lefteriz Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2011 Καλησπέρα παιδιά, το 2ο Pc της υπογραφής το χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι / htpc.σε Idle το μέτρησα καταναλώνει περιπου 110WΤι θα μπορούσα να κάνω για να την μειώσω εκτός το να αλλάξω πλατφόρμα.ο επεξεργαστής είναι ΑΜ2 90nm athlon 64 X2 3600+ δουλεύει στα 1000mhz με 1.136V και οι 7 (συνολικά 8) δίσκοι κλείνουν στην 1 ώρα αδράνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 με τους δίσκους μαζί βγαίνει 110W; καλά είσαι, μπορείς να αλλάξεις cpu μόνο για να ρίξεις την κατανάλωση (κάποιον που έχει στο τέλος ένα "e" μετά τον αριθμό του μοτέλου, με 45W TDP) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Δεκέμβριος 15, 2011 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Δε βλεπω κατι παραδοξο.Πολυ λογικη και χαμηλη μου φαινεται η καταναλωση με τοσους δισκους.Δοκιμασε την μετρηση με τους δισκους να κλειστους μετα απο μια ωρα.Δεν χρειαζεται να αλλαξεις επεξεργαστη για να κερδισεις 5w.Αν θελεις να κανεις κατι, που ουτως η αλλως για μενα δεν αξιζει, ειναι να μειωσεις τους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 15, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 θα δοκιμάσω ναι, γιατι το μέτρησα μόλις τελείωσε το booting και ξεκίνησε να seedάρει, οπότε όλοι οι δίσκοι δούλευαν (κατά το boot βάρεσε 165W). οι δίσκοι σιγά σιγά αντικαθίσταντε με 2TB green, αλλα μ αυτές τις τιμές θα αργήσω λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Κατ'αρχάς, να χαίρεσαι τη γιορτή σου :fun:Δεύτερον, εγώ αυτό που έκανα, γιατί αν υπολογίσεις τις διαφορές σε κατανάλωση 24/7, βγαίνουν αρκετές το χρόνο, είναι να βρω ένα μεταχειρισμένο laptop και να βάλω αυτό να παίζει αντί του συστήματός μου.Πήρα ένα P4@3GHz, 1GB RAM, 120GB HDD, 15" monitor,(120€) του έβαλα μια φρέσκια μπαταρία για να παίζει και το ρόλο του UPS (29€) και ησύχασα. Το καπάκι το έχω μονίμως κλειστό, μπαίνω με RDC και κατεβάζει 24/7. Δεν το κλείνω ούτε στις διακοπές. Ότι κατέβει και φτάσει και στο ratio που θέλω (αν θέλω), το σβήνω κι έτσι πρόβλημα χώρου δεν έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 15, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 ευχαριστώ πολύ ναι το λαπτοπ ειναι η καλύτερη λύση... αλλα εχω μερικά TB και επίσης παίζει και ρόλο HTPC. σε αδράνεια και με κλειστούς τους δίσκους χονδρικά θα ειμαι γυρω στα 100watt. Δεν είναι τόσο άσχημα. απλώς σκεφτόμουν καποια στιγμή στο μέλλον να αναβαθμίσω σε 32nm (κανας μτχ i3? ) με πιο εξελιγμένη mobo αλλά μάλλον δεν αξίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 15, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Αν τους 8 δίσκους τους έχει και ως shared για να έχει πρόσβαση σε άλλα PC(NAS κατά μια έννοια) αλλάζει το πράμα, ίσως το laptop να μην τον συνέφερε. Στο δικό μου serverακι έχω 4x1TB+SSD, μακάρι να λειτουργούσε το Wattόμετρο αλλά μου κάηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Δεκέμβριος 15, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Επρεπε πριν λιγο καιρο να παρεις τους wd green 2tb Που ειχαν τελεις τιμες και απο καταναλωση χωμα ,αλλα τωρα προβλεπεται μεγαλυ καθυστερηση.. Δυστυχως μεχρι να πεσουν οι τιμες... :shout: Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Δεκέμβριος 15, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 γιατι δε πας σε mini itx atom η bobcat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 15, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 οι περισσότεροι μου δίσκοι είναι green, χωρητικότητες 750 εως 2ΤΒ. Που να ξερα ότι θα συναίβενε αυτό... το σκεφτηκα για miniITX αλλά χρειάζομαι σίγουρα 8 SATA... οπως και να χει καθομαι οπως ειναι, και περιμένουμε να πέσουν οι τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Δεκέμβριος 15, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 με κανεναν sata controller δε γινεται δουλεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 15, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 perc 5i πάνω στον atom; :turn:είπαμε μη κάνει και υποβάθμιση, στο τέλος θα λέμε να βάλει και P3! