Jump to content

Αγορά Υπολογιστή για τον γιο μου

gnu

Recommended Posts

Καλημέρα

Έρχεται ο καιρός που ο μικρός μου θα αποκτήσει υπολογιστή. Απεχω παααρα πολύ καιρό από τα δρώμενα που αφορούν τα pc, καθώς μεγάλωσα, και έχω βολευτεί με τα ετοιματζιδικα της Apple.

Τα χρήματα που διαθέτω είναι 2Κ. Για όλα όμως! Και οθόνη.

Τον υπολογιστή θα τον χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο για games call of duty, battlefield....

Επίσης για ταινίες και γενικά όλα τα υπόλοιπα.

Θέλω την γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση που μου έστειλε ο μικρός με mail

post-2390-1416075681,7013_thumb.jpg

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

δεν νομιζω πως με τοσα πολλα χρηματα η οθονη ειναι αρκετη..

και τη μητρικη τη βρισκω πανακριβη..

Παντως γενικα αν παρεις τοσο ακριβο υπολογιστη θα χασει την αξια του με αστρονομικη ταχυτητα..

Πιστευω πως με 800 ευρω μπορει να παρει ενα συστημα που θα ειναι τουμπανο και θα παιζει και ολα τα συγχρονα παιχνιδια

Αν δεν σε ενδιαφέρει να κόψεις κάτι από τα 2Κ, τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις μπορείς να τις πάρεις με τουλάχιστον 500 ευρώ λιγότερα τα οποία θα μπορούσες να δώσεις για 27" οθόνη. Επίσης, μάλλον θα χρειαστείς & μια ψύκτρα επεξεργαστή.

συμφωνω με τους προλαλησαντες! για gaming ειναι too much τα κομματια αυτα!

και ειναι κριμα τετοιους καιρους -ασχετα αν εχεις λεφτα για πεταμα- να πετας λεφτα σε μηχανημα, που σε 6 μηνες θα εχει χασει τη μιση του αξια!!!

θα προτεινω αυτα που θα αλλαζα εγω, στο παραπανω συστημα..

MOBO MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket 1155 GA-Z68X-UD3P-B3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

CPU PROCESSOR :: Intel Core i5 2500K 3.3 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box (BX80623I52500K) - Visionstudio.gr

RAM MEMORY :: Kingston Hyper X PnP 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3P1K2/8G) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

VGA VGA :: ATI Radeon HD6970 Dual Fan 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (Sapphire) (11187-03-40G) - Visionstudio.gr

PSU PSU :: Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin HX CMPSU-750HXEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

μονο με αυτες τις αλλαγες εχουμε πεσει 500€ κατω, αν δεν εχω κανει λαθος στις προσθαφαιρεσεις...!!!! καπου 1623€.

αν το ψαξεις, μπορεις να κατεβεις κι αλλο αρκετα, χωρις υποχωρησεις σε gaming!!

Καλησπερα , πιστευω ειναι υπερβολη η συνθεση που εχει φτιαχτει χωρις να εχει και την τρομερη διαφορα στην αποδοση απο ενα σημειο και μετα.

Εγω θα σου προτεινα κατι του στυλ :

CoolerMaster HAF 932 Advanced (RC-932-KKN5-GP) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr

Corsair Builder Series 600W V2 80+ - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

MSI P67A-GD65 B3 (s1155, P67, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

Intel Core i5 2500 (s1155, 3,30GHz, 6MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Corsair XMS3 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr

Sapphire 6970 (PCI-Express, GDDR5, 2GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

OCZ Agility 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-120G) - Solid State Drives - plaisio.gr

Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, IntelliPower, SATA 6 Gb/s) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.gr

Βγαινει περιπου στα 1270 ευρω , + Παρτου μια τουμπανο οθονη που πραγματικα εκει αξιζει να παρεις κατι ποιο ποιοτικο.

