Jump to content

Οθόνη 37-42''

Athanasios2104

Recommended Posts

Θέλω να πάρω μία οθόνη 37-42'' έως 499 chf (περίπου 400 ευρώ). Μιλάω για Ελβετία γιατί είμαι εδώ, οπότε από θέμα εγγύησης + μεταφοράς να είμαι ήσυχος, άλλα αν υπάρχει κάτι καλύτερο από Ελλάδα το παίρνω από εκεί (θα κατέβω για τις γιορτές).

Πιο συγκεκριμένα, το Conforama έχει κάνει κάποιες καλές χριστουγεννιάτικες προσφορές, άλλα δεν ξέρω αν αξίζουν. Όπως βλέπετε στο link:

Philips 37’’ PFL 4606 : 499 (από 699)

Toshiba 42’’ HL 833 : 499 (από 899)

Sharp 42’’ LC42 SH330 : 499 (από 799)

Επίσης έχω βρει και μερικές 32αρες, άλλα πιστεύω θα μου φαίνονται μικρές (απόσταση +-4 μέτρα):

LG 32’’ LV 3400 : 399 (από 599)

Panasonic 32 led TX-L32E2E : 499 (από 599)

Σίγουρα πάντως θέλω Full HD και HDMI γιατί θα συνδέσω BD player (θα παίζει bd + dvds). Καλή φωτεινότητα + απόδοση χρωμάτων. Τώρα με τα Herz δεν ξέρω τι παίζει, άλλος λέει 100, άλλος 400 MCI κτλ. Γενικά μία ΚΑΛΗ τηλεόραση σε αυτά τα λεφτά, αργότερα θα κοιτάξω για κάτι πιο extreme :).

στα 4 μετρα οτιδηποτε κατω απο 50αρα ειναι λαθος...τουλαχιστον 42,αν δεν βγαινεις οικονομικα για 50..

αν δεν την χρησιμοποιεις ως μονιτορ,πας σε πλασμα ..σε αυτα τα λεφτα οι πλασμα ειναι ετη φωτος μπροστα σε κινηση και χρωματα..

ξαναλεω,μην παρεις καμια 32αρα θα βαρας το κεφαλι στο τοιχο σε 2 μηνες...

στα 4 μετρα οτιδηποτε κατω απο 50αρα ειναι λαθος...τουλαχιστον 42,αν δεν βγαινεις οικονομικα για 50..

αν δεν την χρησιμοποιεις ως μονιτορ,πας σε πλασμα ..σε αυτα τα λεφτα οι πλασμα ειναι ετη φωτος μπροστα σε κινηση και χρωματα..

ξαναλεω,μην παρεις καμια 32αρα θα βαρας το κεφαλι στο τοιχο σε 2 μηνες...

37'' είναι η philips που έδωσα, οι 50αρες ξεφεύγουν, ενώ για την 42'' Toshiba δεν διάβασα τα καλύτερα. Για την 42'' Sharp δεν βρήκα πάλι κανένα review :nothing: . Στις 9 δίνω ένα μάθημα, οπότε κατά τις 12 θα πάω από Conforama να τις δω και τις τρεις, ειδικά Philips 37'' vs. Sharp 42'' (ίδια λεφτά). Αν η Sharp έχει την ίδια ποιότητα, φυσικά θα πάρω την 42αρα :).

Για 32αρα συμφωνώ, απλώς τις ανέφερα κουβέντα να γίνεται.

νομιζω θα επρεπε να μην βιαστεις και να τσεκαρεις και μερικα online μαγαζια για προσφορες..τυπου pixmania κτλ.

ευρωπη εισαι εχεις πολλες επιλογες..μπες σε ενα πολυκαταστημα και δες μερικες να παιζουν διπλα διπλα κ βουρ μετα οποια σου γυαλισει για online αγορα..σιγουρα θα πετυχεις καλυτερες τιμες..ειδικα κατι LG πλασμα ειναι τζαμπα...

Τα συγκρίνω sofix με skroutz.gr και amazon.co.uk/de/it. Το θέμα είναι αν μπορείς να την πάρεις από εδώ, είναι ένα μεγάλο "συν" για την εγγύηση. Tο Pixmania ας πούμε δεν φημίζεται για την πολιτική του στις εγγυήσεις (κοινώς είναι να μην πάθει τπτ).

