Fu Manchu Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Καλησπέρα,Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να κάνω Undervolting σε ένα παλιο Laptop Που έχω (Compaq presario 2500).O λόγος που θέλω να το κάνω είναι να μειώσω τον θόρυβο, αν και έκανα καθαρισμό της ψύκτρας από σκόνες΄, χνούδια και λοιπά. Επίσης ένας οδηγός θα μου ήτανε χρήσιμος... Ευχαριστώ
MOS Δεκέμβριος 13, 2011 #2 Δεκέμβριος 13, 2011 Καθάριζε το αέριζε το καλά, πόσο θόρυβο μπορεί πια να κάνει ένα λαπτοπ ?
Fu Manchu Δεκέμβριος 13, 2011 Author #3 Δεκέμβριος 13, 2011 τοσο θορυβο που δεν φανταζεσαι. Το ανοιξα και το καθαρισα.
petroSEXtreme Δεκέμβριος 13, 2011 #5 Δεκέμβριος 13, 2011 O μεγας οδηγος undervolting/underclocking γραμμενος απο ΕΛΛΗΝΑ. Το παιδι εχει κανει απιστευτη δουλεια και πανω απολα εχει καταφερει να ειναι noob friendly... EDIT:Ξεχασα να βαλω το link...... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194487
dpolal Δεκέμβριος 14, 2011 #6 Δεκέμβριος 14, 2011 1- Καταρχήν μπορεί να τα έχει ψιλοφτύσει το ανεμιστηράκι και για αυτό το λόγο να κάνει υπερβολικό θόρυβο.ΛΥΣΗ: ψεκαζεις λίγο WD40, ελαχιστη ποσότητα, μέσα στο πηνίο του ανεμιστήρα, αφήνεις να στεγνώσει λίγο, σκουπίζεις ότι μπορεί να έχει τρέξει και δοκιμάζεις πάλι να δείς τί έγινε. (εννοείτε ότι θέλει αρκετή προσοχή)2- Λόγο παλαιότητας μπορεί να θέλει λίγο καινούργια πάστα στον επεξεργαστή.ΛΥΣΗ: άνοιγμα της ψύκτρας και αλλαγή της πάστας, ΠΑΛΙ με προσοχή μην τυχόν και σπάσει τίποτα, συνήθως έχουν αρκετές βίδες.3- Κατά την χρήση του βάλε στο πίσω μέρος ένα παχύ βιβλίο ή κάτι άλλο έτσι ώστε να σηκώνεται λίγο η πλάτη του και να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας από κάτω.4- Τέλος, από ότι είδα αν φοράει μάλλον 478socket και κανονικό Ρ4 Northowood επεξεργαστή επάνω, μπορείς να βρείς αρκετούς «μικρότερους» στα μεταχεισρισμένα ή στις αγγελίες από ότι φοράει επάνω το μηχάνημα.
YDinopoulos Δεκέμβριος 14, 2011 #7 Δεκέμβριος 14, 2011 Μαλλον τα εχει φτυσει. Ειχα ενα ιδιο για 8 χρονια και απλα καθε εξαμηνο το ανοιγα και το καθαριζα. Ηταν λιγο πιο θορυβωδης απο την υδροψυξη μου (η οποια απλα δεν ακουγεται... )
Fu Manchu Δεκέμβριος 14, 2011 Author #8 Δεκέμβριος 14, 2011 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...Πιθανόν θέλει και πάστα αλλά προς το παρόν είναι μανίκι να το ξανανοίξω...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.