dimchris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2011 Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία σύνθεσης νέου "επαγγελματικού" pc αποκλειστικά για video montaz - rendering...Θα ήθελα τις γνώμες σας και τη βοήθειά σας για μία καλή σύνθεση γιατί η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ και η τεχνολογία με άφησε λίγο πίσω...Κάποια από τα προγράμματα που θα στηθούν στο pc είναι: Pinnacle Studio 15, Edius 5, Sony Vegas 11, Adobe Encore, After Effects, Photoshop CS5 κτλ...Από μία αναζήτηση που έχω κάνει ως τώρα, ως προς τον επεξεργαστή πάω για i7 2600k ή i7 2700k, μητρική Gigabyte GA-Z68XP-UD5 και για κάρτα γραφικών δε ξέρω...Εδώ έχω μπερδευτεί πάρα πολύ....Παρακαλώ τη βοήθειά σας....Ευχαριστώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 18, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Συγκεκριμενα δεν μπορω να σου πω αλλα πρεπει να παρεις τουλαχιστον 8 GB μνημης(πολυ μνημη για να μην εχεις προβληματα)... Με μια μεσαία σειρα nvidia για cuda καλα θα εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
hondo1 Δεκέμβριος 18, 2011 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 +1 SirDiman τσέκαρε και την Quadro 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 18, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Την έχω δει αυτή και είναι όντως καλή αλλά δεν είναι πολλά ρε hondo1 τα 520€? Έψαχνα κάτι λίγο πιο οικονομικό...PNY NVIDIA QUADRO 600 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS EAH6970 DCII/2DI4S/2GD5 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGTX560 TI DC2 TOP/G/2DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL BATTLEFIELD 3 EDITION - - E-SHOP.GRASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGTX550 TI DC/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGTS450 DIRECTCU/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGTS450/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS ENGT440/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRGIGABYTE GEFORCE GTX460 GV-N460OC-1GI OVERCLOCK 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRPNY GEFORCE GTX550 TI 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRGIGABYTE GEFORCE GTX550TI GV-N550OC-1GI OVECLOCK 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRGIGABYTE GEFORCE GTS450 GV-N450-1GI 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRMSI N560GTX-M2D1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRMSI N550GTX TI M2D1GD5/OC GTX550 TI 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRΠοια η γνώμη σας για τις παραπάνω κάρτες?Τι μάρκα προτείνετε? Chipset AMD απορρίπτεται?Λίγες πληροφορίες για το cuda μπορώ να έχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 18, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Εμμμμμμμ.....αν κοιτάς μόνο e-shop πολλά είναι....γκουχου γκουχου.....βγαίνουν!Ψάξε στο skroutz φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 18, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Ψάχνω σε 5 διαφορετικά site φίλε μου απλά είδα ότι στο eshop έχει τις περισσότερες gpu γι' αυτό και ανάρτησα link από εκεί ... Κάποια γνώμη λοιπόν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 19, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Λοιπόν από ΑΤΙ/AMD μεριά υπάρχει η σειρά firegl/firepro. Όσο για το cuda δες εδώ. Εν ολίγοις θα πρέπει να υποστηρίζουν τα προγράμματα που δουλεύεις αυτή την τεχνολογία. Η άποψή μου βέβαια είναι ότι για επαγγελματική χρήση οι σειρές quadro/firegl είναι σχεδόν μονόδρομος. Το μόνο κακό είναι ότι θα χάνεις λίγο στα παιχνίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 19, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Η άποψή μου βέβαια είναι ότι για επαγγελματική χρήση οι σειρές quadro/firegl/firepro είναι σχεδόν μονόδρομος. Το μόνο κακό είναι ότι θα χάνεις λίγο στα παιχνίδια... fixed Review: AMD’s ATI FirePro professional GPUs | CG Channel ναι το να αγοράσεις τέτοια κάρτα μόνο για games σίγουρα δεν έχει νόημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι και playable τα παιχνίδια. (σε firepro είχα δει λίγα περισσότερα fps λόγω ότι έχουν βάση σε 5xxx 6xxx σειρά) συμβουλή μου : μην αγοράσεις από pixmania.fr, και αξιολόγηση δεν έχει καλή και θα τη πληρώσεις πολύ πάνω από το MSRP, φέρε την από εξωτερικό. (από κάποιο κατάστημα Αγγλία η