Jump to content

Θεμα περι σκληρων δισκων... ΚΑΙ ΑΓΟΡΩΝ!!!

Dark Oblivion

Recommended Posts

Το εκανα θεμα εδω για να μην καταστρεψω κανενος την αγγελεια. Δεν κατηγωρω κανεναν ,απλα εκφραζω την αποψη πανω στην αποψη καποιου αλλου!!!!

http://www.thelab.gr/pwliseis/seagate-2tb-barracuda-lp-sata-ii-32mb-102868.html

@yanni :

Για να μην χαλάνε οι αγγελίες να αγνοείτε αγγελίες σαν αυτή αν θεωρείτε ότι η τιμή δεν είναι σωστή. Αν θέλετε πετάξτε ένα link από το skroutz ή αναφέρετε το ιστορικό τιμών του skroutz ώστε να το λάβει υπόψιν ο κάθε ενδιαφερόμενος, ΟΧΙ να αντιμετωπίζετε το κάθε μέλος ως ΚΟΙΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ 10 ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ

Ειλικρινά θα έπρεπε να ντρέπεστε κάποιοι.

Θεωρω οτι εισαι λαθος φιλε μου. Και θα σου πω το γιατι. Αν ειμασταν σε αλλα forum και site τυπου ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΡΙΑ και κτλ κτλ που εκει δεν ξερεις τον αλλον δεν θα τον μαθεις ποτε και πραγματικα πολλοι λειτουργουν με αισχροκερδεια να πω ΟΚ ,καλα τα λες (ισως).

Οταν ειμαστε σε ενα forum - κλειστη τεχνολογικη κοινωνια ,που ολοι θα βρεθουμε σε μια κοπη πιτας ,στο εργαστηριο καποιου ,σε καποιο τεχνολογικο event, οι μισοι κιολας απο δω μεσα ειναι και φιλοι μεταξυ τους ... ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΩΝ να υποτιμαμε την νοημοσυνη των διπλανων μας ,που αυριο μεθαυριο ισως να θελουμε και την τεχνολογικη τους συμβουλη/βοηθεια τους.

Εχω εναν WD 20EARS. Τον εινα παρει περισυ περιπου 124 ευρω απο το Πλαισιο. Το να τον πουλουσα τωρα μεταχειρισμενο ,θα τον εδινα 90-100. Με βαση το ποσο τον πηρα και το ποσο εχει τωρα.

Αμα τον επαιρνα 75ευρω που ειχε ο WD20EARX πριν την 'καταστροφη΄ και τον εδινα 90-100-130 ... και συ και ο καθενας θα ειχε δικαιωμα να με πει ΚΟΙΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,εφοσον εκμεταλευομαι μια 'καταστροφη' για να βγαλω χρηματα απο ατομα της 'κλειστης μας κοινωνιας' , που θα συνανταω ισως καθε τοσο!!!

[MENTION=15869]Dark Oblivion[/MENTION]

Υπάρχει ήδη θέμα, έχω εκφράσει την άποψή μου πολλές φορές, είμαι ο γραφικός του forum, όταν και αν βγάλω 2-3 δίσκους σε τιμή ΚΑΤΩΤΕΡΗ από την τιμή αγοράς θα φάω κράξιμο, αλλά θα σου πω εν συντομία 2-3 πραγματάκια.

1ον Δεν ξέρεις πόσο τον πήρε ο άλλος και δεν έχεις δικαίωμα να του ζητάς να σου πει εκτός και αν θέλεις να αγοράσεις ο ίδιος τον δίσκο και έχεις προσωπικό πρόβλημα, δικαιολογημένα ίσως, διότι θα νιώσεις κορόιδο. Άλλος που δεν θα νιώσει κορόιδο έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει να τους αγοράσει στην τιμή που αυτοί πουλιούνται.

2ον Δεν τον ξέρεις προσωπικά για να βγάλεις συμπέρασμα για το αν είναι ή όχι σωστός άνθρωπος από μια πώληση δίσκου. Ποιο πολύ προσβάλλεις τον εαυτό σου παρά τον άλλον αν κρίνεις ανθρώπους με τέτοια ευκολία.

3ον Δεν γνωρίζεις τα οικονομικά του. Αν πουλάει τον δίσκο επειδή έχει μείνει άνεργος και δεν έχει να φάει, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που δεν τον δίνει σε τιμή που εσένα, ως αγοραστή, βολεύει.