Λοιπόν, εκτός αυτού, πήγα από Conforama και τις είδα από κοντά. Είδα και την Toshiba 42'' HL 833 και πιστεύω αυτήν θα τσιμπήσω (btw αυτήν οποία εξαρχής είχα δει σε ένα περιοδικό που δίνουν στα τραμ και από εκεί έμαθα το Conforama :D). Την είχα αποκλείσει πριν λίγες μέρες γιατί κάποια reviews έλεγαν ότι ο ήχος δεν είναι πολύ δυνατός, το μενού λίγο μάπα και δεν έχει internet capabilities... άλλα στην τελική ρε φίλε ήχο περιμένεις από τα ενσωματωμένα ηχεία?

Η συγκεκριμένη στο site λέει ότι είναι 100 Hz, άλλα ο πωλητής μου έλεγε ότι είναι 50 Hz (το οποίο ισχύει, τσέκαρα full specs στο internet). Άλλα σε σχέση με LCD μου είπε ότι τα 50 Hz των LED δεν έχουν καμία σχέση. Για BD+DVD που την θέλω εγώ είπε επίσης ότι δεν θα έχω πρόβλημα (πχ. με ghosting). Ήταν και μία άλλη LG στα 100Hz δίπλα 42αρα (στα 599chf) άλλα μου είπε η Toshiba έχει καλύτερη ποιότητα. Γενικά η εικόνα που έπαιζε δεν είδα κολλήματα και τέτοια, τον ρώτησα και πολλές φορές μήπως έχω πρόβλημα (γιατί οι πιο πολλές ταινίες έχουν γρήγορες σκηνές) και ήταν κατηγορηματικός ότι ΔΕΝ θα έχω. :nothing:

H συγκεκριμένη τηλεόραση παρεπιμπτόντως έχει και την μεγαλύτερη προσφορά, -400 φράγκα (από 899) - για αυτό και την έβαλαν στο περιοδικό. Πιστεύω είναι καλή ευκαιρία και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω: Full HD, HDMI, 42'', LED.

Θα το ψάξω λίγο ακόμη το θέμα με τα Hz και βλέπουμε. Δεν θα ήθελα πάντως να πάω στα 600 φράγκα.

Προσωπική άποψη,ψάξε πάνω απο 37''.

Πριν 1 χρόνο πήρα samsung 37''(άψογη σε όλα της)στην αρχή έιπα,τεράστια τηλεόραση!

Μετά από κανα μήνα άρχισε να μικραίνει επικίνδυνα στα μάτια μου!:p

Ανάλογα και για ποιο χώρο προορίζεται.

ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!:T:

Δες και το digitec.ch για προσφορές, ενώ ο τοπικός skroutz είναι το toppreise.ch (βάζεις και τ.κ. για να δεις ποια μαγαζιά είναι κοντά σου)

χλωμό να μην τα ξέρεις, τα αναφέρω όμως just in case :)

Γενικά, πάντως, μην βιαστείς αν δεν υπάρχει λόγος. Η γιορτή εδώ είναι τα Χριστούγεννα, και από 27 κι έπειτα έχουν ξεπούλημα. Δεν θυμάμαι αν ισχύει και στα ηλεκτρονικά, αλλά δε χάνεις κάτι να κάνεις υπομονή ;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

To toppreise.ch είναι αλήθεια :p

Για τηλεοράσεις όπου ρώτησα δεν σκοπεύουν να κάνουν εκπτώσεις μετά τις γιορτές. Οι τωρινές εκπτώσεις είναι για τα Χριστούγεννα (έτσι λένε οι πωλητές τουλάχιστον).

Από ότι φαίνεται πάντως θα αναγκαστώ να αυξήσω το budget... το πάω 599chf για αρχή και βλέπουμε.

700 φράγκα max για 100Hz + Full HD + 40 min. Πιο πάνω δεν δίνω, ήδη από 500 ξεκίνησα :...:

Για πείτε γνώμες για τις οθόνες στο συννημμένο. Από PLASMA έχω ακούσει ότι χαλάνε γρήγορα (πόσα χρόνια?) και ότι έχουν κάτι clouding, torching (τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο ενοχλούνε).

Όπως είπα, για Bluray και DVD την θέλω την τηλεόραση.

Επίσης δείτε και εδώ: http://en.toppreise.ch/index.php?k3=1510&manu=&o=pa

Στο παραπάνω link, μεταξύ άλλων στα 644chf υπάρχει η SAMSUNG UE40D5720.

post-9567-1416075688,5518_thumb.jpg

Φίλε μου, ξέρεις τι έχω καταλάβει εγώ? Ότι ιδανική/τέλεια TV ΔΕΝ υπάρχει και ότι ο καθένας λέει τα δικά του... Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σταθερές (standard) που διαχωρίζουν τους αμνούς από τα ερίφια, ΟΜΩΣ πέρα από όλλες τις τεχνολογίες και όλα τα reviews ο μοναδικός κριτής είναι το μάτι σου.

