Jump to content

Θέλω να αναβαθμιστώ

xjimakosx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας. Θα ήθελα την γνώμη σας για την αναβάθμιση που σκεπεύω να κάνω στο PC μου.Θέλω αλλάξω επεξεργαστή , μητρική , μνήμες , κάρτα γραφικών.Οι εργασιες που θελω να εκτελει εχουνε σχεσει με σχεδιαστικα προγραμματα CAD,Solidworks καθώς και επεξεργασία video (Adobe After effects).Τροφοδοτικό έχω ένα Tagan 750W, σκληρό έναν WD 500GB SATA2 7200 64M, κουτί ATX. Λειτουργικό WIN 7 Ultimate 64.Το πόσο που διαθέτω είναι γύρο στα 800€.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Απο ορεστιάδα ειμαι οπότε κάποιο e-shop (plaisio , e-shop κτλ.) ειναι μονόδρομος.Αν και υπάρχει multirama εδω αλλα το βρίσκω λιγο ακριβότερο, αλλα και κάθε πρόταση δεκτή.Πάντος θα προτημούσα ολα τα parts να είναι απο ενα κατάστημα για μικρότερη επιβάρινση των μεταφορικών

Χωρίς να διαφημίζω τα multirama, ναι σε μερικά είναι ακριβά, σε άλλα ευτυχώς έχει ποιο προσγειωμένες τιμές.

AMD Black Edition FX 8120 - 3.10 GHz 209E

ASUS SABERTOOTH 990FX 161.89E

Akasa NERO V2 AK-CC4006SP01 34E

Exceleram ERS300A - 4GB 21E * 4

Intel 320 Series 120GB 159E

μέχρι τώρα 647,89Ε

συν

Sapphire Radeon HD 6870 169Ευρώ

σύνολο βγαίνει 816,89Ε

η βλακεία στα multirama είναι ότι δεν έχουν αρκετούς SSDs! -_- περίμενα να είχαν περισσότερους.

άλλη λύση

Intel Core i7 3930K 569Ε

Gigabyte GA-X79-UD3 228,99Ε

Exceleram - 4 GB - DDR3 - 1600 MHz 30Ε*4

917,99Ε (χωρίς vga)

Και οι 2 προτάσεις απο πάνω είναι χάλια μαυρα απο πλευράς value/money. Απο που και ως που του προτείνεις CPU των 200Ε απο AMD και 600 ευρώ απο Intel,την στιγμή που ακόμα και στα 200 Ε η Intel έχει καλύτερη CPU?(2500κ) Eπίσης είδες για τη χρήση το ζητάει,τι να την κάνει την 230 ευρώ χ79 μητρική?

xjimakosx:Απο τα ζητούμενα σου πας σε:

ι7 2600κ (ι5 2500κ αν θες να κόψεις 100Ε ακόμα χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην απόδοση)

16GB της φτηνότερης Corsair που θα βρεις

Gigabyte/Asus Z68 Mobo ~ 120-140 E range

Τον SSD που σου προτείνανε απο πάνω

& μία GTS 450/550 για τα προγράμματα που θα υποστηρίζουν CUDA (αν δεν χρησιμοποιείς κανένα βάλε όποια θες πάντως)

+1 στην σύνθεση του The_One. Πέρα απο αυτό απο που και ως που το Multi έχει καλύτερες τιμές; Τον FX8120 τον βρίσκεις και 10€ φτηνότερα.

Καταρχήν να ευχαριστώ όλους όσους ασχοληθήκανε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν αντί της motherboard που μου προτείνε o The One , πάρω την ASUS SOCKET 1155 P8Z68-V (B3) GLAN AUDIO RAID θα επηρεάσει σε τίποτα ή δεν είναι καλή επιλογή motherboard? Ο λόγος είναι οτι θέλω να βάλω επάνω μια κάρτα TV και μια κάρτα ήχου ( M-AUDIO - Audiophile 2496 ) γιατί ψιλοασχολούμε και με CUBASE και αυτή που μου προτείνεται δεν έχει PCI .

Καταρχήν να ευχαριστώ όλους όσους ασχοληθήκανε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν αντί της motherboard που μου προτείνε o The One , πάρω την ASUS SOCKET 1155 P8Z68-V (B3) GLAN AUDIO RAID θα επηρεάσει σε τίποτα ή δεν είναι καλή επιλογή motherboard? Ο λόγος είναι οτι θέλω να βάλω επάνω μια κάρτα TV και μια κάρτα ήχου ( M-AUDIO - Audiophile 2496 ) γιατί ψιλοασχολούμε και με CUBASE και αυτή που μου προτείνεται δεν έχει PCI .
καλή είναι και αυτή, 2 pci έχει και η gigabyte 990xa αν πας σε amd.

Και η GTS 450/550 σε CAD προγράμματα δεν φτάνει ούτε για ζήτω, για σοβαρή δουλειά είναι η Quadro και η Firepro, στη χειρότερη μια 580 η ATI 5870-6970+. Σχετικά μικρό το budget πάντως για να έχεις και καλή κάρτα και cpu, πρέπει να διαλέξεις τι θες, αυτό που γράφω πάνω με τη gigabyte που λεω εδώ είναι ποιο balanced.

Φίλε μου Pokemon640 να σου πω την αλήθεια δεν έχω καθόλου εμπειρία από AMD ώστε να έχω και μέτρο σύγκρισης γιαυτό και θα ήθελα να παραμείνω σε Intel. Ίσος και για λόγους ψυχολογικούς. Ωστόσο από θέμα κάρτας γραφικών το οτι είχα στο μυαλό μου να καταλήξω σε μια ASUS GTX 560TI , πιστεύεις οτι δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή για τις δουλείες που την θέλω?

εξαρτάται το φόρτο του project αλλά όσα review και να ψάξεις κανένα δεν μετράει 560Ti

Nvidia Quadro FX vs. ATI FirePro: Professional Graphics Accelerators Roundup. Page 20 - X-bit labs

ακόμη και μια FX380 να αγοράσεις δεν είναι ακριβή

HP Quadro FX380 256MB | Skroutz.gr

PNY Quadro FX380 256MB | Skroutz.gr

η έστω μια FX580

PNY Quadro FX580 512MB | Skroutz.gr

η κάποια ATI

HP FirePro V4800 1 GB | Skroutz.gr

μετά οι τιμές αλλάζουν πολύ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.