4ον Αν σε κάποιον αυτή τη περίοδο περισσεύουν 1-2 δίσκοι δεν είναι εγκληματίας. Προς Θεού.

5ον Αν σε κάποιον λείπουν δίσκοι δεν έχει κανείς άλλος την υποχρέωση να του πουλήσει φτηνούς δίσκους. Μην κάνουμε σαν μικρά παιδάκια που κλαίνε διότι το διπλανό παιδάκι έχει δύο γλειφιτζούρια και θέλουν το ένα από αυτά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Και κάτι τελευταίο.

Είδα κάποιον που πούλησε έναν 9850 black edition μαζί με ψήκτρα στα 35€. Μπήκε κάποιος μέσα να του πει ότι τον πουλάει πολύ φτηνά, να τον προστατέψει από μια υπερβολικά χαμηλή, κατά την γνώμη μου, τιμή; Προσωπικά θεωρώ σκότωμα οποιαδήποτε τιμή κάτω από 45-50€ για 9850. Μιλάμε για Quad. Αλλά μόνο αν η τιμή είναι υψηλή σχολιάζουμε. Αν είναι χαμηλή τρέχουμε να πιάσουμε σειρά.

1ον : Δεν ζητηθηκε τουλαχιστον προσωπικα απο μενα η τιμη αγορας του σκληρου. Και ναι, πηρα nas synology με δυο bay, ειχα ηδη εναν 2 terra και ψαχνομουν/αι για δευτερο... οποτε απο μενα υπηρχε ενδιαφερον ασχετα αν δεν εκφραστηκε ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ!!!

2ον : Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα προσβολης. Τουλαχιστον οχι δικη μου. Και δεν μπορεις να ξερεις τι δουλεια κανω η με ποσο κοσμο συναναστρεφομαι ωστε καθημερινα να διαπιστωνω οτι ζουμε σε μια κοινωνια που το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων λειτουργει παντα συμφεροντολογικα.

3ον : Δεν ζητησα βολικη τιμη. Αλλα τιμη του ΕΜΠΟΡΙΟΥ σε μεταχειρισμενο προιον με βαση την παλια η την καινουργια. Και που να ηξερες τα δικα μου οικονομικα. Και αν ενας ανθρωπος εχει οντως προβληματα οικομικα δεν θα τον εσωζαν τα 130 ευρω. Αλλα θα πουλουσε ολο το Pc. Και δλδ τι? Το σκεπτικο σου ειναι οτι επειδη δεν εχει να φαει καποιος πουλαει κατι σε τιμη 'ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ'??? Δλδ αν δεν καταφερει να το πουλησει ,δικαιωλογειται να κανει και ληστεια ... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ!!!

4ον : Εμενα μου περισσευουν πολλοι σκληροι δισκοι... ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!

5ον : Εγω ναι ,θα ηθελα και θελω εναν 2 terra... αλλα ζυγιζω τις τιμες. Ποσο ειχε περισυ? 124. Ποσο ειχε φετος πριν το ολο νταβαντουρι? 75. Ποσο πηγε τωρα? ΣΤΟ ΘΕΟ! Ποσο τον πουλαει ο αλλος? Πιο πανω απο τον ΘΕΟ για μεταχειρισμενο. Συγγνωμη...αλλα ειναι αδυνατον να μην αντιδρασω σε κατι τετοιο.

Και μια μαζικη απαντηση προς ολα αυτα που υποθηκαν πιο πανω. Σε αλλο site , καποιος εδινε 4-5 wd 2 terra 110 με αποδειξη/εγγυηση. Ουτε εγκληματια τον ειπα που ειχε 4-5 περισσευουμενους. Ουτε ΑΠΑΤΕΩΝΑ τον ειπα μιας και ηταν 'νορμαλ' η τιμη πωλησης.

Και μερικα παραδειγματα αισχροκερδειας που εχω αντικρυσει :

1. Waterblock cpu της thermaltake που εγω το εχω ακομα σφραγισμενο και το ειχα παρει 39,00 ευρω. Ο αλλος ελεγε πουλουντε αυτα και αυτα... το ταδε waterblock το ειχα παρει 100 το δινω 70. Ε Λ Ε Ο Σ!!!

2. Case Thermaltake Armor με ενσωματομενο κιτ υδροψυξης. Το ειχα σφραγισμενο και το πουλησα σφραγισμενο. Το πουλησα οσο το αγορασα καπου στα 100-110. Και ο αλλος το πουλουσε 200 μεταχειρισμενο. Ε Λ Ε Ο Σ!!!

