Jump to content
Θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την βάση από τις καλημέρες και σήμερα το απόγευμα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. . . ×

Ποια Linux??

tsakali

Recommended Posts

Για σε όλους. θα ήθελα κάποιος να μου πει ποια linux μπορώ να βάλω στο laptop (Hp nx9020) μου. Με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχει σκληρός οπότε σε Usb, να έχει ήχο και να μπορεί να δουλέψει την κεραία wifi (TP-LINK TL-WN322G).:hm:

Αν το λαπτοπ ειναι αυτο που βρηκα με 256mb μνημη τοτε καλυτερα να κανεις δοκιμη με κατι πιο ελαφρυ απο το ubuntu..

Lubuntu ισως(δεν το εχω δοκιμασει,ειναι μια πιο light εκδοση ubuntu και εχω ακουσει οτι ειναι καλο) ή κανα puppy linux(που ανασταινει και αρχαια μηχανηματα)

Επειδή λες "τΑ linux" και όχι τΟ linux, θα υποθέσω πως δεν είχες ακόμα την τύχη να μάθεις πολλά πράγματα γύρω απο λειτουργικό linux,

για αυτό, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα μια διανομή δημοφιλή, για να μπορεί να σε βοηθήσει πιο πολύς κόσμος. πχ το ubuntu linux.

Γράφοντάς το σε ένα δισκάκι, ή απο το εργαλείο Unuetbootin, το περνάς και σε στικάκι έστω ενός Gb.

Αφού δεις μερικά βασικά και εφόσον σου κάνει, τότε μπορείς να δοκιμασεις τον πυρήνα του ubuntu σε άλλες πιο ελαφριές εκδόσεις του.

πχ το Lubuntu ή κάτι με περιβάλλον xfce ή κάτι παλιότερο.

ΔΕΝ θα απογοητευτείς, ακόμα, αν δοκιμάσεις μια ωραία διανομή βασισμένη στο ubuntu, που λέγεται Linux mint. θα είναι και λίγο πιο εύκολο να το μάθεις μιας και έχει και λίγα παραπάνω πραγματάκια απο το απλό Ubuntu.

καταραμένη συνήθεια.. αμα το μαθεις ετσι δεν ξεκολαει ευκολα

τα linux = οι πολλές και διαφορετικές διανομές... :p

μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνετε να εγκαταστήσω ήχο και το wifi στο puppy linux γιατί από ότι βλέπω είναι μακράν το ποιο ελαφρύ...

Βάλε τα xp να είσαι ΟΚ. Τι θες να μπλέξεις με linux? Προσωπικά σε όσα λάπτοπ πέρασα παλιές εκδόσεις καμία δεν αναγνωρίζει αυτόματα wifi, άλλη την κάρτα ήχου κοκ...

βρε δεν μπορώ να βρω οικονομικό σκληρό δίσκο και τα win δεν έχω καταφέρει να τα βάλλω σε usb. :weep: Οπότε είναι μονόδρομος η λύση linux...

Για αυτό σου πρότεινα εγώ να βάλεις κανονική έκδοση linux.

Γιατί να μην τα έχει όλα;

Το linux mint έχει και windows wireless drivers μενού για βοήθεια και το ασύρματό μου - που σε windows ήθελα μέχρι και το δισκάκι εγκατάστασης - το είδε επί τόπου και επέλεξα δίκτυο.

Τα προβλήματα με linux ήταν παλιότερα πριν το DSL που έπρεπε να παρακαλάς για να παίξει το fax-modem. Τώρα με wired router είσαι επι τόπου μέσα, και με ασύρματο 8 στις δέκα δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα.

Για τον ήχο τα ίδια.

μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνετε να εγκαταστήσω ήχο και το wifi στο puppy linux γιατί από ότι βλέπω είναι μακράν το ποιο ελαφρύ...

απο τη στιγμή που ξεκινάς να βαλεις linux πρεπει να ετοιμαστεις και ψυχολογικά για λιγο ψάξιμο :p

με lubuntu αν κατι δεν παει καλα εχεις περισσοτερες πιθανότητες να βρείς το προβλημα σου απαντημενο σε κανα φορουμ για ubuntu. Ξεκινα με lubuntu κατα τη γνωμη μου και αν δεις οτι δεν σε ικανοποιει δοκίμασε μετα puppy

απο τη στιγμή που ξεκινάς να βαλεις linux πρεπει να ετοιμαστεις και ψυχολογικά για λιγο ψάξιμο :p

με lubuntu αν κατι δεν παει καλα εχεις περισσοτερες πιθανότητες να βρείς το προβλημα σου απαντημενο σε κανα φορουμ για ubuntu. Ξεκινα με lubuntu κατα τη γνωμη μου και αν δεις οτι δεν σε ικανοποιει δοκίμασε μετα puppy

ok σας ευχαριστώ.... θα το παλέψω!!!

Εγώ πάντως που έβαλα Linux Mint 12 μου βρήκε τα πάντα. Και κάμερες και μικρόφωνα και ηχεία 5.1. Το μόνο πρόβλημα ήταν με τους drivers της ATI που μόλις τους εγκαθιστούσες έβγαζαν artifacts τα taskbars, αλλά με 5 λεπτά ψάξιμο στο google το έλυσα.

Εγώ πάντως που έβαλα Linux Mint 12 μου βρήκε τα πάντα. Και κάμερες και μικρόφωνα και ηχεία 5.1. Το μόνο πρόβλημα ήταν με τους drivers της ATI που μόλις τους εγκαθιστούσες έβγαζαν artifacts τα taskbars, αλλά με 5 λεπτά ψάξιμο στο google το έλυσα.

Τα 12 δεν ειναι καπως βαρια; Εμενα μου αρεσαν πολυ τα isadora. Παιζουν αψογα σε ενα asus 1101

που εχω.

Δεν είναι ελαφρύ αλλά τρέχει το λειτουργικό από την RAM και είναι σαν να έχεις SSD ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.