Γιατι αμα ειναι να δωσεις και 2 χιλιαρικα και η οθονη να ειναι της πλακας τοτε μιλαμε για ανεκδοτο.

(Η συνθεση ειναι για να παρεις μια ιδεα αλλα πιστευω οτι τα 3 βασικα τροφοδοτικο επεξεργαστης και καρτα γραφικων ειναι μια χαρα).

συμφωνώ για την οθόνη, ποιό πολύ βάρος θα έδινα εκεί, αλλά όχι για HP DreamColor LP2480zx Professional 24'' (ναι αυτή είναι κλέψιμο, χρησιμοποιεί στην ουσία 10Bit σε κάθε subpixel κάτι που το έχει η eizo χρόνια τώρα)

κάποια από αυτές τις 2 σίγουρα:

Eizo LCD 24.1'' FX2431-BK Black

Eizo LCD 24' FX2431-SR Full HD Silver

μισή τιμή με την HP και S-PVA panel που θα αποδίδει πολύ καλά σε fps. Εγώ έχω μια HD2442W (ίδια τιμή με την FX2431-SR είχε) εδώ και 2.5 χρόνια με S-PVA και δεν με απογοήτευσε καθόλου, καλύτερο monitor από αυτά δεν έχω δει.

Τουμπανο συνθεση εκανε ο μικρος. Οι μονες μου ενστασεις ειναι σε μητρικη και μνημη. Για να μειωθει και το κοστος προτεινω αντικατασταση με αυτα:

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket 1155 GA-Z68XP-UD4 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MEMORY :: G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (F3-12800CL9D-8GBXL) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

Εχούν γίνει σχεδόν όλες οι προτάσεις για τα κομμάτια του υπολογιστή απλά θέλω να προσθέσω μία ακόμα σκέψη.

Παίρνεις έναν υπολογιστή το 1200-1500€ και με τα υπόλοιπα κοιτάς λύσεις eyefinity ή 3D ή εφόσον θα βλέπει και ταινίες παίρνεις μιά ωραιότατη plasma συν ότι θα παίζει και κανένα pro με την παρέα.

Γνώμη μου είναι το tower αν βγαίνει και με 1000 καλύτερα, για να δεί και ακουστηκά, ηχεία, κάρτα ήχου, ποντίκι, πληκτρολόγιο.

Όλα αυτά που αναφέρω είναι πράγματα που θα του μέινουν.

Σου προτείνω...

1)cpu 15 2500k 197€

2)motherboard Asrock Z68 Extreme3 140€

3)ram Corsair Vengeance 8GB 42€

4)vga 2x 6870 360€

5)Dell UltraSharp U2412M 240€

6)Samsung Spinpoint F3 1TB 120€

7)psu Corsair Professional Series HX850W 170€

8)blueray LG 85€

9)case Corsair Graphite 600T 170€ (το haf μαζεύει πολύ σκόνη!)

10)ssd για μένα είναι απλά για λειτουργικό οπότε δε βρίσκω λόγω να πάει σε 120Gb!Αν όμως τα θέλει τότε ssd OCZ Vertex 3 175€ διαφορές δε θα δει όποιον sata 3 και να πάρει.

11)ψύξη Corsair Hydro Series H100 100€

Όλα αυτά σύνολο 1800€.Και αν αυτό δεν είναι τούμπανο,τότε τι!

Επίσης με τα υπόλοιπα 200€ μπορείς να πάρεις κάρτα ήχου άμα θες και πληκτρολόγιο και ποντίκι και ηχεία.

Με λίγα λόγια μπορείς να πας σε...

12)mouse Roccat Kone+ 75€

13)keyboard Roccat Isku 75€

14)ηχεία Logitech X-530 60€

Και είσαι πένα με σύνολο 2010€!!!

Κάτι καλύτερο αλλά και να μην χάσει την αξία του σε βάθος χρόνου δεν υπάρχει για μένα.