Αυτοι οι ανθρωποι κυριολεκτικα κανουν 'ληστεια' με τον νομιμο για το κρατος τροπο...

Μαλιστα.. η "κοινοτητα".. εχει η "κοινοτητα" ιδια αντανακλαστικα, οταν πχ βγαινει μια νεα τεχνολογια, που αποτομα μειωνει την τιμη ενος προιοντος? πχ σε δισκους, μια και ειναι το θεμα μας.. οταν βγαινουν τα νεα μοντελα με platters με μεγαλυτερο bit density, η τιμη για δεδομενη χωρητικοτητα πεφτει, 20-30%, ευκολα.. αν εγω παω να πουλησω δισκο, αγορασμενο λιγο παλιοτερα, ο αγοραστης, δεν θα απαιτησει μονο ενα 20-30% κατω λογω μεταχειρισμενου, αλλα και ενα 20-30% κατω λογω πτωσης τιμης στην αγορα για την δεδομενη χωρητικοτητα, για να μην χαρακτηριστει κλεφτης, απατεωνας κλπ... ενω τωρα ομως, ολοι στο σακι, κλεφτες, απατεωνες, φερε την αποδειξη να δουμε ποσο αγορασες να σου πουμε ποσο να πουλησεις.. και τελος, για τον ΦΠΑ, που το λετε και το ξαναλετε, δεν ισχυει.. οπως το εξηγησε καποιος στην αγγελια παραπανω, ακομα και αν ζητουνταν απο ιδιωτη να πληρωσει φορο σε εισοδημα προερχομενο απο πωληση μεταχειρισμενου αγαθου, αυτο θα γινει μεσω αμεσου φορου εισοδηματος και οχι του εμμεσου φορου ΦΠΑ.. οι ιδιωτες ΔΕΝ υποκεινται σε ΦΠΑ. και στην τελικη, οποιος δεν θελει να πληρωσει τις τωρινες φουσκωμενες τιμες δισκων λογω ειδικης καταστασης, μπορει απλα να περιμενει.. σε 6 μηνες το πολυ θα εχουν ομαλοποιηθει.

Ποσα λεφτακια θα βγαλει αυτος ο καποιος? μονο καποιος που εχει στοκαρει δισκους, γιατι αν τους χρησιμοποιουσε, με καποιον τροπο θα πρεπει να αντικαταστησει την χωρητικοτητα που πουλα, αλλα θα παρει νεους δισκους, αρα θα πληρωσει τις τωρινες φουσκωμενες τιμες.. αλλα ακομα και να στοκαριζε καποιος, αποζημιωνεται για το ρισκο να στοκαρει προιον του οποιου η αξια φυσιολογικα μονο μειωνεται.. και εν πασει περιπτωσει, το κερδος ειναι ελαχιστο, για να μπαινει καποιος σε τετοιες διαδικασιες.. επισης, δεν καταλαβαινω τετοια επιλεκτικη αντιμετωπιση στον ιδιωτη, ενω στη λιανικη η διαδικασια αυτη απο οτι φαινεται την εχετε ολοι αποδεχτει ως φυσιολογικη, αναμενομενη, νομιμη κλπ και δεν αντιδρατε, οταν δηλαδη στοκαρει ενα καταστημα, ανεβαινουν οι τιμες, και το καταστημα πουλα το στοκ στην υψηλοτερη, νεα τιμη.. ισως γιατι εκει αναγνωριζετε το ρισκο του καταστηματος να στοκαρει, καθοτι τουλαχιστον στα προιοντα τεχνολογιας, οι τιμες μονο πεφτουν, και οποιος εχει στοκ επι μακρον, μονο χανει.. τεσπα, δεν καταλαβαινω την ολη πολεμικη.. οσοι ελαχιστοι εχουν στοκ απο δισκους που δεν τους χρειαζονται, καλα κανουν και τους πουλαν ακριβοτερα, ανεβηκε η τιμη αγορας, ε, ας βγαλουν και λεφτακια.. και παλι φθηνοτερα απο τους γδαρτες της λιανικης θα τους δωσουν, θα εξυπηρετησουν και οσους θελουν δισκο εδω και τωρα και δεν μπορουν να περιμενουν...

Λίγες σκέψεις.

