Jump to content

Αναπαραγωγή βίντεο (προβλήματα)

anonymous-root

Recommended Posts

Καλησπέρα,

στη νέα εγκατάσταση που έχω κάνει, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αναπαραγωγή βίντεο, και συγκεκριμένα με την ποιότητα.

Στα απλά βίντεο (low definition) η εικόνα είναι ή σχετικά χάλια ή τα χρώματα δεν είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Στα Hi definition (.mkv αρχεία, h.264) έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή, όπου κάνει σπασίματα το βίντεο (λες και παιζει σε 486 υπολογιστή).

εγκατέστησα το k-lite codec pack, αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν (ίσως να βελτιώθηκε λίγο η εικόνα στα low definition video).

τι λύσεις υπάρχουν;

Υπολογιστής core i7, κάρτα γραφικών Radeon 6570 (έχω και το on board της ιντελ).

Για να δεις αν ειναι θεμα των codecs δοκιμασε να δεις πως παιζουν με κανα vlc που εχει τα δικα του και ειναι ψιλοανεξαρτητο νομιζω.

Αλλιως να εχει παθει κατι η καρτα γραφικών? Σε κανενα παιχνιδι την εχεις δοκιμασει αν την παλευει?

Τελικά στα καλά καθούμενα άρχισε να παίζει οκ.

Πείραξα κάτι ρυθμίσεις στο ffdshow αλλά δε νομιζω να είναι αυτό.

Έβαλα και το VLC και τα HD παίζαν στρωτά (χωρίς σπασίματα)

Βέβαια η εικόνα πάλι με χαλάει λίγο.

Θα δοκιμάσω και τον CoreAVC να δω.

καμμιά άλλη ιδέα γενικά υπάρχει;

ΥΓ: μόλις είδα ότι λειτουργούν ταυτόχρονα και 2 κάρτες γραφικών. Είναι οκ αυτό ή να απενεργοποιήσω την on board; (και πως; )

οχι, οκ. το σσυτημα ειναι παραπανω απο μια χαρα!!!

ψαξτο στο software. κατι με drivers, codecs. αν εχεις εγκαταστησει καποιο πακετο codecs τυπου K-lite, βγαλτο και δοκιμασε με το MPC-HC σκετο. για μενα κορυφη για video player!! και HD..!

Με τις τωρινές δυνατότητες των ΗΥ, είναι παντελώς αχρείαστα όλα αυτά τα codec packs. Είναι σκουπίδια που μόνο ασυμβατότητες φέρνουν. Επίσης, το CoreAVC απευθύνεται κυρίως σε συτήματα χαμηλότερων δυνατοτήτων.

Προσωπικά θα έλεγα το εξής (αυτά έχω εγώ):

Προαιρετικά το Haali Media Splitter --> μετά το MPC-HC με τον δικό του decoder --> προαιρετικά το AC3 filter.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο σχετικά με την βελτιστοποίηση των παραπάνω οπότε θα βρεις την λύση.

Αν τώρα θέλεις να δεις γιατί έχεις πρόβλημα, θα πρέπει να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα σαν το Graphedit για να δεις πως γίνεται η αναπαραγωγή των αρχείων σου. Επειδή όμως αυτό είναι ένα εργαλείο που σε λάθος χέρια μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αδυναμία αναπαραγωγής των αρχείων, αν δεν είσαι σίγουρος μην το χρησιμοποιήσεις.

Δοκιμάζω και επανέρχομαι.

Ήδη απενεργοποίησα τα φίλτρα της ΑΤΙ και σα να γίνεται κάτι.

θα περάσω και κάποιο λίνουξ να δω.

στο λαπτοπ (με τα on board) όλα τα βίντεο παίζουν πιο καλά.

Επίσης μόλις είδα ότι η κάρτα παίζει σε PCI-e 8x αντι για 16. Πως το διορθώνουμε αυτό; Ή δεν θα έχω πρακτική διαφορά ώστε να ασχοληθώ;

ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Ρίξε και ένα google με την λέξη CCCP.

Κατέβασε το τελευταίο CCCP πακέτο. Αν είναι πρόβλημα codec θα στο λύσει. Επίσης κάνει και κάποια tweaks από μόνο του ή κατόπιν ενημέρωσης σου απενεργοποιει προβληματικά codec που έχουν αναφερθεί να δημιουργούν πολλά προβλήματα σε video. δεν χάνεις τίποτα.

Δεν έχω ΑΤΙ αλλά από όσο γνωρίζω το decoding μπορεί να είναι τόσο CPU based όσο και GPU accelerated. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις επιλογές που έχουν να κάνουν με επιτάχυνση βίντεο ή χρήση ανάστροφου τελεσινέ και δοκίμασε να υπάρχει δοαφορά σε ποιότητα ή ταχύτητα ...

• 3 weeks later...

επανέρχομαι μετά από κάμποσο καιρό..

απενεργοποίησα όλα τα φίλτρα στον catalyst driver και έχω την εντύπωση ότι τα βίντεο φαίνονται καλύτερα.

το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν το βίντεο έχει χαμηλή ανάλυση (κάτι βίντεοκλιπ 240x... ή 480*600), σε πλήρη οθόνη έμφανίζει κακή εικόνα (τετραγωνάκια).

φαντάζομαι αυτό δεν λύνεται.

κάποια στιγμή θα βάλω καινούριους drivers και θα δω και με παλιά divx και θα ενημερώσω!

κάτι ακόμα: η κάρτα μου παιζει στα 8x αντί 16x. πρόκειται για μια 6570, και επειδή είναι πολύ ζόρι να την βγάλω τώρα για δοκιμές αλλου, πείτε μου μόνο εάν αξίζει τον κόπο (να την τσεκάρω άμεσα δλδ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.