coyote87 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Καλησπέρα σε όλους,Χθες αγόρασα την MSI N440GT 1gb ddr3 και προσπάθησα να την βάλω στο ακόλουθο σύστημα.Μητρική: Gigabyte 965P s775 DS4 rev 1.0 Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo E6400Ram: 4GB 800Mhz (2x1gb corsair , 1x2gb )Τροφοδοτικό: Thermaltake 550WΠροηγούμενη κάρτα γραφικών: Evga 8400gs 512mb ddr3Αρχικά απεγκατέστησα drivers της evga από windows και ubuntu.Έπειτα έκανα ένα reset στα bios τις ρυθμισεις από overclock.Εγκατέστησα την GT 440 και έκανα boot τόσο σε windows όσο και σε ubuntu.Κατά τη φόρτωση του γραφικού περιβάλλοντος η κάρτα γραφικών δεν έδινε output στο monitor (δοκίμασα vga & dvi σε 2 διαφορετικές οθόνες)Μετά από μερικά restarts έκανα boot σε windows όπου και αναγνώρισε το νέο hardware, πέρασα ξανά το driver και στη συνέχεια blue screen of death, με μήνυμα σχετικό με αλλαγή του hardware. Έπειτα δεν κατάφερα να bootαρω σε κανένα λειτουργικό.Δοκίμασα σε safe mode των windows και terminal mode σε ubuntu και παρατήρησα ότι αναγνώριζε την κάρτα γραφικών κανονικά.Έκανα update τα bios της DS4 με την τελευταία έκδοση (f12) που βρήκα στο site της gigabyte. Καμμία αλλαγή.Τώρα έχω ξαναβάλει την παλιά evga και λειτουργεί κανονικά. Έχω ψάξει να βρω αν η μητρική μου είναι συμβατή με την κάρτα γραφικών και δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα.Έχω στείλει mails τόσο στην GIGABYTE όσο και στην MSI και αναμένω απαντήσεις.Θα επιστρέψω την κάρτα στο plaisio στο συντομότερο δυνατό ώστε να γίνει έλεγχος υλικού. Έως τότε υπάρχει κάποια λύση σε παρόμοιο πρόβλημα που έχετε συναντήσει?Κάποια ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να φταίει?Ζητώ την κατανόηση σας, ως νέο μέλος, σε περίπτωση που το post μου δεν περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Δεκέμβριος 11, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2011 Θα σου πρότεινα αν είναι να την πας να την πας με την μητρική που έχεις γιατί αν την βάλουν σε κάποια δικιά τους το πιο πιθανό είναι να δουλέψει...Μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και εμένα με μια μητρική της MSi και μια κάρτα γραφικών της Gainward....το σύστημα δεν άναβε καν, μητρική με νέο τσιπ και πάνω σε μια με το 965 δούλεψε άψογα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyote87 Δεκέμβριος 11, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2011 Με ποιο σκεπτικό τη μητρική? Να κοιτάξουν γενικότερα harware integrity?Είναι και παλιό το σύστημα και το πρώτο που θα μου πουν είναι ότι φταίει αυτό.Εγώ σκέφτομαι να τους πω να δουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα, και αν δεν δουλέψει και σε αυτούς να τους ζητήσω να δοκιμάσουμε αυτήν την κάρτα και να ζητήσω αντικατάσταση.Ωστόσο δεν γνωρίζω πιο ειναι το policy που ακολουθούν στο service του πλαισίου σε τέτοιες περιπτώσεις. Και δεν πιστεύω ότι αξίζει να πληρώσω 40 ευρώ για τεχνικό έλεγχο σε ένα σύστημα 5ετίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Δεκέμβριος 11, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2011 Θα την βάλουν σε μια δικιά τους, και πολύ πιθανόν να δουλέψει μιας και μου λες ότι είναι παλιό το σύστημα σου, αν δουλέψει δεν μπορείς να τους πεις τίποτα...αν όχι οκ, προσπάθησε να βρεις ένα άλλο μηχάνημα να την δοκιμάσεις...πριν πας...καλό θα ήταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyote87 Δεκέμβριος 12, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2011 Ευχαριστώ πολύ MOS.Ήταν ελλατωματική η κάρτα. Όλα καλά πλέον.Μπορεί να κλείσει πλέον το thread Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Δεκέμβριος 12, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2011 Ωραία φίλε μου, άντε καλοδούλευτη !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.