1. Η τιμή ενός προϊόντος καθορίζεται την δεδομένη στιγμή από τον νόμο της προσφοράς/ζήτησης. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις για να δικαιολογούμε τις απόψεις μας.

2. Υπάρχουν πολύ χειρότερες παραβάσεις όπως η μέγιστη παρανομία της πώλησης προϊόντων που έχουν αγοραστεί με τιμολόγιο. Δεν μπορεί η Δ.Ο. να τα αστυνομεύει όλα αλλά ούτε είναι σωστά τα λαϊκά δικαστήρια.

3. Χάνουμε το νόημα. Το κομμάτι των αγγελιών είναι καθαρά υποστηρικτικό και στο τέλος με τους τσακωμούς θα κλείσει και μετά θα καταλάβουμε το πόσο χρήσιμο ήταν.

3. Χάνουμε το νόημα. Το κομμάτι των αγγελιών είναι καθαρά υποστηρικτικό και στο τέλος με τους τσακωμούς θα κλείσει και μετά θα καταλάβουμε το πόσο χρήσιμο ήταν.

Αυτο ακριβως...

Το ολο νοημα της κατηγοριας αυτης ειναι : να ανταλλασουμε τα τεχνολογικα αγαθα μας ,να τα πουλαμε σε 'λογικες' ΠΑΝΤΑ τιμες ... πραγματα που εμεις δεν χρειαζομαστε ,μας πιανουν χωρο ... ωστε να 'πιανουν τοπο' σε καποιους που τα χρειαζοντε. Το κακο ειναι οτι πολλοι γινοντε 'καταστηματα' χωρις ισως να το καταλαβαινουν. Ειτε απο θεμα τιμων ,ειτε απο θεμα σκεπτικου 'ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΔΕΙΑΣΩ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ,ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΩΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ'.

Σε οσες αγγελιες εχω δει να γινει θεμα ομως, ολοι πουλανε κατω απο την τρεχουσα τιμη στην αγορα, αρκετα κατω, λογω μεταχειρισμενου, αρα οι τιμες ειναι καθολα λογικες .. οσον αφορα την βοηθεια που αναφερεις, πρεπει ισως να ρωτησεις τον πωλητη αν θελει με την πωληση αυτη να χρηματοδοτησει καποια αλλη αγορα, και αν θα ηθελε και αυτος καποια βοηθεια και απο εσενα, με τη σειρα σου...

Σε οσες αγγελιες εχω δει να γινει θεμα ομως, ολοι πουλανε κατω απο την τρεχουσα τιμη στην αγορα, αρκετα κατω, λογω μεταχειρισμενου, αρα οι τιμες ειναι καθολα λογικες .. οσον αφορα την βοηθεια που αναφερεις, πρεπει ισως να ρωτησεις τον πωλητη αν θελει με την πωληση αυτη να χρηματοδοτησει καποια αλλη αγορα, και αν θα ηθελε και αυτος καποια βοηθεια και απο εσενα, με τη σειρα σου...

Και παλι θα συμφωνησω. 'ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΗΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ' ... οποτε ολοι βγαινουν κερδισμενοι. Αλλα στην περιπτωση την συγκεκριμενη του φιλου με το σκληρο δεν νομιζω οτι πουλουσε χαμηλωτερα απο την τιμη του εμποριου με βαση τα λινκ απο το σκρουτζ. Και με τα παραδειγματα αισχροκερδειας που προανεφερα ,ουτε αυτοι φανηκε να πουλανε χαμηλωτερα απο ενα καταστημα. Αλλο να βοηθησω καποιον με την αγορα μου να αναβαθμησει το υπαρχον hardware του και αλλο να τον βοηθησω να αγορασει σπιτι. :p

Το μόνο που θα προθέσω σε αυτά που είπα για να γίνει πιο ξεκάθαρο σε όποιον θέλει να καταλάβει:

3. ...Το κομμάτι των αγγελιών είναι καθαρά υποστηρικτικό για τα ενεργά μέλη...

Αυτά που σου έγραψα είναι αυτά που γράφω από την αρχή που δημιουργήθηκε αυτό το θέμα, στο άλλο thread περί τιμών δίσκων. Δεν απάντησα ειδικά στο ποστ σου. Αυτό απλά σαν σημείωση.

