voudas Ιούνιος 29, 2004 #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2004 ρε παιδιά αν δεν έχετε ψύχτη στο κύκλωμα, τί να το κάνετε το παραφλού? για γενική χρήση ΜΟΝΟ απεσταγμένο νερό είναι η καλύτερη λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούνιος 29, 2004 #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2004 εχω ακουσει για το water wetter το οποιο εχει μια περιεργη μυρουδια και σε ξενα σιτελενε οτι κατεβαζει εως και 30φαρεναιτ ? υπαρχει αυτο το μειγμα στην ελλαδακαι αν δεν υπαρχει βλεπω πχ στο δικου μου συστημα απο το σαββατο μεχρι σημερα(νον στοπ η αντλια) αλλα το συστημα εκλεινε περιπου 8 ωρες την μερα εχουν κιτρινησει οι σωληνες? τι φταιει? μηπως για αυτο δινει το αντιαλγκα η ασετεκ?τελος παντων σορρυ αν σας επριξα με τις πολλες αποριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 29, 2004 #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2004 Αντε να τα παρουμε απο την αρχη, εχω ηδη βαλει 2 τετοια κιτ και αυτα που εχω εγω να παρατηρησω ειναι : α) η L20 ειναι ισα-ισα επαρκης για το κυκλωμα αν βαλεις διπλο ψυγειο β) το κιτ αυτο χρησιμοποιει 8/3 ρακορ-σωληνες που δεν ειναι και οι καλυτεροι γ) οι θερμοκρασιες αυτες που εδωσες ειναι αρκετα υψηλοτερες απο αυτες που εχω εγω με το reserator οποτε το σχολιο μαλλον αστοχο ηταν Προτεινω.... αλλαξε το ψυγειο με ενα διπλο, ξανασυναρμολογησε ολο το pc ετσι ωστε να μην υπαρχει κανενα εμποδιο στην κινηση του αερα στο εσωτερικο και προσεξε το μπλοκ να ειναι και αρκετα σφιχτο αλλα και ομοιομορφα σφιχτο πανω στην cpu, επισης προσεξε οι σωληνες να μην παιρνουν πολυ κοντα απο κανενα θερμοπαραγωγο κομματι πχ τροφοδοτικο. Αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Χθες, στις 20:38] Μονος σου το λες, πως δεν κυκλοφορει αρκετος αερας. ακομα και με νερο, το θελει το αερακι του το κουτι. τα bios (συνηθως) δε δειχνουν θερμοκρασιες idle, οποτε μην το λαμβανεις υποψη σου. η αντλια σου (και δικη μου) δεν εχει προβλημα ετσι. πριν τα χωσεις για πιο μεγαλο ψυγειο, κανε μια δοκιμη με το ψυγειο ενος φιλου σου (αν ειναι δυνατο κατι τετοιο), ωστε να σιγουρευτεις οτι ειναι αυτο το προβλημα. Φιλαρακι εδω στην καλαματα που ειμαι εγω οχι ψυγειο δε βρισκω αλλα να καταλαβεις την πρωτη υδροψυξη την εφερε το φιλαρακι που εχει το μαγαζι με τους υπολογιστες μετα απο παροτρυνση δικια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Χθες, στις 22:56] Αντε να τα παρουμε απο την αρχη, εχω ηδη βαλει 2 τετοια κιτ και αυτα που εχω εγω να παρατηρησω ειναι : α) η L20 ειναι ισα-ισα επαρκης για το κυκλωμα αν βαλεις διπλο ψυγειο β) το κιτ αυτο χρησιμοποιει 8/3 ρακορ-σωληνες που δεν ειναι και οι καλυτεροι γ) οι θερμοκρασιες αυτες που εδωσες ειναι αρκετα υψηλοτερες απο αυτες που εχω εγω με το reserator οποτε το σχολιο μαλλον αστοχο ηταν Προτεινω.... αλλαξε το ψυγειο με ενα διπλο, ξανασυναρμολογησε ολο το pc ετσι ωστε να μην υπαρχει κανενα εμποδιο στην κινηση του αερα στο εσωτερικο και προσεξε το μπλοκ να ειναι και αρκετα σφιχτο αλλα και ομοιομορφα σφιχτο πανω στην cpu, επισης προσεξε οι σωληνες να μην παιρνουν πολυ κοντα απο κανενα θερμοπαραγωγο κομματι πχ τροφοδοτικο. Αυτα Συγνωμη για να εχουμε καλο ρωτημα τι συστημα εχεις που εχεις καλυτερες θερμοκρασιες με το ζαλμαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Λοιπον μολις γυρισα σπιτι και εφερα ενα θερμομετρο διλπα στον υπολογιστη εχω θερμοκρασια στο δωματιο 27 προς 28 στο κουτι 31 και στον επεξεργαστη 45.