Jump to content



Επηρέασε η κρίση τις εξελίξεις στην πληροφορική;


TheLab

Επηρέασε η κρίση τις εξελίξεις στην πληροφορική;  

614 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η λέξη πληροφορική είναι πολύ γενική κατά την γνώμη μου.Software,Hardware,Υπηρεσίες προς εταιρίες,Υπηρεσίες προς χρήστες,Τηλεπικοινωνίες ,(ανθρώπινο δυναμικό) = Ο κόσμος που εργάζεται στον τομέα

Σε κάποιες περιπτώσεις η κρίση έδωσε ευκαιρίες ώστε να γίνουν έργα (με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων ) .. σε άλλες περιπτώσεις η κρίση έδωσε ευκαιρίες στην δημιουργικότητα και στην καινοτομία ...(αύξηση site προσφορών,αύξηση διαφήμισης μέσω ιντερνετ).. άρα γενικά την έχει επηρεάσει αλλού θετικά (φτηνά notebook) και αλλού αρνητικά ..

Link to comment
Share on other sites

Οχι μονο την εχει επηρεασει ,αλλα με 1000x

Δηλαδη οταν ειναι να βγει καποιο προιον στην αγορα, τι ειναι το πρωτο που σκεφτονται?

Να κανουμε το BF3 να πεταει ή να βγαλουμε οσο τον δυνατον μεγαλυτερο κερδος ?

Αρα στην λογικη του κερδους η κριση στην αγορα ασφαλως και θα επηρεασει το τελικο προιον οπως αυτο θα βγει .

Δεν σημαινει φυσικα οτι σταματαει η εξελιξη στην πληροφορικη ,αυτη θα πηγαινει παντα μπροστα αλλα θα προσαρμοζεται στις εκαστοτε συνθηκες της αγορας.

Μην ξεχναμε ,πρωτα πρεπει να υπαρχει ζητηση για να υπαρχει μετα και η προσφορα και οχι το αντιθετο.

Αυτος ειναι ο νομος της αγορας .Φυσικα οι αναγκες ειτε υπαρχουν ,ειτε διμιουργουνται (με ωθηση στον υπερκαταναλωτισμο).Αλλα σε περιοδους οπως αυτην που ζουμε ...

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά θεωρώ πως μπορεί θέλοντας και μη έχει επηρεαστεί η εξέλιξη της πληροφορικής από την κρίση αλλά κακά τα ψέμματα είναι τόσο μπροστά που δέν έχει έχει ανάγκη και νόημα κυρίως.. κατ' εμέ να προχωρήσει κιάλλο (τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τουλάχιστον..)

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως έχει επηρεαστεί ελάχιστα ο κλάδος από την κρίση. Τα εργοαστάσια ανα τον κόσμο και οι εταιρείες ούτως ή άλλως συνεχίζουν πάντα να μειώνουν τα έξοδα παραγωγής και οι τιμές πάντα πέφτουν όσο εξελίσεται ένα προιόν. Εξάλου πάντα ήταν ένα ιδιαίτερο χόμπι και όχι και το πιο οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Αν ληφθει υποψη και η μειωμενη δημιουργικοτητα λογω αβεβαιοτητας ή/και ξενερωματος...

Καθε εμποδιο για καλο.Να ωριμασουν ολοι, μαζι και ο χρηστης-καταναλωτης

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σήμερα υπάρχουν 2 πόλοι: η κίνα και η αμερική. Με την Αμερική να στρέφεται στον αέρα που χρόνια τώρα πουλάει η ευρώπη, η Κίνα ανεβαίνει διαρκώς. Πιστεύω ότι είναι ισα βάρκα ισα νερα, όσο χάνει αμερική τόσο παίρνει η κίνα. Το ότι η Κίνα δεν είναι ακόμη πρωτοπόρος στο rnd, δεν σημαίνει ότι δεν βελτιώνεται διαρκώς. Στα επόμενα 5 χρόνια θα εχει ξεκαθαρίσει το πράγμα. Υποθέτω ότι μιλάμε για τις παγκόσμιες εξελίξεις στην πληροφορική και όχι για την ελλάδα, η οποία δεν νομίζω ότι θα μπορέσει εύκολα να σηκώσει κεφάλι από την κρίση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ναι την έχει επηρεάσει... Τόσο που η Apple έχει βγάλει περισσότερα λεφτά το 2011 από κάθε άλλη χρονιά. (με το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος να είναι το πιο επικερδές που είχε ποτέ)

Δεν έχει επηρεαστεί η πληροφορική από την κρίση, απλά υπάρχει μια μαζική κίνηση προς τις φορητές συσκευές, και συσκευές με οθόνη αφής, γενικά καινοτομίες πέρα από περισσότερα GHz και πυρήνες στους επεξεργαστές και δεν νομίζω ότι είναι λόγω κρίσης.

Σαφως...δεν ειναι ποτε δυνατον να μην την επηρεασει, λογικη θελει το πραμα!!:dirol:

Βγάζει τέλειο νόημα να μην την έχει επιρεάσει. Εκεί που μερικές αγορές βιώνουν βαριά κρίση, άλλες ελαφριά, μερικές αγορές δεν βιώνουν καθόλου κρίση και πολλές βιώνουν ακόμα και ανάπτυξη, οπότε υπάρχει κάποια ισορροπία.

Έγινε επεξεργασία από AchilleasGR
Link to comment
Share on other sites

Η κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή. Αγγλοσαξωνικές χώρες πάνε καλά, νέες αναδυόμενες υπερδυνάμεις αναπτύσσονται οικονομικά και αυξάνει ο πληθυσμός την κατανάλωση. Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Δεν ξέρω αν είδατε τις εικόνες με τους εκατοντάδες κινέζους να τα σπαν για το iphone 4s, πράγματα αδιανόητα πριν 20 χρόνια με τα τανκσ στην ΤιενΑμεν τα ποδήλατα, την πείνα και τα κουστούμια τύπου Μάο. Η εξέλιξη στην καταναλωτική πληροφορική από τα PC ¨εχει μεταφερθεί στα smartphone και τα ταμπλετσ και στις web και cloud εφαρμογές. Ακόμα σημαντικό ρόλο πιστεύω πως έχει παίξει η κονσολοποίηση των παιχνιδιών, το skyrim και η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών παίζει άνετα με hardware 4ετίας. Έχει ηθελημένα ή όχι διαμορφωθεί ένα κύκλος ζωής στα PC Που συμβαδίζει χονδρικά με τον κύκλο των κονσολών.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και βέβαια έχει επηρεάσει τις εξελίξεις. Η συνάρτηση είναι ένας κλειστός βρόγχος που περιέχει και τον μεγάλο παράγοντα κέρδος. Οι ανάγκες οδηγούν την έρευνα αλλά οι βιομηχανίες καθοδηγούν τις ανάγκες για την επίτευξη του βέλτιστου κέρδους. Έτσι εφ' όσον ο τελικός αποδέκτης στον οποίο καταλήγει η "κρίση" είναι το ευρύ καταναλωτικό κοινό τότε σαφώς και επηρεάζεται η έρευνα και η παραγωγή. Αυτό που δεν πρέπει να συγχέουμε είναι το κέρδος των βιομηχανιών το οποίο χάρις την "κρίση" μπορεί να αυξάνεται καταπατώντας τα εργασιακά-ανθρώπινα δικαιώματα, την οικολογία και το υγιή εμπόριο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.