muse Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2004 Χαιρετώ την παρέα του forum. Έχω μια 9500@9700 (Sapphire), την οποία ναι μεν την πουλάω, αλλά επειδή δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ , θέλω να της κάνω voltmod. Αν την πουλήσω θα πάω για 9800pro και θα θέλω να πειράξω και αυτήν. Το σίγουρο είναι ότι μία από τις δύο θα φάει to voltmod. Τώρα την τρέχω αυτήν 410/317 απολύτως stable (430/320 benchmarking με artifacts). Έχω βάλει και μια μεγαλύτερη ψύκτρα από xp3000+. To θέμα είναι πως δεν διαθέτω soldering iron, και κυρίως δεν διαθέτω πολύμετρο. Μήπως κάποιο καλό παιδί που τα διαθέτει αυτά και γνωρίζει :flower: είναι πρόθυμο να βοηθήσει(θα μπορώ σε καμιά βδομάδα). Αν θέλει και κάποια λεφτά για την δουλειά είμαι διατεθειμένος να δώσω μερικά. Ευχαριστώ πολύ, Παναγιώτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούνιος 29, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2004 Soki rules!!!:banging: Σε μερικές μέρες και benches από μια ταπεινή 9500... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Ιούνιος 29, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2004 Να σαι καλα Παναγιωτη, ευχαριστω για το cd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούνιος 30, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2004 Λοιπόν Βασίλη, επειδή με τρώει ο κ@λος μου, πήγα και πήρα ένα πολύμετρο και έκανα και το vmem. Από 2.80κάτι το ανέβασα 3.2. Δεν περίμενα και τίποτα... Φλάσαρα και με ένα bios που το είχα πειράξει λίγο, (τα τρία πρώτα timings από 4-4-6 σε 3-3-5). Πριν ανεβάσω παραπάνω, παρατήρησα ότι το maximum overclock έπεσε από 330 σε 324. Λοιπόν αφού ανέβασα και την τάση, με τα χαμηλομένα timings που στα 324 παίζαν σαν τα 330 πριν, έφτασα μέχρι και 340(!!) ενώ στο Aquamark 345:banging: Ανέβασα και πυρήνα λίγο(1.64) και τώρα είμαι κύριος.:clap: Λοιπόν με το ταπεινό μου μηχάνημα έβγαλα τα εξής : 3dmark01 20950(450/340) 3dmark03 6719(444/340) Aquamark3 51474(463/345) Χωρίς νερό δεν νομίζω να ξεζουμίσω τίποτις άλλο. Βέβαια όλα αυτά με omega4.3.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Ιούλιος 1, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Ωραια αποτελεσματα Παναγιωτη μπραβο! Το Vmem mod ηταν υπευθυνο για 4 καμενες 9500, γιαυτο δεν στο προτεινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 1, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από muse Λοιπόν Βασίλη, επειδή με τρώει ο κ@λος μου, πήγα και πήρα ένα πολύμετρο και έκανα και το vmem. Από 2.80κάτι το ανέβασα 3.2. Δεν περίμενα και τίποτα... Φλάσαρα και με ένα bios που το είχα πειράξει λίγο, (τα τρία πρώτα timings από 4-4-6 σε 3-3-5). Πριν ανεβάσω παραπάνω, παρατήρησα ότι το maximum overclock έπεσε από 330 σε 324. Λοιπόν αφού ανέβασα και την τάση, με τα χαμηλομένα timings που στα 324 παίζαν σαν τα 330 πριν, έφτασα μέχρι και 340(!!) ενώ στο Aquamark 345:banging: Ανέβασα και πυρήνα λίγο(1.64) και τώρα είμαι κύριος.:clap: Λοιπόν με το ταπεινό μου μηχάνημα έβγαλα τα εξής : 3dmark01 20950(450/340) 3dmark03 6719(444/340) Aquamark3 51474(463/345) Χωρίς νερό δεν νομίζω να ξεζουμίσω τίποτις άλλο. Βέβαια όλα αυτά με omega4.3.. !!!! Μιά χαρά πήγε η κάρτα σου ! Είσαι απο τούς τυχερούς !’ντε και με νερό ακόμα παραπάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούλιος 1, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από muse [Σήμερα, στις 01:07] Λοιπόν Βασίλη, επειδή με τρώει ο κ@λος μου, πήγα και πήρα ένα πολύμετρο και έκανα και το vmem. Από 2.80κάτι το ανέβασα 3.2. Δεν περίμενα και τίποτα...