Ακουω Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 30, 2004 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από jdrogas [Σήμερα, στις 12:36] Συγνωμη για να εχουμε καλο ρωτημα τι συστημα εχεις που εχεις καλυτερες θερμοκρασιες με το ζαλμαν Το ενα ειναι της υπογραφης Athlon XP 1930@2300 το αλλο P4 2,6@3,06 η συγκριση που εκανα με τις δικες σου θερμοκρασιες ειναι με τον Athlon γιατι στον Ρ4 εχω χαμηλοτερες. Επειδη σε βλεπω λιγακι επιθετικο και για να εχουμε και καλυτερο ρωτημα και τα δυο κουτια εχουν την καλυτερη δυνατη ροη αερα :clap: και τωρα ασε τι εχω εγω και δες τι θα κανεις με το δικο σου, σου λεω μονο οτι στα δικα μου ειχα διαφορες θερμοκρασιας εως και 5 βαθμους οταν ξαναστησα τα μηχανηματα για καλυτερη και απροσκοπτη ροη του αερα, για μενα πολυ σημαντικος παραγοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιούνιος 30, 2004 #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Ρε παιδια που θα βρω απεσταγμενο νερο?Οπου κι αν ψαχνω βρισκω απιονισμενο για χρηση σε μπαταριες σιδερα κλπ..Το ιδιο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 30, 2004 #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 αυτό χρησιμοποιούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιούνιος 30, 2004 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αν θελετε πειτε κι ενα προσθετικο και που θα το βρω γιατι οπως ειδα και στον οδηγο του site ολο και καποιο προσθετικο χρειαζεται για προστασια των κυκλωματων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 30, 2004 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 00:56] α) η L20 ειναι ισα-ισα επαρκης για το κυκλωμα αν βαλεις διπλο ψυγειοβ) το κιτ αυτο χρησιμοποιει 8/3 ρακορ-σωληνες που δεν ειναι και οι καλυτεροι η L20 με το 3ο thermochill, ειναι παραπανω απο επαρκης (με μπλοκ 3/8). @ jdrogasαν τα νουμερα που εδωσες ειναι σε load, μια χαρα φαινονται. βεβαια αυτο θα το δεις μονο αν βαλεις την ψυκτρα επανω, ωστε να υπαρχει μια σταθερα στην ολη υποθεση. απο την αλλη, ακομα και σε idle, δικαιολογουνται απο το μικρο μεγεθος του ψυγειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 13:17] Το ενα ειναι της υπογραφης Athlon XP 1930@2300 το αλλο P4 2,6@3,06 η συγκριση που εκανα με τις δικες σου θερμοκρασιες ειναι με τον Athlon γιατι στον Ρ4 εχω χαμηλοτερες. Επειδη σε βλεπω λιγακι επιθετικο και για να εχουμε και καλυτερο ρωτημα και τα δυο κουτια εχουν την καλυτερη δυνατη ροη αερα :clap: και τωρα ασε τι εχω εγω και δες τι θα κανεις με το δικο σου, σου λεω μονο οτι στα δικα μου ειχα διαφορες θερμοκρασιας εως και 5 βαθμους οταν ξαναστησα τα μηχανηματα για καλυτερη και απροσκοπτη ροη του αερα, για μενα πολυ σημαντικος παραγοντας. Καταρχην δεν ειμαι επιθετικος σε ρωτησα γιατι εγω εχω ενα 3.2 που ως γνωστο εχει πολυ υψηλοτερες θερμοκρασιες απο τον δικο σου δεν εχω καμια διαθεση για τσακωμο αλλωστε δεν ειμαι παιδακι νομιζω το ιδιο και συ δες λιγο παρακατω θα παραθεσω μετα απο μερικους πειραματισμους μου τα αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Απο την ωρα που εκανα το τελευταιο ποστ μεχρι τωρα εκανα μερικες αλλαγες. εκανα εξαερωση γιατι ειδα κατι φυσαλιδες στο μπλοκ που δεν εφευγαν,τωρα εξαφανιστηκαν εβαλα αλλο ενα φαν στο ψυγειακι της ασετεκ (σαντουιτς) τους εχω και δουλευουν και οι δυο στο ψυγειο με φαν κοντρολερ στη χαμηλοτερη ισχυ τους και μεχρι στιγμης δεν εχει κρασαρει πουθενα το συστημα με sandra,hot cpu tester,συμπιεση 1gb-rar και αλλο ενα ζιπ μαζι για 100% χρηση του επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #54 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 ΚΙ ΕΔΩ idle με θερμοκρασια δωματιου 28c Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούνιος 30, 2004 Author #55 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αυτη τη στιγμη τρεχω εδω και περιπου μιση ωρα το hot cpu tester ειτε θερμοκρασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 30, 2004 #56 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 14:17] η L20 με το 3ο thermochill, ειναι παραπανω απο επαρκης (με μπλοκ 3/8). Φιλε μου 38-45, αν βαλεις διπλο ψυγειο πανω τοτε θα πιστοποιησεις ιδιοις ωμασιν τα λεγομενα μου.jdrogasπας καλα, επιμενω στην καθαρη ροη του αερα στο εσωτερικο του κουτιου γιατι ειναι κανονας οσο κατεβαζεις την θερμοκρασια του κουτιου τοσο κατεβαινει και της cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 30, 2004 #57 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 @ ταραμαςδεν επεσε το συγκεκριμενο μπλοκ στα χερια μουομως το μπλοκ που εχω ειναι 3/8, και η L20 τα πηγε μια χαρα μαζι του με 2 ψυγεια (1/2) σε παραλληλη διαταξη, οπως το ιδιο καλα ειναι και τωρα με το 3πλο thermochill (1/2). