Jump to content

Asus maximum iv gene ερωτησεις...

ison

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια

Υπαρχει μια περιπτωση να πουλησω το τωρινο setup x58/i7/6gb για να παω σε s1155 ...

Εψαχνα να βρω μητρικες και βλεπω αρκετοι προτινουν την εν λογω ....

1)Ερωτηση (κυριος σε κατοχους) ....επειδη ειναι πιθανο να παω σε sli/crossfire (αναλογα την καρτα που θα εχω τοτε)...

λογω οτι ειναι mini-atx η μητρικη ...τι γινεται με τα usb headers και τα headers κατω για pwr/reset κλπ...?

Αν βαλω δευτερη καρτα μου τα τρωει η μπορουν να μπουν? Αν εχει καποιος φωτο απο το συστημα του θα το εκτιμουσα να ανεβασει καποια...ακομα και αν δεν εχει crossfire/sli αν μπορει να κανει το κοπο να βαλει την καρτα του στην κατω θυρα για να δω τις συνδεσεις...θα ημουν ευγνωμων (αν μπορεσετε εχετε κουμπομενα τα usb header-pwron/reset Κλπ)

2)Αλλη ερωτηση...μιας και ΔΕΝ σκοπευω να παω σε trifire/sli ουσιαστικα το μονο που "χανω" απο την μητρικη ειναι αυτο σωστα? Δλδ για να το θεσω αλλιως ...υπαρχει καποιος λογος να μην παω σε αυτη την μητρικη? Να προτιμησω πχ μια full atx?

3) Φανταζομαι οτι αν θελω και pcix καρτα ηχου με crossfire/sli ...last year σωστα?

Γενικα αν υπαρχει καποιον μειον που δεν εχω σκεφτει ....ριχτε το πριν προβω σε αγορα.

Ευχαριστω.

Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δοκιμασμένο και στο δικό μου σύστημα. Έχω τοποθετήσει τη δεύτερη 6950 στην τελευταία θέση pci express με τα υπόλοιπα καλώδια. Αρκεί βέβαια να μην υπάρχει καλώδιο ide εκείνη τη θέση.

Δεν έχει IDE η Gene-Z ούτως ή άλλως :p

Πρόβλημα με τα headers δεν έχεις ότι και να βάλεις στο κάτω slot.

Εκτός και αν τα καλώδια σου είναι τόσο χοντρά και σκληρά που δεν λυγίζουνε καθόλου.

Ο μόνος λόγος που εγώ δε πήγα σε gene-z ήταν ότι ήθελα SLI με non reference boards.

Ήδη στο σύστημα μου, παρ'όλο το καλό airflow του κουτιού μου και την extra απόσταση που παρέχουν η μία pcie από την άλλη σε atx z68 (2 pci απόσταση, στην gene-z είναι μία) η πάνω κάρτα είναι 10 βαθμούς πιο ζεστή από την κάτω. Φαντάσου να ήταν σάντουιτς κι'ολας...

Καλημερα παιδια

Υπαρχει μια περιπτωση να πουλησω το τωρινο setup x58/i7/6gb για να παω σε s1155 ...

Εψαχνα να βρω μητρικες και βλεπω αρκετοι προτινουν την εν λογω ....

1)Ερωτηση (κυριος σε κατοχους) ....επειδη ειναι πιθανο να παω σε sli/crossfire (αναλογα την καρτα που θα εχω τοτε)...

λογω οτι ειναι mini-atx η μητρικη ...τι γινεται με τα usb headers και τα headers κατω για pwr/reset κλπ...?

Αν βαλω δευτερη καρτα μου τα τρωει η μπορουν να μπουν? Αν εχει καποιος φωτο απο το συστημα του θα το εκτιμουσα να ανεβασει καποια...ακομα και αν δεν εχει crossfire/sli αν μπορει να κανει το κοπο να βαλει την καρτα του στην κατω θυρα για να δω τις συνδεσεις...θα ημουν ευγνωμων (αν μπορεσετε εχετε κουμπομενα τα usb header-pwron/reset Κλπ)

2)Αλλη ερωτηση...μιας και ΔΕΝ σκοπευω να παω σε trifire/sli ουσιαστικα το μονο που "χανω" απο την μητρικη ειναι αυτο σωστα? Δλδ για να το θεσω αλλιως ...υπαρχει καποιος λογος να μην παω σε αυτη την μητρικη? Να προτιμησω πχ μια full atx?

3) Φανταζομαι οτι αν θελω και pcix καρτα ηχου με crossfire/sli ...last year σωστα?

Γενικα αν υπαρχει καποιον μειον που δεν εχω σκεφτει ....ριχτε το πριν προβω σε αγορα.

Ευχαριστω.

στο 1 σου απαντησαν ηδη

στο 2 ναι δε χανεις κατι, αλλα το σημαντικο μειονεκτημα ειναι οτι δεν υπαρχει κενο αναμεα στις 2 καρτες και αν κανεις xfire/sli η πανω καρτα θα ψιλοψηνεται (ή θα εχεις θορυβο, διαλεγεις και παιρνεις), γι'άυτο και η προταση μου γενικα ειναι οτι αυτη τη μητρικη να μη την παρει καποιο που θελει 2 καρτες, αν την παρει, καλυτερα 1 δυνατοτερη καρτα και εχεις και την 4x pci-e ελευθερη για αλλες επεκτασεις (raid controller/καρτα ηχου που ηθελες/οτιγηποτε).

