Jump to content

όσο κι αν φαίνεται κουφό, sp2 vs sp3

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και ετοιμαστείτε για κάτι κουφό !!!

Έχω ένα desktop (server) και ένα laptop. Και τα δύο έχουν Windows XP Pro SP2. Ο server έχει, εκτός του antivirus, και το Zone alarm. Έχω κάνει share και στους δύο υπολογιστές κάποια folders και ο ένας βλέπει τα folder του άλλου χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσω firewalls. Τίποτα. Έτσι απλά, κι ας πρόκειται για την έκδοση Professional των XP.

Και τώρα το πρόβλημα. Βάζω ένα ακόμη laptop στο δίκτυο με XP Pro και αυτό, αλλά SP3. Ενώ οι άλλοι δύο υπολογιστές με SP2 εξακολουθούν να "βλέπονται" μεταξύ τους, με καμία δύναμη δεν βλέπουν το δεύτερο laptop (SP3). Το ping γίνεται απ' το laptop με SP3 στους SP2. Αντίστροφα, όχι. Και για να δω shared folders π.χ. του server, πρέπει να πάω στο SP3 και να κάνω "Start > Run" και να βάλω "\\Server" ή "\\192.168.1.2". Μόνον έτσι. Μέσα από Network Neighborhood βλέπει τον server (σαν εικονίδιο), αλλά με διπλό click (για να δω τα folders) παίρνω, ασφαλώς, μήνυμα λάθους.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Κλείσιμο firewalls, πλήρη δικαιώματα από firewalls, άρθρα της Microsoft, κ.λπ., κ.λπ.. Τίποτα. Άλλωστε, πιστεύω ότι όλ' αυτά είναι περιττά. Να μπω στα firewalls, και να ορίσω δικαιώματα. Αφού τα δύο pcs με SP2 είδαν αμέσως το ένα το άλλο.

Απ' όσο θυμάμαι, και κάποιες άλλες φορές που είχα φέρει κι άλλα laptops και τα έβαλα στο δίκτυο (με Win XP Pro), και αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, ήταν αυτά που είχαν SP3. Δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά έτσι πρέπει να είναι.

Δεν είναι ΤΟ κουφό??? Ασυμβατότητα λόγω Service Packs, που τα packs 2 και 3 είναι παρασκευής της ίδιας της MS. Είναι να τρελαίνεσαι !!! :wall:

Είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα service packs. Αλλά, δε μπορεί. Κάποια λύση θα υπάρχει.

Το έχει συναντήσει κανείς το πρόβλημα; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Υ.Γ. Αποκλείω τη λύση upgrade/downgrade κάποιου S_P_. Όπως είναι τώρα.

Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση. Το πρόβλημα λύθηκε.

Δεν ήταν ασυμβατότητα service packs. Στο laptop με το SP3 έτρεχε στο background ένα πρόγραμμα internet security, το οποίο δεν είχε εικονίδιο στο systray. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και δε μπορούσα να βρω το πρόβλημα.

Το πρόγραμμα είναι το F-Secure της Conn-x. Μπήκα στο πρόγραμμα, απενεργοποίησα το Firewall και όλα ok.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.