συμφωνώ για την οθόνη, ποιό πολύ βάρος θα έδινα εκεί, αλλά όχι για HP DreamColor LP2480zx Professional 24'' (ναι αυτή είναι κλέψιμο, χρησιμοποιεί στην ουσία 10Bit σε κάθε subpixel κάτι που το έχει η eizo χρόνια τώρα)

κάποια από αυτές τις 2 σίγουρα:

Eizo LCD 24.1'' FX2431-BK Black

Eizo LCD 24' FX2431-SR Full HD Silver

μισή τιμή με την HP και S-PVA panel που θα αποδίδει πολύ καλά σε fps. Εγώ έχω μια HD2442W (ίδια τιμή με την FX2431-SR είχε) εδώ και 2.5 χρόνια με S-PVA και δεν με απογοήτευσε καθόλου, καλύτερο monitor από αυτά δεν έχω δει.

Σε περιπτωση που νομισεις οτι καποια ποστ σου χανονται......εγω θα τα σβηνω.

Aνεβαζω πιεση με αυτα που γραφεις...

Ψιλοβαριεμαι να εξηγω..δεν εχει νοημα εξαλου..σαν την hp που εβαλες παιζει η LG2420R ..

Περα απο 8bito+AFRC(=10βιτο) που δεν ειναι καμμια πρωτοπορεια της eizo ..και RGB LED backlite (που νομιζω ακομα η ειζο δεν πρεπει να εχει χρησιμοποιησει)...εχει και ενα φιλτρακι της Nec (Α-ΤW polariser) το οποιο απο μονο του ειναι πανακριβο ..και για αυτο πλεον δεν το βλεπεις πουθενα.

Απο μονα τους τα στοιχεια ενδεχεται να μη λενε και πολλα...αλλα και μονο το οτι υπαρχουν καταλαβαινεις οτι εχεις να κανεις με μια πολυ ακριβη οθονη οθονη ανω του μετριου.(βασικα ειναι στην κορυφη με αλλες 2-3).

@threadstarter...

Ποσο μικρος ειναι ο μικρος??

μπορεί όντως η HP να είναι κορυφή, αλλά με ενόχλησε το marketing της εταιρίας (όταν λέει 30Bit πάνελ που στην ουσία είναι 10Bit LUT table/subpixel, ότι και η eizo) για να "κλέψει" κατά μια έννοια πελάτες της eizo. (δώσε πηγή για της πληροφορίες της HP, είμαι περίεργος να τις δω).

IPS+LED έχει βγάλει η eizo(βλέπε Foris FS 2332) με 360Ε

στο θέμα μας, για PC των 2000Ευρώ με οθόνη, θα έδινα βάρος σε οθόνη, αν όχι το 1/2 της τιμής και κάτι παραπάνω, έστω 360-500Ευρώ, και όταν βλέπω ότι ο ενδιαφερόμενος θέλει fps games, σίγουρα S-PVA / MVA / VA πάνελ είναι must! Η IPS είναι καλή μεν, αλλά στη κίνηση δεν είναι ότι καλύτερο, υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις όπως η foris.

btw αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα δεν θα υπήρχε λόγος για ομιλία-chat-απόψεις-forum κ.ο.κ....

αλλο white led (το οποιο συνηθως περιοριζεται σε edge led)..και αλλο RGB led..δεν ειναι ισα και ομοια.

Το VA γενικα δεν κανει για παιχνιδια..

Αν ειναι φανατιλα τυπου Gruntgr (:p) crt...->120hz TN-> καλο ΤΝ -> 6bito ips+AFRC...

Επι της ουσιας..ασχετως συνολικου ποσού ...η 2412 ειναι μια καλη οθονη για αρχη.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις!

Ηδη εχω κανει αλλαγες στο συστημα,βασιζομενος,σε αυτο που ανεφεραν πολλα παιδια ""οτι θα χασει αρκετα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα""

@NTG ειναι 16.

Λοιπον

Ηχεια πηρα τα Logitech z-5500!

Mouse παραγγειλαμε το Cyborg R.A.T 9

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.