Θα ήθελα πάντως αφού απάντησες σε όλα τα 1,2,3,4,5, να απαντήσεις και στο τελευταίο μου σχόλιο το οποίο μάλλον επέλεξες να αγνοήσεις. Θέλω να μου δείξεις παραδείγματα όπου κάποιος πουλάει πολύ φτηνά και τρέξανε να ποστάρουν από κάτω

"Τι κάνεις άνθρωπέ μου, πολύ φτηνά τα δίνεις".

Διότι μέχρι στιγμής όπως έχω πει, έχω παρατηρήσει ότι σε αυτήν εδώ την... κοινότητα των μελών-αδελφών που το ένα χέρι νίβει το άλλο και όλοι θέλουν να είναι φίλοι, όταν η τιμή δεν είναι όμορφη βγαίνουν τα μαχαίρια και μέλη στιγματίζονται ως αδίστακτοι έμποροι, έμποροι που έχουν βάλει μία αγγελία σε διάστημα 3 μηνών π.χ., ενώ όταν η τιμή είναι πολύ χαμηλή όλοι τρέχουν να τσιμπήσουν την ευκαιρία ξέροντας ότι με μια τέτοια τιμή ουσιαστικά βγαίνει χαμένος αυτός που πουλάει.

Εγώ αυτό το λέω υποκρισία, εσύ δεν ξέρω αν το βλέπεις ως λογικό.

Θα σου φερω ενα παραδειγμα πανω σε ολο αυτο...

Μια φορα και εναν καιρο απο ενα παληκαρι οχι απο δω μεσα... απο αλλο site πηρα ενα τροφοδοτικο καλης/επωνυμης εταιριας σφραγισμενο σε υποτιθεμενη 'σκοτωμα' τιμη. Την επομενη μερα που μου εφερε την αποδειξη/εγγυηση ... η τιμη αγορας του ηταν τελικα Η ΜΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ 'ΣΚΟΤΩΣΕ' . ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

Και πανω σε ολο αυτο λοιπον θα σου απαντησω με τα δικα του λογια... 'ΑΝ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΖΑΝ ,Η ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΤΣΑΜΠΑ/ΧΑΡΙΣΩ???' Ολο αυτο εξηγει γιατι καποιοι πουλανε χαμηλα ,αλλα δειχνει κιολας οτι ακομα και στην χαμηλη μεταπωλησης ισως και να κρυβεται κατι απο πισω. Για μενα η τιμη αγορας ηταν οντως 'ευκαιρια' ,αυτος βγηκε κερδισμενος με το παραπανω. Εμενα η αληθεια ειναι οτι μου κακοφανηκε και το ανεφερα ,οτι το σωστο θα ηταν να δωθει στην τιμη που ανεγραφε η αποδειξη. Αλλα αυτος το θεωρησε 'χαρησμα' και δεν ηθελε να βγει χαμενος.

Και νομιζω οτι το τελευταιο σου σχολιο απαντηθηκε με τις συζητησεις των φιλων πιο πανω. Δλδ ... το ολο θεμα ειναι να γυρνανε απο χερι σε χερι τεχνολογικα αγαθα απο ατομα που δεν τα χρειαζοντε και τους πιανουν χωρο σε ατομα που θα τα 'ξεζουμισουν' . Που σημαινει οτι εκει δεν υπαρχει αναγκη κερδους ... η εστω ενα μηδαμηνο???!!! Οποτε εκει λογικο ειναι να υπαρχει μια τιμη απλα για τα τυπικα (σκοτωμα). Εμενα πχ δεν μου αρεσει το ρημα 'χαριζω'. Αρα κατι που εχω και μου πιανει χωρο θα το δωσω εστω 5 ευρω - χαρησμα!!! Για να μην παρεξηγηθω : ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΧΩΡΟ , ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ!!! Στην συγκεκριμενη ο φιλος γουσταρε και στοκαρε το σπιτι του με σκληρους , αυτο δλδ τον δικαιολογει στο να γινει 'καταστημα΄ στην μεταπωληση του??? Αμα ειναι να γινει καταστημα παω και σε καταστημα που προσφερουν και καφε ,εχει μουσικουλα και ωραιες ταμιες! :p :P :p

Συμπερασμα : υπαρχουν δυο ειδων κερδη στις πωλησεις.

1. Το οικονομικο κερδος.

2. Το κερδος αδειασματος χωρου και ξεστοκαρησμα.

Δυστηχως απο οτι εχω προσεξει στις αγοραπωλησειες αντι να υπαρχει μια ΙΣΟΡΟΠΙΑ σε αυτα τα δυο, ενα μεγαλο ποσοστο παει με το οικομικο κερδος μονο.