Φλάσαρα και με ένα bios που το είχα πειράξει λίγο, (τα τρία πρώτα timings από 4-4-6 σε 3-3-5). Θα σου ήταν εύκολο να δώσεις περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το πώς έκανες τα mods , πώς ρύθμισες το BIOS, κτλ.... ???Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούλιος 1, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Kostas7GTR [Σήμερα, στις 03:37] !!!! Μιά χαρά πήγε η κάρτα σου ! Είσαι απο τούς τυχερούς !’ντε και με νερό ακόμα παραπάνω! :whip: Κάποιοι σαν και σένα ανοίγουν το στόμα τους και μετά εμένα του κακομοίρη πώς να μην μου μπουν ιδέες; Είδα και το pc του soki τι περιποιημένο που ήταν... Αλλά έννοια σας, μην νομίζεται ότι θα υποκύψω :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούλιος 1, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από apotsi [Σήμερα, στις 09:45] Θα σου ήταν εύκολο να δώσεις περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το πώς έκανες τα mods , πώς ρύθμισες το BIOS, κτλ.... ??? Ευχαριστώ. Κοίτα μην νομίζεις, και το δικό μου το vgpu μου το έκανε ο soki. Το να το κάνεις πάνω στην κάρτα δεν παίρνει παραπάνω από δύο λεπτά. (ειδικά με smd grabbers ->http://www.extremeoverclocking.com/articles/guides/R9700_Vmod_1.html) Μην δίνεις σημασία τι λέει το site αυτό για τα σημεία απλά για να δεις τα smd grabbers. Εδώ μια γενική εικόνα της κάρτας και των σημείων που σε ενδιαφέουν. Τα μπλε βέλη δείχνουν εκεί που θα κάνεις τα mods τα πράσινα εκεί που μετράς τις τάσεις για το καθένα. Είναι η πρώτη εικόνα της σελίδας ->http://forums.ocfaq.com/showthread.php?t=167 Και εδώ πιο λεπτομερώς τα σημεία Απλά πρέπει να ενώσεις τα δύο pins που δείχνει εδώ(http://thecrucible.ca/forums/viewtopic.php?t=83) . Βάζεις το ένα smd grabber στο ένα ποδαράκι και το άλλο στο άλλο. Εννοείται ότι από πριν έχεις βάλει μια αντιστασούλα ανάμεσά τους. Χρειάζεσαι δύο μεταβλητές αντιστάσεις. Μία για το vgpu, μία για το vmem. Το vmem δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις. O soki λέει ότι έχει κάψει κάρτες έτσι. Λοιπόν για το vgpu μια 10kΩμ μεταβλητή είναι ότι πρέπει. Για την μνήμη μια 20 και πάνω μεταβλητή θα κάνει την δουλειά σου. Να θυμάσαι ότι όσο χαμηλώνεις αντίσταση ανεβαίνει το voltage που πειράζεις. Για αυτό όταν την πρωτοβάλεις πάνω, να την έχεις στην μέγιστη αντίσταση. Δηλαδή αν είναι 22.6kΩμ όταν την βάλεις πάνω το πολύμετρο να δείχνει 22.6. Μετά κατεβάζοντας ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ θα πετύχεις αυτό που θες. Για τον πυρήνα λένω ότι αν είσαι με αερόψυξη το άνω ασφαλές όριο είναι 1.65 (το πολύ). Για το vmem έχω ακούσει πολλά,(εγώ είμαι με 3.2 από 2.8) αλλά νομίζω ότι μέχρι 3.0-3.1 είναι απολύτως ασφαλές. Δικιά σου η απόφαση. Τώρα για το bios που ρωτάς το κατέβασε ένα προγραμματάκι που λέγεται rabit ( http://www.radeon2.ru/bios/util/RaBiT-1.0a.zip) και άνοιξε με αυτό οποιοδήποτε bios από ati κάρτα έχεις. Στο tab με τα memory timings εγώ κατέβασα από 1 τα τρία πρώτα. Τα άλλα δύο τα άφησα ως έχει. Πείραξα βέβαια το μαμίσιο bios της κάρτας μου. Τώρα για flashing κλπ και πώς να σώσεις το μαμίσιο bios της κάρτας σου ->"http://discuss.futuremark.com/forum/showflat.pl?Cat=&Board=techdisplayadapters&Number=2712704&page=0&view=collapsed&sb=5&o=0&fpart=1" όλο αυτό το κατεβατό είναι το link. Και τέλος πολλά bios θα βρεις εδώ ->http://softmod.ocfaq.com/bios.php ΜΕ ΤΑ TIMINGS ΣΤΟ BIOS ΠΡΟΣΕΧΕ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΣ PCI KAΡΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ FLASH ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΑΜΙΣΙΟ BIOS(MHN ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΣΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ. Ασε να μπουτάρει πάλι η δισκέτα και ξαναδώσε την εντολή atiflash -f -p 0 όνομα.bin. Καλή τύχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούλιος 1, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Είσαι ωραίος....