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Ιούλιος 6, 2004 Author #58 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Λοιπον παιδια ολες αυτες τις μερες εκανα τις δοκιμες μου καμια διαφορα.Δεν συνεχισα γιατι παρηγγειλα ενα ψυγειο transit για το οποιο πολλα εχω ακουσει.Ειχα διλλημα να παρω το διπλο της ασετκ η το transit.Κατεληξα στο transit σημερα το τοποθετησα περιπου απο τις δυο η ωρα αφου πρωτα το ειχα παει σε καποιον που φτιαχνει ψυγεια για να μου αλλαξει τα ρακορ για να τα προσαρμοσω στις δικες μου σωληνες που τελικα πρεπει να ειναι 3/8 εσωτερικης διαμετρου.Απο τις δυο η ωρα που δουλευει ο υπολογιστης εχω σε dle 43-44 case 29-30και αυτη τη στιγμη τρεχω περιπου μιση ωρα το hot cpu burning ε τους δυο 120αρηδες στο ψυγειο στα 12 βολτ εχω 50 βαθμους με θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους και στο κουτι 30.Υπαρχει απο το αλλο ψυγειο μια πολυ μικρη διαφορα της ταξης των 1-2 βαθμων.Παντως δεν ξερω αν ειμαι αχαριστος αλλα αυτες οι θερμοκρασιες μου δινου την εντυπωση οτι ειναι για καλη αεροψυξη.Υ.Γ δουλευω 244 fsb 3.9 με ρευμα 1.72 στον επεξεργαστη της υπογραφης μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιούλιος 8, 2004 #59 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2004 παιδια καλησπερα. διαβασα ολη τη συζητηση σας και ενα εχω να πω.... καταρχην οι θερμοκρασιες ποθ μιλατε πιστευω οτι ειναι πολυ καλες. ακομα και πιο κατω να κατεβουν δεν θα δειτε καποια ουσιαστικη διαφορα στο pc σας. η τουλαχιστον ετσι πιστευω. εγω εχω το ιδιο συστημα της ασετεκ με διπλο ψυγειο , L30 αντλια και ψυχω και μια καρτα γραφικων ΑΒΙΤ 9800 ΧΤ μαζι με τον επεξεργαστη Ρ. 4 στα 3.2 και μαλιστα πρεσκοτ με θερμοκρασια δωματιου στους 35 !!!! λογω ελειψης αιρκοντιτιον δουλευει το μηχανημα στους 40-45 με φουλ φορτιο !!! και μαλιστα στα 7 βολτ οχι στα 12. το χειμωνα μου δουλευε στους 36-42 .. δεν το παιζω ειδημων η οτιδηποτε καθοτι και εγω τα παιδια του φορουμ συμβουλεττικα και εχω μολις κατι μηνες στην υδροψυξη.....ομως πιστευω οτι οι 8ερμοκρασιες ειναι πολυ ικανοποιητικες για τις εν λογω κατστασεις του δωματιου μου !!!!!! τωρα τι να πω. αποψη μου παντως ειναι οτι οτι ειναι να κανεις φιλε μου καντο με το ψυγειο !!! τα αλλα 8α βοηθησουν πολυ λιγοτερο(και ψυγειο να αλλαξεις βασικα δεν θα δεις κατω απο 2 βαθμους διαφορα) και δεν νομιζω οτι αξιζζει το κοπο και τα λεφτα. αν και για μενα σου λεω οι 8ερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα. οσο για τα παραφλου κτλ. καμια διαφορα δεν θα δεις. απεσταγμενο νερακι ειναι ο,τι το καλυτερο !!!!! και μην ξεχνας και την ησυχια που σου προσφερει ε? !!! αυτα . . . . . :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούλιος 8, 2004 #60 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Jean-Paul [Σήμερα, στις 15:48] με θερμοκρασια δωματιου στους 35 !!!! λογω ελειψης αιρκοντιτιον δουλευει το μηχανημα στους 40-45 με φουλ φορτιο !!! και μαλιστα στα 7 βολτ οχι στα 12. το χειμωνα μου δουλευε στους 36-42 .. Θα σου ηταν ευκολο να μας πεις την μητρική πυ χρησιμοποιείς καθώς και την ταση του επεξεργαστή και την συχνοτητα της λειτουργείας του?Δεν ξερω αλλα μου φαινεται παράξενο το καλοκαίρι με 35 στο δωματιο να εισαι στους 45 και το χειμώνα με σιγουρα -10 κατω στο δωματιο να εχεις διαφορα μονο 3-4 βαθμούς jdrogas ενα λινκ αν σου ειναι ευκολο για το συστημα που εχεις για να δω κατι που θελω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.