Εμ... αυτό λέω. Έκατσες έφτιαξες ένα νέο θέμα ενώ υπάρχει άλλο για να περάσεις απλά την άποψή σου. Η δικαιολογία έτοιμη προκειμένου να μην δώσεις απάντηση ή μάλλον ακόμα χειρότερα και αυτός που πουλάει φτηνά, ύποπτο είναι που πουλάει φτηνά για σένα.

Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.

Δεν υπάρχει ειλικρίνεια στα λόγια σου, οπότε κανένας λόγος να ασχοληθώ με το παρόν thread.

Την καλημέρα μου.

Υ.Γ. Μου θύμισες τον Παπανδρέου με το παράδειγμα του συνταξιούχου που του πρόσφερε την σύνταξή του...

Θα σου φερω ενα παραδειγμα πανω σε ολο αυτο...

Μια φορα και εναν καιρο απο ενα παληκαρι οχι απο δω μεσα... απο αλλο site πηρα ενα τροφοδοτικο καλης/επωνυμης εταιριας σφραγισμενο σε υποτιθεμενη 'σκοτωμα' τιμη. Την επομενη μερα που μου εφερε την αποδειξη/εγγυηση ... η τιμη αγορας του ηταν τελικα Η ΜΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ 'ΣΚΟΤΩΣΕ' . ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

Και πανω σε ολο αυτο λοιπον θα σου απαντησω με τα δικα του λογια... 'ΑΝ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΖΑΝ ,Η ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΤΣΑΜΠΑ/ΧΑΡΙΣΩ???' Ολο αυτο εξηγει γιατι καποιοι πουλανε χαμηλα ,αλλα δειχνει κιολας οτι ακομα και στην χαμηλη μεταπωλησης ισως και να κρυβεται κατι απο πισω. Για μενα η τιμη αγορας ηταν οντως 'ευκαιρια' ,αυτος βγηκε κερδισμενος με το παραπανω. Εμενα η αληθεια ειναι οτι μου κακοφανηκε και το ανεφερα ,οτι το σωστο θα ηταν να δωθει στην τιμη που ανεγραφε η αποδειξη. Αλλα αυτος το θεωρησε 'χαρησμα' και δεν ηθελε να βγει χαμενος.

Και μενα θα μου κακοφαινοταν , ναι , αλλα αυτο δεν αλλαζει την πραγματικοτητα και την λογικη η οποια επιτασει το εξης

και εσυ αγορασες το προιον σε τιμη αρκετα χαμηλοτερη της Αγοραιας , αλλα και ο μεταπωλητης εβγαλε το "δικο" του κερδος οποιο και να ειναι αυτο

Εκτος και αν μιλαμε για καποια προσφορα οπου καποιος ετρεξε και πηρε πχ 10 κομματια και μετα τα εσμπρωξε ενα-ενα με μονο γνωμονα ευθης εξαρχης την εκμεταλευση της προσφορας.

Για ενα κομματι ομως δεν τιθεται θεμα πιστευω οσο και αν μας τσαντισει ενδεχομενως το γεγονος οτι εμεις δεν προλαβαμε αυτην την σουπερ προσφορα και αναγκαζομαστε τωρα να αγορασουμε το ιδιο προιον φθηνοτερα μεν , αλλα ακριβοτερα απο την σουπερ προσφορα που καποιος αλλος προλαβε...

ξαναλεω ομως κατι που ειπα και πιο πριν και θα επιμεινω σε αυτο....

Γιατι ολοι (κυριολεκτικα) κανουν τα στραβα ματια οταν πωλουνται Review Samples εδω μεσα και μαλιστα οχι σε τοσο ξεφτιλα τιμες....

Γιατι αν πωλουνταν στο 10% της αγοραιας τιμης θα το καταλαβαινα (και κυριολεκτω με το 10%) ή ακομα ακομα αν κληρωνοντουσαν στα μελη....

Εδω δεν υπαρχει θεμα με το πνευμα της κοινοτητας?

Συμπερασμα : υπαρχουν δυο ειδων κερδη στις πωλησεις.

1. Το οικονομικο κερδος.

2. Το κερδος αδειασματος χωρου και ξεστοκαρησμα.

