Jump to content

Πως να καθαρισω το MORA3

ElGreco

Recommended Posts

Εχω ξεκινησει σιγα σιγα να φτιαχνω (χαλαω :-)) το watercooling loop μου. Η πρωτη δυσκολια που αντιμετωπισα/ζω με το καλημερα σας ειναι πως θα καθαρισω το δεκακιλο MORA. Εβαλα 0.7 ltr. distilled water (χωραει και αλλο) και ξεκινησα να το κουναω, χωρις ιδιαιτερα αποτελεσματα-deposits.

Επισης το συνδεσα με ενα απο τα 2 pumps και το αφησα να τρεχει για 30 λεπτα περιπου με distilled, αλλα και παλι ΔΕΝ εβγαλε τιποτα στο 150μm φιλτρο (1-2 μαυρους μικροκοκους).

Επειδη μου βγηκε το λαδι στο κουνημα και στη βρυση δεν θελω να το βαλω, μηπως εχετε καποια αλλη ιδεα για τον καθαρισμο του?

To μονο που σκεφτομαι, ειναι να το δουλεψω κανονικα και στην εξοδο του να βαλω ενα 150μm φιλτρο που πηρα.

Τι λετε?

Βρασε νερο σε θερμοκρασια 50-60 βαθμων, γεμισε το, αστο κανενα 10λεπτο, αδειασε το 1/3, δωσε του ενα καλο κουνημα κανα 2-3 λεπτα και αδειασε το. Αν δεν βγαλει και απο εκει τιποτα, τοτε δεν εχει να βγαλει.

Αν βγαλει, repeat

τρια τεσσερα ψεκασματα cillit bang μαζι με το απιονισμενο (αυτο με το πορτοκαλι καπακι, για τα μπανια)

και 10' δουλεμα με την αντλια με προχειροσωληνες μια χαρα δουλεια θα κανουν

μην χρησιμοποιησεις καλους σωληνες και πλεξυ εξαρτηματα, υπαρχει ρισκο θολωματος

και απλα μην ξεχασεις να το αδειασεις και να το ξεπλυνεις στο τελος

Ευχαριστω για τις ιδεες, αλλα πολυ φοβαμαι πως το MOnster-RAdiator με τις αλχημειες που κανω, μου εχει εξαντλησει αρκετα λιτρα νερο Mayhems κ δεν εχω αρκετα αποθεματα να υλοποιησω καμια απο τις 2 ιδεες 100%.

Αν το βαλω να δουλεψει κανονικα, θα πιασει θερμοκρασιες 50-60 κ το ερωτημα ειναι, το φιλτρο των 150μm θα ειναι επαρκες να πιασει ο,τι deposits προκυψουν?

Απο την αλλη, αν υπαρχει υδατοδιαλυτη κολα στο radiator (κατι που μερικοι κατασκευαστες χρησιμοποιυν), δεν ξερω αν η χρηση μιας βδομαδας δημιουργησει προβλημα στα υπολοιπα blocks?

Αναφερομαι σε μια βδομαδα διοτι τοτε ελπιζω να παραλαβω αλλα 3λιτρα Mayhems Ultra Pure Water απο secialtech κ θα μπορω να ανανεωσω το νερο.

Προκαταβολικα, sorry για την απειρια μου!

αφού έχουμε πει.. WFI με κοκκινο ταμπελάκι στα φαρμακεία. 1,45 ευρώ το λιτρο..

Μετά απο 3 χρόνια ανοιξα το κύκλωμα για να δω την φθορά της αντλίας. το νερό ηταν όπως όταν είχε πρωτο μπει!! Επόμενη αλλαγή νερού αν θα γίνει όταν χαλασει η αντλία!

αφού έχουμε πει.. WFI με κοκκινο ταμπελάκι στα φαρμακεία. 1,45 ευρώ το λιτρο..

Μετά απο 3 χρόνια ανοιξα το κύκλωμα για να δω την φθορά της αντλίας. το νερό ηταν όπως όταν είχε πρωτο μπει!! Επόμενη αλλαγή νερού αν θα γίνει όταν χαλασει η αντλία!

Χαιρομαι για τα αποτελεσματα σου!

Παραγγειλα WFI κ μου ηρθε σε πολυ χαμηλη τιμη στο φαρμακειο της γειτονιας. Δυστυχως δεν το χρησιμοποιησα καθως αν και καθαρο εχει πολυ χαμηλο pH ~5.5 σε αντιθεση με αυτο της Mayhems, που ο κατασκευαστης του μου ειπε πως εχει pH 7-8 στους 15C.

Γι αυτο πηγα προς τα εκει...

Ενημερωτικα, απο που πηρες το WFI?*

Τα χάλκινα μπλοκ στον έλεγχο ήταν σχεδόν το ίδιο γιαλιστερά εσωτερικά με τότε που τα πρωτο έβαλα πριν 3 χρόνια. Σημαίνει πως η διάβρωση είναι ελάχιστη στο κύκλωμα μου.

Βάζω στο νερό (1% αναλογία δηλαδή 10ml στο 1litre ) G12 αντιψυκτικού. Κόστισε 12 ευρώ και είναι 2 λίτρα. Θα το έχω για όσο ζω μιας και φτάνει για 200 λίτρα νερού.

Κάθε 3- 4 μήνες προσθέτω 2ml anti alge για τα ενυδρία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.