Γερμανία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 19, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Δεν είπα ότι δεν θα είναι playable το παιχνίδι αλλά ότι πιθανώς να μην έχεις τα framerates που θα περίμενες ή τα framerates σε σχέση με την αντίστοιχη "απλή" κάρτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Δεκέμβριος 19, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 http://www3.pny.com/QuadroPDFs/PNY_ISV_ApplicationOverview.pdfPNY nVIDIA Quadro FX 580 Review - ( HWBOX ) O/C on first bootCheckαρε καλά τα 2 παραπάνω links. Σε Quadro πας, για φθηνή την 600-άρα,αλλιώς την 2000. RAM ψήστο να βάλεις 16GB και έναν καλό SSD οπωσδήποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Δεκέμβριος 19, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Προσωπική μου άποψη είναι οτι μιλάμε για στουντιακό περιβάλλον PC όποτε θα χρειστείς περισσότερο raw power σε fpu παρά σε rendering approach όπως σε αρχιτεκτονικό cad-camΑυτο πάει να πει οτι θα χρειαστείςOHCI-compatible IEEE-1394DV,cuda processors της ΝVidia Όσο αφορα το σύστημα τουλάχιστο 12gb ram i7 επεξεργαστή μεγάλο μονιτορ η ακόμα και 2καλά ρεύματα (enermax) 2tb hdd(s) τουλάχιστο gtx570. Quadro κάρτες κάλες είναι επαγγελματικά αλλά το VEGAS 11 πχ δεν τις χρειάζεται.Για να κρατηθει ένα καλο budgetακι μπορέις να τις αποφύγεις τις quadroMy opinion :...:AAAAA και καλό αεράτο κουτί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolis Δεκέμβριος 19, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 19, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Προσωπική μου άποψη είναι οτι μιλάμε για στουντιακό περιβάλλον PC όποτε θα χρειστείς περισσότερο raw power σε fpu παρά σε rendering approach όπως σε αρχιτεκτονικό cad-camΑυτο πάει να πει οτι θα χρειαστείς OHCI-compatible IEEE-1394DV, cuda processors της ΝVidia Όσο αφορα το σύστημα τουλάχιστο 12gb ram i7 επεξεργαστή μεγάλο μονιτορ η ακόμα και 2 καλά ρεύματα (enermax) 2tb hdd(s) τουλάχιστο gtx570. Quadro κάρτες κάλες είναι επαγγελματικά αλλά το VEGAS 11 πχ δεν τις χρειάζεται. Για να κρατηθει ένα καλο budgetακι μπορέις να τις αποφύγεις τις quadro My opinion :...: AAAAA και καλό αεράτο κουτί Φίλε Thano σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου..Οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις πέσει πολύ κοντά στις σκέψεις μου... Σίγουρα πάω για i7..Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνο ανάμεσα σε 2600k και 2700k. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σε πλαίσιο και eshop αναφέρουν ότι για να λειτουργήσει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο 2600k χρειάζεται motherboard με chipset Η67, P67 ενώ για τον 2700k χρειάζεται H61/H65/Η67/Z68...Γνωρίζοντας ότι το z68 είναι το νεότερο chipset, κοιτάζω για μητρικές με z68..Δεν ξέρω όμως αν ο 2600κ θα συνεργαστεί...Αλλιώς θα πάω στον 2700κ.. Όσον αφορά το cuda oi εφαρμογές που θα τρέξω (photoshop, after effects, pinnacle, vegas, encore) δεν το χρησιμοποιούν αλλά χρησιμοποιούν hardware accelaration μέσω openGL...Οπότε τι προτείνεις για κάρτα? Δε θέλω να ξεφύγω και πολύ στιν τιμή...Υπολογίζω max 1200€.. Για ram πάω για 16gb 1394 οπωσδήποτε στη μητρική... HDD 2T γι'αρχή Διευκρίνισε μου αυτό για τα monitor που έγραψες (2 καλά ρεύματα (enermax) Οπότε για να μη σε κουράζω άλλο, τι κάρτα θα πρότεινες και τι μητρική? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.... Α, και για κουτί είμαι οκ....Πολύ αεράτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 19, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Φίλε Stoli το πολύ 1200..Τι προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Δεκέμβριος 19, 2011 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Αν θελεις ρωτα τα παιδια και στο ελληνικο φορουμ:http://www.3dtalk.gr/forum/index.php?PHPSESSID=b8ee677ed2fc4aaa177687af531553f4&board=75.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Δεκέμβριος 19, 2011 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 1. Πεσμου μήπως δεν καταλαβαίνω αλλα η εσωτερική κάρτα γραφικών τι την χρειάζεσαι?2. o 2600k πλέον εχει γίνει ο best value for money3. ok για το cuda αλλά αυτή την στιγμή πραγματικά για 3d η σειρά 5 της nvidia φαίνεται να έχει καλύτερες προτάσεις4.Δεν έγραψα κατι ιδιαίτερο για το monitor είπα απλά ότι πρεπει να είναι αρκετά μεγάλο ή ακόμα και να πάρεις 2 monitorΑυτό που είπα για τα ρευματα είναι να έχεις ποιοτικό ρεύμα όπως με enermax psu.5.