Jump to content

5850 cf - Που είναι η δεύτερη κάρτα οεο?

costasckn

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό σε άλλο ποστ και γι'αυτό ξεκίνησα καινούριο. Μόλις απέκτησα μία δεύτερη 5850 από συμφορουμίτη, έκανα κανονικά την εγκατάσταση, το crossfire x είναι ενεργοποιημένο κανονικά στο ccc, και δουλεύει σίγουρα λόγω των επιδόσεων. Έτρεξα μερικά benchmarks στα γρήγορα και έχω σχεδόν διπλάσια fps. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο ccc όταν επιλέγω την δεύτερη κάρτα (overdrive) δεν μου δείχνει κανένα χαρακτηριστικό (temps, ρολόγια κτλ) παρά μόνο τον ανεμιστήρα στο 20%. Επίσης στο hw monitor φαίνεται η μία κάρτα μόνο. Από την άλλη στο GPU-z όλα καλά, έχω και τις δύο κάρτες κανονικά. Τι φταίει?Θέλω να βλέπω θερμοκρασίες και στις δύο, και ειδικά το καλοκαίρι που προβλέπεται να ανέβουν κατά πολύ...Καμμιά ιδέα?Α, έχω βάλει τους 11.2.

τελικά ετρεξα ένα benchmark με ανοικτό το ccc και επιλεγμένη την δεύτερη κάρτα και όλα δουλεψαν μια χαρά...δεν ήξερα ότι στο cf ουσιαστικά η slave καρτα είναι ουσιαστικα idle σε απλή χρήση. Μόλις ''ζόρισαν'' τα πράγματα και μπήκε στο παιχνίδι μου έδειξε τα πάντα! όλα καλά λοιπόν! πολύ καλό το afterburner, ευχαριστώ για την συμβουλή dbasilis. Δείχνει temps και σε idle για τη δεύτερη κάρτα.

• 4 weeks later...

καλησπέρα παιδιά για να μην ανοιγω καινουριο θέμα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω πολλά artifacts όταν τρεχω benchmarks και δεν μπορώ να βρω το λόγο. Στα παιχνίδια δεν είναι τόσο έντονο αλλά στο heaven γίνεται χαμός. Drivers έχω τους 12.1. Ψάχνοντας στο νετ για το πρόβλημα κάποιοι έλεγαν ότι οι καλυτεροι drivers για 5850 cf είναι οι 11.5. Να τους δοκιμάσω?

Επίσης εάν μέσα στο benchmark ενεργοποιήσω και στη συνέχεια απενεργοποιήσω το Vsync τρέχει χωρίς artifacts...διατηρώντας το max fps που μπορούν να δώσουν οι κάρτες!

Τουλάχιστον το παραπάνω δείχνει ότι δεν είναι θεμα hardware σωστά?

Καμμιά πρόταση/ ιδέα?

Φίλε κώστα. Οντας ο προηγούμενος κατοχος της 2ης καρτας που έχεις πανω να σου πω την γνωμη μου. Επειδή έτρεχα και cf αλλα και tri-fire σε καποια περίοδο το έλο θέμα είναι να βρείς σταθερούς drivers για να δουλεψουνε όλα σωστα. Είναι ένα θέμα με το cf που η ΑΤΙ ακομη παλευει να το λύσει. Είναι επίσης και ο λόγος που πηγα πλέον σε nvidia. Παιξε με διαφορετικές εκδόσεις drivers μεχρι να βρείς τη χρυση τομη.

Φίλε κώστα. Οντας ο προηγούμενος κατοχος της 2ης καρτας που έχεις πανω να σου πω την γνωμη μου. Επειδή έτρεχα και cf αλλα και tri-fire σε καποια περίοδο το έλο θέμα είναι να βρείς σταθερούς drivers για να δουλεψουνε όλα σωστα. Είναι ένα θέμα με το cf που η ΑΤΙ ακομη παλευει να το λύσει. Είναι επίσης και ο λόγος που πηγα πλέον σε nvidia. Παιξε με διαφορετικές εκδόσεις drivers μεχρι να βρείς τη χρυση τομη.

το φαντάστηκα οτι είναι θέμα drivers. Το ψάχνω στο νετ για να βρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!

Αμα στο gpuz,επιλεξεις την καρτα που δεν σου εμφανιζει τα χαρακτηριστικα της και εχεις ανοιχτο ccc,πολυ πιθανο να σου τα εμφανιζει.Λογικα ειναι θεμα drivers,αλλα εμενα που μου κανει το ιδιο πραγμα,δεν μου εχει παρουσιασει κατι αλλο αρνητικο.Κανω αυτο που σου ειπα παραπανω και τσουκ ολα μια χαρα εμφανιζονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.