Inglor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2011 Καλησπέρα,Θέλω να κάνω secure erase τον Intel 320 Series (120Gb) SSD που έχω.Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Intel Toolbox γιατί είναι εγατεστημένα τα windows πάνω του.Υπάρχει τρόπος με κάποιο LiveCD να τρέξω το Intel Toolbox Secure Erase?Κάποιος εναλλακτικός τρόπος να το κάνω ? Τα διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν είναι τα ίδια με το πρόγραμμα της Intel? Γιατί δεν δίνει η Intel κάποιο iso όπως παλιότερα κάποιες εταιρίες για να κάνεις low lvl format?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Λεωνίδας Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Δεκέμβριος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Κατέβασε PartedMagic live cd (~170mb) πέρνα το σε ένα flash-άκι με το unetbootin και ξεκίνα το. Έχει μέσα γραφικό tool για low level format σε μηχανικούς και secure erase για ssd. Διαλέγεις λοιπόν το internal secure erase. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Δεκέμβριος 15, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 Έχουμε κάποιο workaround για locked drive ? Δεν με αφήνει να κάνω Secure erase. Μετά το sleep δεν ανοίγει το pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Δεκέμβριος 17, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 πρεπει ενω ειναι στο ρευμα να βγαλεις κ ν βαλεις το σατα γρηγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 νο σατα καρντιά μου...:fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Δεκέμβριος 18, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Έχουμε κάποιο workaround για locked drive ? Δεν με αφήνει να κάνω Secure erase. Μετά το sleep δεν ανοίγει το pcΝα σου πω την αλήθεια εμένα δούλεψε το sleep σε όσα pc το δοκίμασα. Και ήταν ένας από τους λόγους που προτιμώ το PM, καθώς έκανε unlock χωρίς να χρειάζεται βάλε βγάλε τα καλώδια. Το power button το πάτησες μήπως και ξυπνήσει?IDE είναι ο ssd σου? Να μου πω την αλήθεια δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό... Αν του βγάλεις το ρεύμα λογικά δεν θα τον ξαναδεί μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Δεκέμβριος 18, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 υπάρχει ide ssd? τι ταχύτητες πιάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 18, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 IDE είναι, μόλις τον παρέλαβα από RMA είναι ο Renice E7. Υπάρχουν και άλλοι IDE SSD. Tερματίζουν το ATA πρωτόκολλο, δλδ κοντά στα 100ΜΒ/s.To power button το πάτησα, keyboard πάτησα, mouse πάτησα...με ultrex λούστηκα, αλλά τζίφος. ίσως να έχει σχέση με S3/S1 state από το BIOS,ίσως να παίζει ρόλο ο Raid controller που ήταν ON..Toν έβαλα πάλι στο laptop και έκανα Erase από εκεί που τον έβλεπε μια χαρά unlocked. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.