Κάρτα προτείνω την GTX580 (πιο πάνω πάμε πολύ ακριβά) με χαμηλότερη προτίμηση την gtx5706.Απο τα λίγα που καταλαβαίνω μετά απο 30 χρόνια ενασχόλησης με τα ρημάδια (lol) νομίζω ότι καταλληλότερο είναι το Gigabyte Z68P-DS3 που είναι κλασικό 1155 mother Z68Απλά στά λεφτά που λές γύρω στα 1200 είσαι ψίλοοριακάΛογικά όμως θα τα χωρέσειςΚαλές αγορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 20, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 1. Στην ουσία δεν τη χρειάζομαι για κάτι συγκεκριμένο αλλά από τη στιγμή που την έχει γιατί να μην χρησιμοποιείται σε απλές λειτουργίες όπως surfing κτλ? Γιατί να ταλαιπωρώ την κανονική κάρτα? 2. Κι εγώ για εκεί πάω αλλά τι παίζει τελικά με τα chipset και τι μητρική προτείνεις? Από την απάντηση 6 καταλαβσαίνω ότι ο 2600κ υποστηρίζεται και απο Ζ68, σωστά? Αν κάνω λάθος διόρθωσε με..Ευχαριστώ... 3. Εννοείς τις FX & GTX? 4. Α ok, δεν το κατάλαβα΄ Όσο για τα ρεύματα το 'πιασα 5. Κι εγώ εκεί είμαι αλλά τι μάρκα? Asus, Gigabyte? 6. Ποια η γνώμη σου γι'αυτή Gigabyte Z68XP-UD5 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI)? Έχει όλα όσα χρειάζομαι...SLI ή Crossfire για μελλοντική χρήση δεύτερης κάρτας γραφικών, hdmi ports, sata 3, usb3, 7,1 ήχο...Νομίζω πως είναι τούμπανο..Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη με αυτά τα χαραχτηριστικά? Σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σε πρήζω...Απλά η απουσία από το χώρο της τεχνολογίας για αρκετό διάστημα δημιουργεί όλες αυτές τις απορίες... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Δεκέμβριος 20, 2011 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 1. οκ, 2. Δεν κάνεις λάθος, μείνε σε chipset 1155, 3. Εννοώ τις GTX 5. Όλες σχεδόν ίδιες είναι, αλλάζουν οι χρονισμοί σε μερικές για overclocking και τέτοια, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ίδιες. 6.Όχι δεν έχω, Τούμπανο μου φένεται και μένα (πως μου διέφυγε?) Ετσι και αλλιώς όλες δίνουν crossfire και sli. <<<<<<<<<΄<ετσι και αλλίως να ξέρεις οτι οι Gigabyte σε περιβάλλον i7 είναι καλύτετρες απο τις asusΔεν πειράζει για τις ερωτήσεις. Αν δεν ρωτήσεις δεν πας στην πόλη, η αλλιώς δεν ήξερες δεν ρώταγες - αστειεύομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Δεκέμβριος 20, 2011 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 Λοιπον για να ξεκαθαρισουν σιγα σιγα τα πραγματα.Και ο 2600Κ και ο 2700Κ μπορουν να δουλεψουν σε οποιαδηποτε μητρικη με 1555 socket δηλαδη με οποιοδηποτε chipset (H61 H67 P67 Z68).Ο 2700Κ ειναι πεταμενα λεφτα γιατι και ο 2600Κ μπορει να φτασει πολυ ανετα στην ιδια συχνοτητα με τον 2700Κ (και πολυ παραπανω, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)Οσον αφορα το θεμα της καρτας γραφικων, απο τη στιγμη που δεν χρειαζεσαι CUDA acceleration, με οποιαδηποτε συγχρονη καρτα θα εισαι κομπλε κατα τη γνωμη μου. Επειδη σε λιγο καιρο θα κυκλοφορησουν καινουρια μοντελα, πιστευω πως η ιδανικη λυση ειναι να περιμενεις σε αυτον τον τομεα, γιατι η αυξηση στις επιδοσεις θα ειναι μεγαλη.Και με 8GB μνημη κομπλε θα εισαι, αλλα αν βαλεις 16 ακομα καλυτερα.Η Z68XP-UD5 ειναι πολυ καλη μητρικη, αλλα ειναι και πανακριβη. Μπορεις να πας και σε κατι πιο οικονομικο κατα τη γνωμη μου και να ριξεις λεφτα σε πιο χρησιμα parts οπως ενας ssd που θα απογειωσει την αποκριση του συστηματος. Ριξε μια ματια σε αυτην την μητρικη Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 | Skroutz.gr πιστευω οτι καλυπτει και με το παραπανω τις αναγκες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimchris Δεκέμβριος 20, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 1. οκ, 2. Δεν κάνεις λάθος, μείνε σε chipset 1155, 3. Εννοώ τις GTX 5. Όλες σχεδόν ίδιες είναι, αλλάζουν οι χρονισμοί σε μερικές για overclocking και τέτοια, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ίδιες. 6.Όχι δεν έχω, Τούμπανο μου φένεται και μένα (πως μου διέφυγε?) Ετσι και αλλιώς όλες δίνουν crossfire και sli. <<<<<<<<<΄<ετσι και αλλίως να ξέρεις οτι οι Gigabyte σε περιβάλλον i7 είναι καλύτετρες απο τις asus Δεν πειράζει για τις ερωτήσεις. Αν δεν ρωτήσεις δεν πας στην πόλη, η αλλιώς δεν ήξερες δεν ρώταγες - αστειεύομαι Να 'σαι καλά Θάνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ..Ειλικρινά μου ξεμπλόκαρες τη σκέψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.