Jump to content

Logitech Z5500 και καινουρια καρτα ηχου για ταινιες

pelemekoumpla

Recommended Posts

Γεια σας, έχω τα Logitech z5500 και αυτήν την κάρτα ήχου εδώ και 4 χρόνια. Μ'έχει υπηρετήσει αρκετά καλά σε θέμα gaming απλά ψάχνω κάτι καλύτερο για ταινίες, ώστε να βάλω και δεύτερη κάρτα. Σκέφτομαι την Xonar D2X ώστε να κερδίσω κάτι σε άλλους τομείς πχ DTS, Dolby... Σκέφτομαι κάτι λάθος;

Έχω οπτική ίνα,ομοαξονικό και αναλογική σύνδεση, απλά θεωρώ (μπορεί και λάθος) ότι η κάρτα κάνει καλύτερη αποκωδικοποίηση από τα ηχεία και χρησιμοποιώ κυρίως την αναλογική σύνδεση.

Για να δουλέψεις σωστά αυτά τα ηχεία, πρέπει να τα οδηγήσεις από οπτική ίνα. Η Xonar που σκέφτεσαι νομίζω δεν έχει. Στην X-Fi πως τα έχεις συνδέσει;

woot?

Αν τα συνδεσεις αναλογικα τοτε ολη τη δουλεια την κανει η οποια καρτα ηχου.

Αν τα συνδεσεις ψηφιακα ή την realtek bahatelus εχεις ή την την zuper duper Kreativ Xonar forte το ιδιο και το αυτο.

woot?

Αν τα συνδεσεις ψηφιακα ή την realtek bahatelus εχεις ή την την zuper duper Kreativ Xonar forte το ιδιο και το αυτο.

Ακριβώς, αλλά πάλι το ερώτημά μου μένει...

Ακριβώς, αλλά πάλι το ερώτημά μου μένει...

Koιτα και εγω καποτε εψαχνα καρτουλα για το ιδιο σεναριο ακριβως και ειδα οτι πηγαινοντας στην D2X απλα δεν θα "ακουγα" τις διαφορες σε σχεση με την απλη DX.

Καπου ειναι γραμμενο μεσα στο φορουμ το link θα ψαξω να το βρω.

Go for DX απο εμενα.

woot?

Εγώ αυτό λέω... Ότι δε χρειάζεται κάρτα για να πάρει τα μέγιστα των ηχείων... Μόνο μια οπτική έξοδο. Ποιός ο λόγος να πάρει άλλη μια κάρτα, μήπως και δει κάποια διαφορά; Γιατί η διαφορά δεν είναι μόνο θέμα αποκωδικοποίησης, αλλά και αφτιών, ακουστικής χώρου, εξωτερικών ήχων, κλπ... Δηλαδή να αγοράσεις δεύτερη κάρτα, να μπλέξεις με primary/secondary adapter, drivers, συμβατότητες, με την ελπίδα ότι μπορεί τα αφτιά σου να πιάσουν τη διαφορά στον ήχο...;

Εγω παντως οταν ακουω τα DAC των Ζ5500 να παιζουν, ετσι μoυ ερχεται να στησω εικονοστασι για την Xonar.:p

Anyway.

Ας δοκιμασει τα Ζ πως παιζουν ψηφιακα και αν δεν τον καλυπτει παει σε καρτουλα....

Η ΧΟΝΑR εχει S/PDIF εξοδο btw.

Έχω τα Z-5500 εις διπλούν, αναλογικά και στις 2 περιπτώσεις. Μια στο HTPC με Xonar D2 και μια στο desktop με X-Fi xtreme gamer. Το στήσιμο είναι εντελώς διαφορετικό (το ένα γραφείο το άλλο στημένα στο τοίχο σε 5.1) αλλά με τη Xonar έχω γενικά πιο καθαρό ήχο απ' ότι με την xfi.

Στο HTPC είχα δοκιμάσει σύνδεση και με οπτική κατευθείαν επάνω στη μητρική και οι διαφορές ήταν κάτι παραπάνω από αισθητές στις ταινίες και σε μουσική. Πολυ πιο ποιοτικός ήχος όταν είναι συνδεδεμένα αναλογικά επάνω στη Xonar και κάνει αυτή τη δουλειά, παρά όταν είναι οπτική και ουσιαστικά το decoding το κάνει το dac/control pod των z-5500.

Όταν το δοκίμαζα είχα βάλει θυμάμαι ειδικά μια σκηνή από ταινία πολεμική, με πολυ machinegun, οχήματα και ελικόπτερα να προσγειώνονται κτλ (δε θυμάμαι τίτλο) με dts 5.1, και με τη xonar ήταν τρελή η διαφορά, νόμιζες ότι το ελικόπτερο προσγειωνόταν στο σαλόνι, ενώ με οπτική έλειπε όλο αυτό, χανόταν όλο το immersion.

Πάνε για xonar ασυζητητί. Είτε DX είτε D2/X θα πάθεις πλάκα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.