Αν έχεις την ευκαιρία, πήγαινε να δεις μερικά μοντέλα από κοντά και να σχηματίσεις ιδία άποψη. Αν σου κάνει εσένα, στους άλλους περισσεύει...

ΥΓ. Στο γαλλικό καντόνι μένεις, υποθέτω, αλλά που?

Στην Ζυρίχη γερμανικά μιλάνε (ομώνυμο καντόνι).

Σίγουρα το μάτι είναι μάτι, δεν λέω, άλλα αν πολλά μάτια έχουν την ίδια γνώμη τότε σου φεύγει ο παράγοντας "αμφιβολλίες" ;)

Αν έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο από το Conforama (συνημμένη εικόνα) ή το link που έδωσα (και έχει την Samsung για παράδειγμα), θα το εκτιμούσα. Αύριο το πολύ μεθαύριο θα πάω για την αγορά.

Kloten εγώ :)

Btw, από adslgr ένα παιδί πρότεινε την Samsung PS51 D530 που δεν υπάρχει στην φωτό που έβαλα γιατί είχα βάλει σαν φίλτρο έως και 42'' στο configurator (μπράβο που ασχολήθηκε το παλικάρι :T:). Full HD, HDMI, 600Hz (κλασσικό νομίζω για plasma)... τουμπανο-οθόνη με μια λέξη και εντός του budget 699chf.

Εγω απο την αλλη θα σου προτεινα να δεις και την Panasonic Neoplasma P42G30

αυτήν ξεφεύγει φίλε μου, 1000 φράγκα την βρίσκω εδώ (820e) :nothing:

μου έχουν προτείνει πάντως, εκτός της Samsung PS51 D530 (51''), την LG 50PV350 (50") και την Panasonic TX-P42U30E (42"). Αν και τώρα που βρήκαμε τις 50+ ίντσες, δύσκολα κοιτάω για 40+ :D

Ωστόσο για D530 vs. PV350 τι λέτε?

την LG 50PV350 την εχει ο αδερφος της κοπελας μου..την πηρε πριν 1 μηνα στο νεο του σπιτι. εχω δει 5-6 ταινιες σπιτι του,μια χαρα είναι.

παιζει και απο usb τα παντα ολα,εκτος απο dts..

στα 4 μετρα,παρε οσο πιο μεγαλη μπορεις..θα με θυμηθεις μια μερα :p

χαιρομαι που σε επεισαν να αγορασεις πλασμα!

Panasonic TX-P42U30E

ακουγονται πολυ καλα λογια για την σειρα αυτη..αλλα στην ιδια τιμη χανεις 8 ιντζες,χανεις σε design και δυνατοτητες αναπαραγωγης αρχειων..αν ομιλουσαμε για ιδια τιμη στις 50 ιντζες και δεν σε ενοχλει το παλιομοδιτικο σχεδιασμο που εχει η πανυ,θα σου ελεγα παρε αυτη..

εγω θα προτιμουσα την 50αρα lg παρα την 42αρα πανυ(και ας ειναι ελαφρα καλυτερη η δευτερη σε εικονα..) λεπτομεριες...

Ανάμεσα σε plasma Samsung PS51 D530 vs. plasma LG 50 PV350, οι περισσότεροι έχουν προτείνει την Samsung. Βέβαια ένας από avclub ανέφερε το εξής:

Tώρα που το ξαναβλέπω, θέλει λίγο περισσότερη σκέψη το θέμα... Η Samsung έχει 1" παραπάνω, καλύτερο μαύρο και είναι 100CHF φτηνότερη, αλλά έχει ένα μειονέκτημα έναντι της LG: δεν υποστηρίζει σωστή αναπαραγωγή των 24p (αντί για πολλαπλάσια συχνότητα, τα παίζει στα 60Hz με 3:2 pulldown).

Το οποίο βέβαια δεν έχω ιδέα τι σημαίνει...; :...:

Πχ θα έχω stuttering/σπασίματα στην αναπαραγωγή ταινιών;

Είναι δλδ σοβαρός λόγος για να μην τα σκάσω τα λεφτά;

Και να υποθέσω ότι η LG δεν το έχει αυτό το "πρόβλημα";

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.