Δυστυχως απο οτι εχω προσεξει στις αγοραπωλησειες αντι να υπαρχει μια ΙΣΟΡΟΠΙΑ σε αυτα τα δυο, ενα μεγαλο ποσοστο παει με το οικομικο κερδος μονο.

Εδω θα διαφωνησω

Σε καθε συναλλαγη υπαρχει ενα κερδος και αυτο ειναι οικονομικο.Το μεγεθος του κερδους ειναι που αλλαζει

Γιατι ακομα και οταν πουλας κατι στην μιση τιμη απο οσο το αγορασες παλι κερδος εχεις , γιατι επι της ουσιας μειωνεις το κοστος αγορας της αναβαθμισης σου ή αντιστοιχα την χασουρα απο μια αγορα που πλεον δεν σου ειναι χρησιμη και απλα θα την εβαζες στο ντουλαπι να καθεται.

αν ηταν για το αδιασμα του χωρου ή για την χαρα της γνωριμιας και υποστηριξης της κοινοτητας , τοτε το αγαθο θα χαριζονταν και δεν θα πωλουνταν...

Το εχουν κανει αυτο παιδια απο εδω μεσα , οπως και εγω σε καποιες περιπτωσεις και τους βγαζω το καπελο

Οι Αγγελιες οντως αποτελους υποστηρικτικο μηχανισμο και το παρεμποριο ειναι μεμονομενο φαινομενο

Αλλα να μην κραζουμε με την πρωτη ευκαιρια τον οποιονδηποτε γιατι απλα δεν μας "αρεσει/βολευει" η τιμη που πουλαει το οτιδηποτε....

Αν δεν μας αρεσει το αγνοουμε και παμε παρακατω...

Τοσο απλο και ευκολο ειναι...

just for the record

για να μην λεει ο καθενας οτι του κατεβασει η γκλαβα του , προς αποκατασταση της πραγματικοτητα , παρεμποριο ειναι οταν μια συναλλαγη γινεται εξολοκληρου χωρις αποδοση του νομιμου φορου καταναλωσης ή ΦΠΑ

απο τη στιγμη ομως που γινεται μεταπωληση δεν νοειται θεμα παρεμποριου αλλα μονο φοροδιαφυγης το οποιο ομως δεν νομιζω πως κανεις εδω μεσα ειναι αρμοδιος να κρινει ή να ελεγξει...

Εγώ πάλι προτείνω αν κάποιος δει μια τιμή που δεν του αρέσει να κάνει report και να κλείνει το tab με την αγγελία. Όχι κυνήγι μαγισσών στις αγγελίες, όχι εισαγγελείς στις αγγελίες, όχι δημόσιες παρατηρήσεις από όποιον νομίζει ότι θα αποκτήσει fun club στο lab αν σχολιάζει κάθε τιμή που του φαίνεται άδικη για τον αγοραστή (αν είναι άδικη για τον πωλητή... το είδα πρώτος, το θέλω τώρα, τα μεταφορικά δικά σου και χάρη σου κάνω).

@Dark Oblivion

ή μάλλον ακόμα χειρότερα και αυτός που πουλάει φτηνά, ύποπτο είναι που πουλάει φτηνά για σένα.

Ναι ισως και να ειναι οταν σε δυο διαφορετικες περιπτωσεις πωλησεων με 'σκοτωμα τιμες' ο ενας ειχε παρει το προιον φθηνοτερα και απο τον αλλον λουστηκα Mobo με στραβωμενα πινακια ,επειδη 'του την ειχαν κανει δωρο και δεν θα την χρησιμοποιουσε 'τοσο' δυνατη mobo'. Και ακριβως επειδη ο τυπακος ηταν της γειτονιας μου,σε αυτον βαζω την μηχανη μου του εδειξα εμπιστοσυνη και οταν ειδα το τι και πως ... απλα δεν θελησα να χαλασουμε τις καρδιες μας. Και την εχω κορνιζα στον τοιχο. Αρα οταν βλεπω οτι ακομα και ατομο που του σκαω το μεροκαματο μου στην επιχειρηση του και τον βλεπω καθε μερα να μου κανει τετοια 'μπ%$@#ια' ,θα ειμαι πιο προσεκτικος με τους αλλους.

Και κατι που σκεφτομουν σημερα... ελεγες χτες οτι ο αλλος μπορει να εχει αναγκες, να θελει να ξεστοκαρει και κτλ κτλ:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΑΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΛΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ,Ε??? ΟΧΙ ΠΡΙΝ , ΟΧΙ ΜΕΤΑ ... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ!!!