Σ' ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούλιος 1, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 SOKI, θες να γίνουμε φίλοι.... ; Έχω μιά All-In-Wonder 9800pro που σε περιμένει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούλιος 1, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από apotsi [Σήμερα, στις 12:46] SOKI, θες να γίνουμε φίλοι.... ; Έχω μιά All-In-Wonder 9800pro που σε περιμένει...... Βασίλη δεν φταίω εγώ :tw: ---> Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Ιούλιος 1, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από apotsi SOKI, θες να γίνουμε φίλοι.... ; Έχω μιά All-In-Wonder 9800pro που σε περιμένει...... Ολο ευκολα μου βαζετε , με smd grabbers σε ενα λεπτο εχουμε τελειωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούλιος 1, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 χε χε χε.... έχεις PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
overclocked Ιούλιος 1, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 εγω ειχα κανει το mod σε μια 9600 pro και λεω να το κανω και σε αυτη που εχω τωρα 9500>9700 αλλα δεν καταλαβενω που ακριβως μετραω για το vgpu βλεπω τα ποδαρακια που θα κανω τις κολησεις αλλα δεν βλεπω τα αλλα 2 σημεια για να μετραω...στην photo με το τοξακι δεν βλεπω 2 σημεια βλεπω 1 λολ! κανα help?επισης τα smd grappers πιανουν στα ποδια της 9500?γιατι στην 9600 δεν επιαναν ηταν πολυ πολυ μικρα ποδαρακια....ΛΟΛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 1, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2004 Αρχική απάντηση από muse :whip: Κάποιοι σαν και σένα ανοίγουν το στόμα τους και μετά εμένα του κακομοίρη πώς να μην μου μπουν ιδέες; Είδα και το pc του soki τι περιποιημένο που ήταν... Αλλά έννοια σας, μην νομίζεται ότι θα υποκύψω :devil: Βάλε νερό και δεν θα το μετανοιώσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούλιος 2, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Kostas7GTR [Χθες, στις 19:38] Βάλε νερό και δεν θα το μετανοιώσεις ! Ε, βέβαια, πρώτα ανάβουμε φωτιές, και μετά προσφέρουμε και λύσεις Κοίτα, τώρα που το σκέφτομαι, ΝΕΡΟ νεράκι θα μου κάτσεις? Παιδιά όλα εξαρτώνται από την ερχόμενη εβδομάδα και το τί δουλεια παίζει να βρω για το καλοκαιράκι. Δυστηχώς Κώστα άνοιξες το στόμα σου και θα αναγκαστείς(με το ζόρι ) να βοηθήσεις αν στρώσει το πράγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 2, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 Αρχική απάντηση από museΔυστηχώς Κώστα άνοιξες το στόμα σου και θα αναγκαστείς(με το ζόρι ) να βοηθήσεις αν στρώσει το πράγμα. Ότι θες εδώ είμαι. Και μένω και κοντά στον Soki Link to comment Share on other sites More sharing options...
muse Ιούλιος 2, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Kostas7GTR [Σήμερα, στις 12:10] Ότι θες εδώ είμαι. Και μένω και κοντά στον Soki "Περιοχή: Αιγάλεω" :bye: Ναι πρόσεξα... Εγώ ο κακομοίρης μένω Χολαργό Αλλά πέρα από αυτό, ευχαριστώ για την ευγενική σου(και καταναγκαστική ) προσφορά. Όταν χρειαστώ βοήθεια παιδιά, πλέον ξέρω σε ποιους θα απευθηνθώ.:worship: "Kostas7GTR"???? "Japan Power"???? Μήπως καμία σχέση με nissan????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Αύγουστος 9, 2004 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Ρε παιδιά κάτι άσχετο.Τα smd grabbers πώς τα ζητάν στα ελληνικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.