apostolis159 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Λοιπόν ήρθε η στιγμή για νέο mp3 player μιας και το παλιο τα 'φτυσε εδω και καιρό. Οπότε έχουμε και λεμε: 1)Χρήση καθαρά για μουσική και μόνο, δεν με ενδιαφέρουν εγχρωμη οθόνη, αναπαραγωγή βίντεο κλπ.. 2)Καλή ποιότητα ήχου(το ποιό σημαντικό!) 3)Σύμφωνα με το (1), δεν θα έχει μεγάλο μέγεθος 4)Χωριτικότητα 4Gb τουλάχιστον 5)Budget όχι μεγάλο, μεχρι 50€ θεωρώ ότι βρίσκω αυτό που θέλω Έχω ήδη 2 υποψήφιους και μάλιστα η ζυγαριά γέρνει στον ενα αρκετα, αλλά πριν το πάρω (και επειδη ίσω κάποιος τα έχει δοκιμάσει) είπα να ρωτήσω. Είμαι ανάμεσα στό Cowon iAudio E2 και στο Sansa Clip+. (και τα 2 links περιέχουν τεχνικά χαρακτηριστικά προς διευκόλυνση) Και τα 2 players που παραθέτω τα έχει στο amazon.com με 42€ το cowon (4gb) και 45.5€ το sansa (8gb), αντιστοιχία σε ευρώ. Θα έχω πρόβλημα με τελωνεία κλπ, η παραγγέλνω κανονικά και χωρίς φόβο από amazon.com? Προσωπικά έχω ψιλοσκαλώσει με το cowon, μαλλον λόγο σχεδιασμού και μεγέθους, συν του ότι η εταιρια φημίζεται για την πολυ καλή ποιότητα του ήχου της(απ' ότι διαβάζω στο νετς). Υπέρ - Κατά -Την μη ύπαρξη οθόνης στο cowon δεν την θεωρώ μείον(όχι μεγάλο τουλάχιστον) ειδικά αν η ποιότητα του ήχου είναι καλύτερη από το sansa. -Στην ίδια περίπου τιμή το 1ο είναι 4Gb ενω το 2ο 8Gb και παίρνει και microSD (στην ουσία είναι ποιότητα VS χωριτικότητα ) -Τα αρχεία που παίζουν είναι τα ίδια περίπου. Έγω προσωπικά χρησιμοποιώ mp3(θέλω να δοκιμάσω και flac, ακούω γνώμες επί αυτού) -Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικα είναι παρόμοια. Και ρωτώ. -Από τα 2 που σκέφτομαι ποιό θα διαλέγατε και γιατί? Αν υπάρχει κανένας που έχει/έχει δοκιμάσει οποιοδήποτε από τα 2 θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη του. -Τι άλλο θα μου προτείνατε σύμφωνα με αυτα που ζητάω(αρχή του ποστ)? Έρευνα έχω κάνει, απλα ρωτάω μπας και υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει. Ευχαριστώ πολύ, και sorry για το μεγάλο post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazabubu Δεκέμβριος 14, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Η ελλειψη οθόνης κατα τη γνώμη μου είναι ενα θέμα. Γίνεται ψιλοκουραστικο δλδ αν εχεις περασει πολλα τραγουδια να βρείς κατι που θέλεις να ακουσεις εκείνη τη στιγμή.. Και εγω χωρις όθόνη είναι αυτο που έχω και τελικά συνήθως εχω 1 - 2 cd περασμενα μεσα που ξέρω οτι θα έχω όρεξη να τα ακούσω. Προσωπική γνώμη παντα. Μπορεί άν διαλέγεις προσεκτικά τι βάζεις ή αν σου αρέσει να διαλέγει random κομματια να μην σε απασχολήσει και ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Δεκέμβριος 14, 2011 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 εχω το Sandisk Sansa Clip+ 4GΒ και ακουστικα klipsch και απλα πεταει φιλε στο προτεινω ανεπιφυλακτα . Τα μαμισια του ακουστικα δεν λενε ομως να το ξερεις .Ειναι μικρο και με ευχρηστο μενου-οθονιη το χρησιμοποιω στο γυμναστηριο εδω και ενα χρονο και δεν μου χει παρουσιασει το παραμικρο ,προχωρα αφοβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 14, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Εγώ θα έλεγα να πας σε transcend, έχω το πρώτο mp3 που είχε βγάλει (T.Sonic 820) και δεν έχει πάθει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!, είναι αθάνατο. 8+ ώρες μουσική σε λεοφορείο και ακόμη είχε μπαταρία, αυτονομία απίστευτη, και από ποιότητα ήχου άψογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 14, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Επίσης βρήκα και αυτό το site που μπορω να συγκρίνω οποιοδήποτε player...Cowon iAudio E2 vs SanDisk Sansa Clip+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Δεκέμβριος 14, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 γεια πες τελικα ποιο θα παρεις? :triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 14, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Έτσι κι αλλιώς θα παρει ενα clip+ η αδερφή μου, αλλα λέγαμε να τα πάρουμε μαζι όποιο και αν αποφασίσω να μη χρεωθω διπλα μεταφορικά... Δεν αποφάσισα ακόμα.. Θα ήθελα μια γνωμη καποιου που έχει ακούσει κάποιο από τα player της cowon έστω, να μαθω τι παιζει με την ποιότητα τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 15, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Να υποθέσω ότι κανεις δεν έχει δοκιμάσει κάποιο player της Cowon?