Άμα έχεις αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα από τις αγοραπωλησίες μπορείς να απέχεις. Αυτό που λες ότι ξαφνικά πουλάνε όλοι δίσκους δεν ισχύει και όσο μεγάλα γράμματα και αν βάλεις και πάλι δεν θα ισχύει για έναν απλό λόγο. Κανείς δεν πουλάει εύκολα κάτι που αργότερα ενδέχεται να το αγοράσει ακριβά. Όσο οι δίσκοι ήταν φτηνοί οι πωλήσεις ήταν γεμάτες.

Σε ότι άλλη δικαιολογία και ιστορία επιστημονικής φαντασίας αποφασίσεις να γράψεις κάνοντας quote κείμενό μου ή mention το nick name μου θεώρησε προκαταβολικά ως απάντηση την εξής

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.......και περισσότερο........ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

''οπότε κανένας λόγος να ασχοληθώ με το παρόν thread. ......................... Εγώ πάλι προτείνω αν κάποιος δει μια τιμή που δεν του αρέσει να κάνει report και να κλείνει το tab με την αγγελία. Όχι κυνήγι μαγισσών στις αγγελίες, όχι εισαγγελείς στις αγγελίες, όχι δημόσιες παρατηρήσεις από όποιον νομίζει ότι θα αποκτήσει fun club στο lab αν σχολιάζει κάθε τιμή που του φαίνεται άδικη για τον αγοραστή (αν είναι άδικη για τον πωλητή... το είδα πρώτος, το θέλω τώρα, τα μεταφορικά δικά σου και χάρη σου κάνω)''

Και δεν ειναι θεμα ψυχολογικων. Ειναι θεμα οπως ειπαμε και πιο πανω με ζωντανα παραδειγματα οτι ζουμε σε μια κοινωνια που ενα μεγαλο ποσοστο κοιταζει το 'πλουσιο' συμφερον του ... οποτε πουλαει οτι να'ναι ,οσο να'ναι χωρις να λαμβανει υποψην ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Εγω θα πω και κατι διαφορετικο παιδια...

Ας αφησουμε στην ακρη την ''πλευρα'' του πωλητη...

Ας δουμε λιγο τα ''του αγοραστη''...

Α! Και γραφω απο την θεση του αγοραστη, για να ξεκαθαρισω την θεση μου...

Λοιπον κυριοι...

Το θεμα ειναι η ''σταση'' των αγοραστων απεναντι στις απανταχου αγγελιες...

Για παραδειγμα πωλειται σφραγισμενος εσωτερικος σκληρος δισκος WD 1.5TB, στα 120 ευρω, εδω και 2 ολοκληρους μηνες, εχωντας μπει αγγελια σχεδον σε καθε ελληνικο τεχνολογικο φορουμ, site αγγελιων, κ.α...

Ως και τωρα που γραφω δεν εχει αγοραστει...

Ε! Το παραπανω παραδειγμα, θα πρεπε ολοι μας [ως αγοραστες], να το κραταμε ως οδηγο...

Και οχι να πηγαινουν μερικοι, να σκανε τα λεφτα τους, και να ''τρεφουν'' το ολο ''συστημα''...

Μετα με το δικιο του ο πωλητης, να σου πουλησει τον ιδιο σκληρο δισκο στα 180...Αφου ξερει, θα υποκυψεις παλι...

Το μηνυμα που θα λαμβανει ο πωλητης πρεπει να ειναι μαζικο και σαφες...

''Κυριε πωλητη βαλε στο προιον σου ο,τι τιμη θες...Εισαι ελευθερος νομικα και ηθικα...Αγορα ομως δεν θα δεις τον αιωνα τον απαντα, αν δεν κατεβεις ενα 50αρι κατω...''

Να το πω και λιανα...

Εχεις μια γκομενα ...ναρα! Και ερχεται ο κοπριτης και σου την πολιορκει...Το θεμα ειναι η γκομενα και η ''σταση'' που θα κρατησει απεναντι του...Ο κοπριτης την ''δουλεια'' του κανει...

Υ.Γ Ο ορισμος ''κοπριτης'', σε καμια περιπτωση δεν ταυτιζεται με το προσωπο του Γεωργιου a.k.a Κοπριτη a.k.a δειξε μου τον ''πυργο'' σου να στον κανω βιδες :p :P :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.