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 15, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 οι περισσότεροι μου δίσκοι είναι green, χωρητικότητες 750 εως 2ΤΒ. Που να ξερα ότι θα συναίβενε αυτό... το σκεφτηκα για miniITX αλλά χρειάζομαι σίγουρα 8 SATA... οπως και να χει καθομαι οπως ειναι, και περιμένουμε να πέσουν οι τιμές καλα....., τωρα εχεις 8 SATA πανω στη μητρικη? ποια μητρικη εχεις? η υπογραφη σου ειναι ελλειπης!! παντως και το δικο μου HTPC, που βλεπεις στην υπογραφη μου, καπου εκει καιει IDLE. στα 105W. EDIT, και για να μην ξεχνιομαστε..... χρονια πολλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 15, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 υποθέτω, αυτή θα έχει (την έχω και εγώ):ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS M2N32 WS Professionalχρόνια πολλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 15, 2011 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 αποψη μου , δεν προκειται να κερδισει watt απο δισκους. Δεν εχουν τρελλη διαφορα απο αλλους δισκους.. Κοντα στα 10-12 watt παει ενας mainstreem και καπου στα 7-9watt ο green. Που δεν παιζει να εκμεταλευτει ολους τους δισκους στιγμιαια (και επι 24ωρου βασεως) ωστε να εχει σημαντικα ωφελη. Αν ντε και καλα σε νοιαζει η καταναλωση στο δισκο ...αντι για green παρε 2.5αρη για λαπτοπ. To μονο περιοριστικο εκει ειναι η χωρητικοτητα (1tb νομιζω)...αλλα απο καταναλωση παιζεις κατω απο 5watt.(καπου στα 3 max αν θυμαμαι καλα) Ενα "καλοστημενο" συγχρονο συστηματακι παιζει κοντα στα 50watt..(και πιο κατω αν το παλεψεις..αλλα θελει στησιμο εξαρχης για αυτο το σκοπο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 15, 2011 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Από την στιγμή που κάνεις spindown τους δίσκους δεν έχει νόημα να πας σε green ή κάποιον ανάλογο. Με κλειστούς τους δίσκους θα πέσεις 20+ Watt κάτω.Edit: Ένας WD 1TB blue καταναλώνει 6.1Watt σε idle και 0.7 σε sleep, οπότε με 7 δίσκους μειώνεις κοντά στα 40Watt την κατανάλωση(υποθέτω ανάλογη κατανάλωση θα έχουν και οι δικοί σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 15, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 [MENTION=4092]cabdik[/MENTION] 4 SATA οι onboard, και 4 σε PCI silicon image 3114 [MENTION=44]unstoppable[/MENTION] οπότε μετά από μια ώρα που κλείνουν από 110 θα πέσω γύρω στα 80-90... ευχαριστώ παιδιά όλους για τις απόψεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theofi Δεκέμβριος 16, 2011 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 να ρωτήσω εγώ κάτι αλλο. Πως την μέτρησες την καταναλωση??έχεις wattoμετρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 16, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 ναι, κυκλοφορούν και στο ebay με κόστος περίπου 10 ευρώ. Energy Power Watt Voltage Volt Meter Monitor Analyzer | eBay Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 18, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 for the record σε αδράνεια ο υπολογιστής (seeding) και 7 σκληροί δίσκοι off καταναλώνει 88watt.ο main δίσκος είναι ένας 750άρης WD RE3 (όχι green). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.