~20.000 μέλη είμαστε, τι γίνεται...:...:Edit: Sorry για το double post, από λάθος έγινε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 15, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Ε καλά στο thelab ρωτάς όχι σε κάνα avsite με καμένους του ήχου το Cowon πρώτη φορά το βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 15, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Επίσης δεν υπάρχει κάποιο στανταρ στο καλός ήχος.Άλλος εννοεί καλό ήχο αυτό ενός Nokia N95, άλλος τον ήχο ενός φθηνού CD player, άλλος τον ήχο ενός καλούτσικου Sony EX CD player, και άλλος τον ήχο ενός πάμφθηνου Mark Levinson CD Transport + DAC.Επίσης ρόλο παίζει καλό και με τι ακουστικά θα ακούς την μουσικούλα σου.Τα players που αναφέρεις προσωπικά πρώτη φορά τα ακούω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 15, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Επίσης δεν υπάρχει κάποιο στανταρ στο καλός ήχος.Άλλος εννοεί καλό ήχο αυτό ενός Nokia N95, άλλος τον ήχο ενός φθηνού CD player, άλλος τον ήχο ενός καλούτσικου Sony EX CD player, και άλλος τον ήχο ενός πάμφθηνου Mark Levinson CD Transport + DAC.Επίσης ρόλο παίζει καλό και με τι ακουστικά θα ακούς την μουσικούλα σου.Ισχύει, αν και εννοώ κάτι γενικά αποδεκτό ως ποιοτικό ήχο σε φορητή συσκευή. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο, μπορεί να πέφτω έξω..Προσωπικά ακούω heavy/rock.Ακουστικά χρησιμοποιώ τα Κ313 της AKG τώρα, αλλα σε τέτοιο επίπεδο είμαι γενικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 15, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Σε βλέπω για iPod ή έστω κάποιο Creative.Δεν πιστεύω αυτά που linkαρες πως θα σε καλύψουνε ποιοτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 15, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Σε βλέπω για iPod ή έστω κάποιο Creative.Δεν πιστεύω αυτά που linkαρες πως θα σε καλύψουνε ποιοτικά. Creative χρησιμοποιούσα, δυο mp3 για να είμαι ακριβης, αλλα μετά απο καιρο και ΠΟΛΥ χρηση τα φτυσαν. Και πλέον δεν έχει κάτι που να με ελκύει η creative και που να θεωρω ότι αξίζει(είχα ένα Zen V Plus, και αργότερα ενα Zen). iPod δεν θέλω, πολλά τα λεφτα. Αν και η ποιότητα απ ότι ξέρω είναι πολύ καλή. Τωρα αυτό που λες δεν θα με καλύψουν αυτα τα 2. Για το Sansa παιζει να έχεις δίκιο. Για τα Cowon όμως το μόνο που διαβάζω είναι ότι ο ήχος τους μ@μ@ει. Παντού αυτό λενε, δεν έχω ακούσει κακά λόγια. Πολυς κόσμος τα συγκρίνει με τα iPod και αρκετοί λένε πως είναι και καλύτερα (ποιοτικά). Σε αυτα που ζητάω ως "specs" έχεις κάτι να προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 15, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Έκανες καμμιά βόλτα από τα forum στο head-fi.org ?Λογικά κάποιο θέμα θα υπάρχει για τον σκοπό σου.Εγω τελευταία έχω ακούσει μόνο ένα iPod με τα sennheiser 428 ενός φίλου, προσωπικά έχω να πάρω portable music player αρκετά χρόνια τώρα.Τα αντικατέστησα με το κινητό, ούτως ή άλλως δεν κυκλοφορώ πολύ έξω δίχως αυτοκίνητο, οπότε το HTC με καλούτσικα ακουστικά κάνει μια χαρά την δουλειά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Δεκέμβριος 15, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Δεν είχα στα υπόψιν μου το εν λόγω φόρουμ. Πολύ πράμα μέσα, ευχαριστώ. Και εκει μια απ τα ίδια λένε. Πολύ καλό ποιοτικά το cowon και αν μπορεις να αντέξεις το οτι δεν εχει οθόνη και η χωριτικότητα του είναι μικρή σχετικα (2/4 Gb) ειναι ότι πρέπει.. Ακόμα προβληματίζομαι βέβαια, αν και δεν ξέρω γιατί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Ιανουάριος 9, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Τώρα που πέρασαν οι γιορτές και έμειναν κάποια λεφτα είναι ώρα για αγορα.. Το pixmania είναι αξιόπιστο? Γιατί ό,τι sellers βρισκω σε amazon και λοιπα καταστήματα δεν στέλνουν ελλάδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.