Jump to content

Φοιτητικά USB - πώς τα αντιμετωπίζετε?

kreach

Recommended Posts

Λοιπόν, έπειτα από σχόλιο του Νεφιλιμ για τα usb - θάνατος που κατέχουν απανταχού φοιτητές, να κάμω κι εγώ μια γενική ερώτηση: Πώς τα αντιμετωπίζετε εσείς?

Δηλαδή, θυμάμαι μια κοπέλα μου είχε δανήσει το στικάκι της να της δώσω κάτι φωτο που είχα τραβήξει σε ένα πάρτυ και τότες bootαρα ubuntu και τα μετάφερα από κει... πιστεύετε πως με ένα ubuntu vm (πάνω σε windows) είναι ασφαλές?

Πέρα από την πλάκα, κανένα ξένο usb δεν έχω βάλλει στο netbook μου γιατί σε αυτο είναι η δουλειά μου (όλες οι εργασίες, σημειώσεις κλπ), και για κανένα λόγο δεν θέλω να την πατήσω από ένα παλιο-γιούεζμπο ;)

PS Αν νομίζετε πως πρέπει να μεταφερθεί στο Γενικά για Υπολογιστές, πείτε μου να το διαγράψω :)

Μέρος του προβλήματος είναι και όταν κολλάς εσύ άλλους.

πχ εγώ είμαι με ubuntu και δεν ανησυχώ αλλά σε κάποια φάση αντιλήφθηκα πως είχα γίνει φορέας και μετέφερα τον ιό σε άλλους υπολογιστές.

Το ενδιαφέρον ήταν πως συχνά κολλούσα από υπολογιστές στους οποίους γίνονταν οι παρουσιάσεις στα συνέδρια.

Μία λύση είναι να έχουμε φλασάκι με διακόπτη read-only.

σιγά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι με τους φοιτητές. Ειναι καθαρά θέμα πόσο advanced είναι ο χρήστης..όπως και να έχει νέα συσκευή συνεπάγεται απευθείας σκανάρισμα, το νέο eset το κάνει και μόνο του

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τους πιο πολλούς ιους που μπορεί να κολλήσουν τα φλασάκια των φοιτητών τους βρίσκει κανείς στα φωτοτυπάδικα όπου πάμε οι φουκαράδες να βρούμε καμια σημείωση/θέμα, παίζει και αυτό με τα συνέδρια αλλά είναι πιο λίγοι:p

Τα autoruns να κοβει το antivirus/w/e και θα ειστε οκ.

Σαν προσθετο μετρο ασφαλειας η Microsoft εχει κανει εναν περιορισμο στα autoruns ωστε οταν ειναι σε flashακι να μην μπορει καποιος να δημιουργησει autorun και να τρεχει καποιο .exe.

Το ειχα δοκιμασει ο ιδιος σε καποιο "υιο" και μπορω να σας πω οτι δεν καταφερα να κανω το autorun να δουλεψει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.