zomg Δεκέμβριος 15, 2011 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Για να μην ανοίξω νέο θέμα, πρόκειται να αγοράσω έναν ssd που θα μπει σε sata II controller1. Αν ο δίσκος είναι sata III θα δουλέψει καλά σε sata II controller? 2. Είμαι ανάμεσα στους: corsair force series 3 120gb (158euro) - sata III ocz vertex 2 120gb (161 euro) - sata II corsair force 115gb (168 euro) - sata II Το motherboard είναι ASUS P6T με intel X58 / ICH10R Πάνω στον controller θα υπάρχουν και 4 δίσκοι WD-raptor 36gb σε RAID-0 ^^Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα. Corsair Force 3 120GB - SATA 2 - 81 days used/1.33TB writes [Windows 7] Corsair Force 3 120 GB - SATA 3 - Clean/Fresh Installation [Windows 7] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Δεκέμβριος 15, 2011 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Να ρωτήσω λίγο για εμάς που έχουμε ακόμα sata 2 μητρικές.Αξίζει η αγορά sata 3 controller ή μας καλύπτει το sata 2 ακόμα για sata 3 ssd; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars Δεκέμβριος 15, 2011 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 Σε 2-3 ελληνικά fora που παρακολουθώ ,και μάλιστα έχω επικεντρωθεί τελευταία στα SSD topic λόγω έρευνας αγοράς που κάνω, οι sata 3 controller είχαν συνήθως χειρότερα αποτελέσματα από τις sata 2 της μητρικής οι προσιτοι σε τιμή δηλαδή δεν μιλάω για κατηγορίας perc,τώρα αν έχει βγει κάνας καλύτερος controller τώρα πρόσφατα και δεν το ξέρω ... βασικά θα περιμένω και εγώ απάντηση στην ερώτησή σου απο κανα Chosen ,jax κ.λ.π. που το 'χουν ''σπουδάσει'' καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Δεκέμβριος 16, 2011 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 Εξαρταται απο τον controller που θα παρεις. Αν παρεις εναν φτηνο οπως αυτον που δοκιμαστηκε σε αυτο το review http://www.thelab.gr/ssds-hdds-and-controllers-reviews/ocz-vertex-3-ssd-review-95517.htmlμην περιμενεις μεγαλη διαφορα σε ταχυτητες σε σχεση με το sata 2.Η καλυτερη καρτα επεκτασης για sata 3 και usb 3 ειναι η ASUS U3S6 η οποια προσφερει αυτα που υποσχεται σε μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση με τις αλλες. Ειναι ομως αρκετα ακριβη και δεν υπαρχει πουθενα στην Ελλαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Δεκέμβριος 16, 2011 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 Πρόσφατα έκανα την μετάβαση σε Sata 3 SSD (Crucial Μ4) από HDD (Velociraptor). Παρόλο που είναι πάνω σε ένα αρχαίο Sata 2 (SB600) οι διαφορές είναι εύκολα αναγνωρίσιμες. Κανένα θέμα ασυμβατότητας ή άλλο πρόβλημα. Απλώς δεν έχω το μέγιστο που μπορεί να δώσει ο SSD. Σε μελλοντική αναβάθμιση της μητρικής θα έχω αυτόματα και αναβάθμιση του SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Δεκέμβριος 16, 2011 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 Η καλυτερη καρτα επεκτασης για sata 3 και usb 3 ειναι η ASUS U3S6 η οποια προσφερει αυτα που υποσχεται σε μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση με τις αλλες. Ειναι ομως αρκετα ακριβη και δεν υπαρχει πουθενα στην Ελλαδα. Τί λές !?! Εγώ αυτήν έχω και την πήρα από Ελλάδα. ΑΛΛΑ λέει οτι είναι συμβατή μόνο με ορισμένα μοντέλα ASUS motherboards (το λέει στο κουτί). Εγώ δεν έχω ένα από αυτά τα μοντέλα. Οταν εγγατέστησα τον κοντρολερ (νομιζω είναι marvel) μου έβγαζε μπλε οθόνες σε ΧΡ 32βιτ. Οπότε χρησιμοποιώ μόνο το USB3 και είναι πολύ καλό. Ηταν πράγαμτι η ακριβότερη, αλλά την επέλεξα για λόγους... συμβατόττητας Δεν μου βγήκε σε κακό όμως, απλώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το sata3 controler και θα συνδέσω το ssd sto SATA2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 16, 2011 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 this? http://www.dawicontrol.com/flyer/fl_dc-600eraid.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 16, 2011 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 Γιατί μπλέκεστε με κάρτες; Πάρτε τον 6Gbit SSD σήμερα και μόλις αναβαθμίσετε μητρική θα παίζει φουλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα 3gbit θα είναι αργός. Το access time και τα 4k πάλι σφαίρα θα είναι, τα σειριακά κόβονται μόνο από το SATA2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.