Jump to content

Βοηθήστε να δυναμώσουμε τον "παππού"

AnimaTronic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παίδες. Θέλω τη βοήθεια σας για να δυναμώσουμε τον "παππού" μου για κάνα χρόνο (max) ακόμα.

Έχουμε:

CM Stacker 831SE (<3)

Tt Toughpower 700W (σκύλος)

Abit IP35 Pro (μεγάλος σκύλος)

Intel c2d E8400 @ 3.6

Adata 4 GB @ 1066

Asus GTX260/216 896MB

WD 500 GB AAKS (main)

2 x WD Green 1TB (storage)

Σκοπός: Battlefield 3 και CoD MW3 @ 1920x1200 (δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα φίλτρα)

Σκέφτομαι να δώσω την GTX260/216 και τον WD 500 AAKS και να πάω σε Sapphire Radeon 6870 και κάποιο 60άρη SSD. Θεωρώ οτι δε θα άξιζε να δώσω χρήματα για SATA 3 SSD, μιας και δε θα εκμεταλλευτώ τις επιδόσεις του στην παραπάνω motherboard. Άλλωστε σε κάνα χρόνο από τώρα θα γίνει πλήρης αναβάθμιση, όποτε τότε πάω σε ένα μεγάλο και γρήγορο SSD.

Αυτό που με φοβίζει είναι τα 60 GB του SSD. Θα είναι αρκετά Windows 7 Pro 64 bit, BF3, CoD MW3, Word/Excel 2010, Firefox και μερικά προγράμματα χημείας (~ 2 GB)? Επίσης το αν θα παίξει σωστά ένας SSD στην παραπάνω μητρική (αυτά τα AHCI κλπ δε τα γνωρίζω καλά, αλλά θα τα τσεκάρω στα αντίστοιχα threads για SSDs).

Από Mobo, CPU, RAM πάντως δεν έχω παράπονο.

Το budget (αφού πουληθούν τα παραπάνω δυο κομμάτια) είναι 300-350 ευρώ max.

Για ρίχτε καμιά ιδέα ρε παίδες. Είτε κάτι σχετικά με την παραπάνω σκέψη, είτε οτιδήποτε άλλο πιστεύετε οτι θα άξιζε.

Ευχαριστώ!!! :T:

Δεν έχεις να σκεφτείς κάτι άλλο...vga + ssd είναι μονόδρομος. Από 'κει και πέρα εγώ θα σου πρότεινα -αφού σε 1-2 χρόνια θα πας σε νέο pc- να κοιτάξεις μτχ 5870 + intel 80gb x25 :T:

Παλι ψηφιζω οτι με 45nm quad θα σαι κομπλε σε αυτα τα παιχνιδια.

Πιο κομπλε αποτι αν αλλαξεις gpu.

Τωρα ισως για gaming ο ssd να μην σου προσφερει πιο πολλα αποτι ο cpu...

VGA + SSD Sata 3 ειναι το max που χρειαζεσαι. παιζεις τα παντα! για QUAD δε νομιζω οτι αξιζει να ριξεις λεφτα, αφου για 2-3 παιχνιδια θα ειναι η διαφορα...! ενω vga + ssd τα μεταφερεις και σε νεο πισι!!

μην κανεις το λαθος και πας σε SATA II SSD, γιατι θα το βρεις μπροστα σου, οταν και οποτε αλλαξεις μητρικη!! ουτε για αστειο σε SATA II!!

παρε αυτον HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

και VGA http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25502&cat=5⊂=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3

κι αν σου περισσευει κανα ψιλο ακομα και θες να το ριξεις παρε αυτον τον SSD http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24816&cat=6⊂=0&pmanuf=1142&sort=undefined&step=undefined

αντι του παραπανω!!

^Γιατί θα το βρεί μπροστά του,αφου Sata II/III είναι backwards compatible?

Σκοπός: Battlefield 3 και CoD MW3 @ 1920x1200 (δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα φίλτρα)

Στον σκοπό σου ο SSD είναι 99,9% άχρηστος,δώσε τα λεφτά για 6950 την οποία θα κρατήσεις και για το επόμενο μηχάνημα και τα υπόλοιπα σε μεταχειρισμένο Core 2 Quad (τρως bottleneck απο τον διπύρηνο) ή στην άκρη για αλλαγή mobo/cpu πιο μετά.