στο 3, σου απανταει το 2, αλλα η κατασταση δεν ειανι τοσο τραγικη γιατι εχει αρκετα καλη onboard καρτα (x-fi)

Ενω παντως ημουν κατοχος της gene και συντομα θα παρω την gen3 gene και ειναι πολυ καλη μητρικη στα λεφτα της, στην περιπτωση σου (sli/xfire) ΔΕΝ την προτεινω, καλυτερα P8Z68-V gen3

στο 1 σου απαντησαν ηδη

στο 2 ναι δε χανεις κατι, αλλα το σημαντικο μειονεκτημα ειναι οτι δεν υπαρχει κενο αναμεα στις 2 καρτες και αν κανεις xfire/sli η πανω καρτα θα ψιλοψηνεται (ή θα εχεις θορυβο, διαλεγεις και παιρνεις), γι'άυτο και η προταση μου γενικα ειναι οτι αυτη τη μητρικη να μη την παρει καποιο που θελει 2 καρτες, αν την παρει, καλυτερα 1 δυνατοτερη καρτα και εχεις και την 4x pci-e ελευθερη για αλλες επεκτασεις (raid controller/καρτα ηχου που ηθελες/οτιγηποτε).

στο 3, σου απανταει το 2, αλλα η κατασταση δεν ειανι τοσο τραγικη γιατι εχει αρκετα καλη onboard καρτα (x-fi)

Ενω παντως ημουν κατοχος της gene και συντομα θα παρω την gen3 gene και ειναι πολυ καλη μητρικη στα λεφτα της, στην περιπτωση σου (sli/xfire) ΔΕΝ την προτεινω, καλυτερα P8Z68-V gen3

Μου δινεις μαχαιρια στην καρδια...το εχω αχτι να παω σε rampage...και επειδη η "μεγαλες" τσουζουν ελεγα οτι επιτελους βρηκα το διαδοχο!!

Αν εχω καλο airflow σωζεται η κατασταση? (θα τις χτυπανε 2χ140mm σχεδον πανω τους...κουτι εχω το x-1000 της lian li)

Μου δινεις μαχαιρια στην καρδια...το εχω αχτι να παω σε rampage...και επειδη η "μεγαλες" τσουζουν ελεγα οτι επιτελους βρηκα το διαδοχο!!

Αν εχω καλο airflow σωζεται η κατασταση? (θα τις χτυπανε 2χ140mm σχεδον πανω τους...κουτι εχω το x-1000 της lian li)

σε καταλαβαινω απολυτα γιατι ημουν ακριβως στην ιδια φαση με εσενα!!

παρολο που δεν ειχα sli τελικα δεν αντεχα να βλεπω τοσο μικρη μητρικη μεσα στο κουτι μου

αλλα απο την αλλη και γω ηθελα rog. οποτε πηγα στην μαξιμους μεταχειρισμενη

δυστυχως λιγα πραγματα μπορεις να κανεις...οσο καλυτερο το airflow του κουτιου (και το direct πανω στις καρτες) τοσο καλυτερα αλλα και παλι sandwitch ειναι οποτε η βελτιωση ειναι μικρη, το προβλημα θα παραμεινει...

Ακομα και με aftermarket ψυκτρες σε διενται κατι οσο το εψαξα, η πανω παντα θα ψηνεται...

Εχεις ηδη τις 2 καρτες? Αν οχι, θα σε συμβουλευα να το ξανασκεφτεις και να πας σε 1 καρτα πιο δυνατη. Απο πολλες αποψεις ειναι συμφεροτερο. πρωτα και κυρια γλιτωνεις το παραπανω προβλημα. Μετα δεν εχεις καθολου τα προβληματα του dual-gpu (microstuttering κλπ) και εχεις σταθερη αποδοση παντου οχι μονο σε παιχνιδια με καλο scaling. Επισης δε σε περιοριζει καθολου το γεγονος οτι εισαι σε mainstream πλατφορμα και δεν εχεις 2 16αρες θυρες (οχι οτι υπαρχει σοβαρο θεμα με 8-8 αλλα ενταξει ειναι ενα μικρο bonus).

Εγω σκοπευω να στησω το μηχανημα τωρα τα χριστουγεννα και να μεινω λιγο με την onboard gpu...και απο Ιανουαριο που βγαινουν οι νεες ΑΤΙ βλεπουμε....μηπως να επενδυσεις και εσυ εκει σε κατι δυνατο και φρεσκο single gpu?

Μολις χτες πουλησα την 6970 και μαλλον θα παω σε 580 (αν βρω καμια μτχ σε καλη τιμη) ...ή αν δεν αντεξω θα παω σε 6970 non reference (καλυτερη ψυξη)...οποτε μετα σκεφτομαι με το που θα βγουν οι νεες και θα αρχισει να "σπρωχνει" ο λαος να τσιμπησω αλλη μια ...το εχω αχτι και αυτο...ποτε δεν εχει τυχει να κανω crossfire/sli...

Δεν νομιζω οτι οι νεες θα ειναι τοσο δυνατες σε σχεση τιμη/κοστος...οπου ακους πολλα κερασια λενε...στην καλυτερη η 7950 να εχει τις επιδοσεις (και την τιμη) της 6970 αντε βαρια της 580.

Τωρα ειμαι σε x58 ....θα μπορουσα να μεινω εκει (υπερικανοποιημενος...) αλλα με τρωει το σαρακι :shout:

Πάντως εγώ το x58 sabertooth με ι7960 και GTX580 δεν το αλλάζω....απλά το 2600k τον πήρα για αλλαγή του 2ου που είχα με ένα C2Q 9550

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.