και η 5χρονη εγγύηση που παρέχουν), οπότε ΣΗΚΩΝΟΥΝ (το όποιο) ζόρι (σε σχέση δηλαδή με αλλους).και εγω ειχα ενα caviar black για να τρεχω το λογισμικο αλλα τωρα εβαλα ssd και ο black χρησιμοποιειται σαν αποθηκητο θεμα ειναι οτι πλεον σταματαει ενω πριν τον ssd δεν το εκανε.1)την επιλογη την τσεκαρα να μην απενεργοποιουνται ποτε ο/οι δισκος/οι.. αλλα αυτη η επιλογη ειναι για ολους τους σκληρους του συστηματος ειναι μονο για τον C ? 2)και πως ρυθμιζω εναν εναν ?? δηλαδη να απενεργοποιειται ο ενας ενω ο αλλος οχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
washcloud Φεβρουάριος 7, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 ΑΝ δεν κάνω λάθος (δεν τις πολυχρησιμοποιώ τις επιλογές αυτές), είναι για όλους τους δίσκους. Ίσως μέσω κάποιου "3rd party" software να γίνεται ξεχωριστά. Google it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Φεβρουάριος 7, 2012 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 Στο pc έχω τρεις wd σκληρούς (έναν μαύρο και δύο πράσινους για αποθήκευση) και τους δύο τους έχω να σταματάνε και να ξεκινάνε όποτε τους χρειάζομαι. Εντάξει έχουν λίγο καθυστέρηση αλλά για αποθήκευση που κάνω δε με καίει. Ανάλογα με τη χρήση, την υπομονή του καθενός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ianos666 Φεβρουάριος 7, 2012 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 Στο pc έχω τρεις wd σκληρούς (έναν μαύρο και δύο πράσινους για αποθήκευση) και τους δύο τους έχω να σταματάνε και να ξεκινάνε όποτε τους χρειάζομαι. Εντάξει έχουν λίγο καθυστέρηση αλλά για αποθήκευση που κάνω δε με καίει. Ανάλογα με τη χρήση, την υπομονή του καθενός.με ποιο προγραμματακι το κανεις αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Φεβρουάριος 8, 2012 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2012 Δε χρησιμοποιώ κάποιο πρόγραμμα. Ακούω το σκληρώ που γυρίζει όταν τον χρησιμοποιώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ianos666 Φεβρουάριος 8, 2012 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2012 και πως ελεγχεις ποιος σταματαει και ποιος οχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.