^Γιατί θα το βρεί μπροστά του,αφου Sata II/III είναι backwards compatible?

εννοω οτι θα το βρει μπροστα του, στην επομενη μητρικη, που θα εχει SATA III οπου και θα το αξιοποιησει!

κι εφοσον ειναι συμβατο και με SATA IΙ, δεν βλεπω το λογο να παρει SSD Sata II..!!

60GB ες-ες-ντι = ~55 με το provisioning, βγάλε καμιά 30ρα τα windose, θες να έχεις και κάνα τάληρο άδειο...ή για το ΒF ή για COD, και τα 2 δε χωράνε. Άσε τον SSD για αργότερα.

Αν παρ'αυτά αποφασίσεις ότι τον θες, δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα, υποστηρίζει και ΑΗCI η μητρική σου. Βέβαια sandforce είναι...κάνε κάνα τάμα στον Νικηφόρο όσιο, τον λεπρό πρώτα..έμαθα μετά το μεσαίωνα έχει ξεμείνει από δουλεία και φροντίζει τους ες-ες-ντι-παθείς τώρα.

Άμα το budget σου είναι 300-350+ότι πάρεις από τα παλιά, φτιάχνεις μια χαρά μηχανάκι. (i5k/p67/6860/8g) Άμα είναι 300-350 τελικό, δε φτάνει για κάτι που να κάνει διαφορά, πούλα την 260 δώσε τα εξτρά και πάρε μία 6850/70 να περάσεις τον χειμώνα.

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους. Έψαξα λίγο τι παίζει με τη χωρητικότητα και προβλέπω να έχω πρόβλημα με τον 60άρη. Οπότε θα πάω για 6870/6950 και θα αφήσω τον SSD για αργότερα.

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION]

Άσε τον SSD για αργότερα. Αν παρ'αυτά αποφασίσεις ότι τον θες, δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα, υποστηρίζει και ΑΗCI η μητρική σου. Βέβαια sandforce είναι...κάνε κάνα τάμα στον Νικηφόρο όσιο, τον λεπρό πρώτα..έμαθα μετά το μεσαίωνα έχει ξεμείνει από δουλεία και φροντίζει τους ες-ες-ντι-παθείς τώρα.

Χαχαχαχαχαχαχαχα

Έχω δακρύσει λέμε... Φύγανε κάτω καφέδες, τσιγάρα, τασάκια κλπ...

Έχω παρόμοιο σύστημα, δες την υπογραφή μου. Άποψη μου SSD! SSD! SSD! πρώτα και άλλα 4GB ram. Έχω πάνω intel x25-m G2 και samsung pm810 (470 oem) και παίζουν άψογα. Κάρτα γραφικών πήρα κάποτε μια 5870 και δεν το ξανασκέφτηκα για την ανάλυση που παίζω = 1920x1200.

CPU πήγαινε σε quad μόνο αν βρεις καμιά ευκαιρία <100€, δεν αξίζει να σπρώξεις πολλά σε ξεπερασμένη τεχνολογία ειδικά αν το αλλάζεις σε ένα χρόνο από τώρα.

post-35-1416075677,8191_thumb.png

post-35-1416075677,8873_thumb.png

post-35-1416075677,958_thumb.png

post-35-1416075677,9773_thumb.png

Πιστεύω ότι η αύξηση της ram δε θα σου δώσει κανένα αποτέλεσμα... Ούτε με τετραπύρινο θα δεις καμιά διαφορά (μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις). Εκτώς αν ανέβεις στους χρονισμούς. Με με λίγο ψάξιμο σε benching site θα πιστείς. Δηλαδή αν πας σε q9400 μάλλον θα έχεις λιγότερα fps απ'οτι έχεις τωρα... Για παράδειγμα http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=76&i=50.49.48.47

Καλά για τη μνήμη δε μιλάμε 4gb είναι ήδη υπεραρκετα.

Τον ssd πάρτον μόνο αν θες να φορτώνουν πιο γρήγορα τα games...

Κατεμέ πάρε μία πιο σύγχρονη καρτούλα και θα είσα κομπλέ.

Και μιλάω μόνο για το gaming. Για τον επεξεργαστή υπάρχει και η λύση να τον clockaρεις λίγο αν θες να ανέβεις σε χρονισμούς

Δοκιμασες να ανεβασεις και αλλο τον επεξεργαστη;Την καρτα την εχεις εργοστασιακη;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.