Jump to content

OCing 6970 --> να δούμε πόσο πάει

LeoNaXe

Recommended Posts

Καλησπέρα μάγκες.

Πρόσφατα πείρα μία καρτούλα AMD HD 6970 απο άτομο του thelab (τον ευχαριστώ πολύ) και θέλω να την σπρώξω στα όρια αλλά δεν μπορώ :wall:

όπως θα ξέρετε απο afterburner μπορώ να την πάω μόνο 950/1450 και πρέπει να ανοίξω και άλλο απο bios (όπως ξέρω) για να την ανεβάσω και άλλο.

Ε και λοιπόν και εγώ αυτό έκανα, πείρα τα bios της κάρτας και απο RBE έδωσα απο +150 στο καθένα. ξαναπέρασα το bios και το αποτέλεσμα είναι να μου πετάει ένα ωραιότατο BSOD στην εκκίνηση των windows :getlost:.

απο την πρώτη εκκίνηση που έκανα με την κάρτα την ανέβασα στα τέρμα και μια χαρά τα πάει (πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο) και για αυτό θα ήθελα και άλλο :innocent:.

Επίσης αν υπάρχει κάποιο διάγραμμα για το FAN μελετημένο καλό θα ήταν ευπρόσδεκτο να το κάνω και εγώ γιατί του μαμά είναι ΓΤΠ :fist:

.....έδωσα απο +150 στο καθένα. ξαναπέρασα το bios και το αποτέλεσμα είναι να μου πετάει ένα ωραιότατο BSOD στην εκκίνηση των windows :getlost:.

απο την πρώτη εκκίνηση που έκανα με την κάρτα την ανέβασα στα τέρμα και μια χαρά τα πάει (πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο) και για αυτό θα ήθελα και άλλο :innocent:.

Ομολογω οτι θελω βοηθεια να καταλαβω..

Εννοεις οτι πηγες τερμα πριν πειραξεις το bios?

Για το fan, ξεκινα ετσι.

Threshold 34 57 73 85 93 95 97 100

Fan speed 30 42 52 61 70 80 90 100

Ομολογω οτι θελω βοηθεια να καταλαβω..

Εννοεις οτι πηγες τερμα πριν πειραξεις το bios?

ναι αυτό ακριβός, είναι η ώρα που μπορεί να τα έγραψα κάπως :wall:

σε ευχαριστώ πάντως για το fan θα το δοκιμάσω

Δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ με το rbe και με bios.Με το afterburner πορούν να γίνουν όλα.

Όση τάση θες και ότι κλόκια θες.

Απλά πρέπει να κατεβάσεις δυο ακόμα πραγματάκια του afterburner και να κάνεις για να είναι κομπλέ.

να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ το thershold τι είναι που λέει ο atiman τι είναι? και κάτι ακόμα άμα την κλοκάρεις την κάρτα παραπάνω, από το 880 που είναι την πας 950 μέσω του msi afterburner από την στιγμή που κλίσεις το msi σταμάταει να λειτουργεί στα 950 άμα θυμάμαι καλά είναι έτσι? η μετά απο restart κάτι τέτοιο.. γιατί πείραζα την κάρτα του λαπ τοπ αλλά πάντα με από το κλείσιμο η restart γύρναγε στα στοκ.. κερδίζεις τίποτα στα games άμα ανεβάσεις τα ρολόγια δεν μιλάω για benchmark στα απλά games.. θα τα παίζει ακόμα πιο smooth σε maxed out πράγματα πχ το witcher 2 που όλα σε ultra εμένα οι 2 6970 δεν το σηκώνουν..

Δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ με το rbe και με bios.Με το afterburner πορούν να γίνουν όλα.

Όση τάση θες και ότι κλόκια θες.

Απλά πρέπει να κατεβάσεις δυο ακόμα πραγματάκια του afterburner και να κάνεις για να είναι κομπλέ.

αν ξέρεις τη να κατεβάσω φίλε μπορείς να μου πεις;

να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ το thershold τι είναι που λέει ο atiman τι είναι? και κάτι ακόμα άμα την κλοκάρεις την κάρτα παραπάνω, από το 880 που είναι την πας 950 μέσω του msi afterburner από την στιγμή που κλίσεις το msi σταμάταει να λειτουργεί στα 950 άμα θυμάμαι καλά είναι έτσι? η μετά απο restart κάτι τέτοιο.. γιατί πείραζα την κάρτα του λαπ τοπ αλλά πάντα με από το κλείσιμο η restart γύρναγε στα στοκ.. κερδίζεις τίποτα στα games άμα ανεβάσεις τα ρολόγια δεν μιλάω για benchmark στα απλά games.. θα τα παίζει ακόμα πιο smooth σε maxed out πράγματα πχ το witcher 2 που όλα σε ultra εμένα οι 2 6970 δεν το σηκώνουν..

thershold είναι η θερμοκρασία, το MSI Afterburner ανεβάζει της συχνότητες αλλα είναι σε προσορινή φάση μέχρι να επιλέξεις το κουμπάκι που έχει κάτω και γράφει Aply Overclocking At System Startup. για της κάρτες που λές σε φάση crossfire δεν πιστεύω να μην μπορούν να σηκώσουν ένα παιχνίδι, κάτι λάθος πρέπει να κάνεις. και για το τη κερδίσεις στο OCing είναι μερικά frames στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να το κάνει πιο smooth

Καταλάβα, όχι δεν είναι ότι κάνω λάθος με το witcher απλώς είναι οι 2 επιλογές το motion blur και ένα άλλο το οποίο όταν το ενεργωποιείς λέει "προσόχη είναι για hight end συστήματα" εεε άμα τα βγάλεις αυτά τα 2 είσαι κομπλέ, αλλά και με τα 2 παίζεις αλλά νταξ.. δεν είναι και η ποιό smooth όπως χωρίς..

εχω διαβασει σε αλλο φορουμ πως στην 6970 με το διακοπτακι στο '' επιθετικο'' bios ανετα χτυπησαν χιλια απο τα 880 που ειναι κανονικα η καρτα..και εγω αυτην πηρα της saphire με dual fan απλα επειδη το φοβαμαι εχω ανεβασει ενα 20 % μονο και αυτο γιατι τελικα δεν ειδα να αλλαζει κατι στο bf3..

αναρωτιεμε γιατι να παρω μια δευτερη 6970 για cf , τι εχει να μου προσφερει ???

εχω διαβασει σε αλλο φορουμ πως στην 6970 με το διακοπτακι στο '' επιθετικο'' bios ανετα χτυπησαν χιλια απο τα 880 που ειναι κανονικα η καρτα..και εγω αυτην πηρα της saphire με dual fan απλα επειδη το φοβαμαι εχω ανεβασει ενα 20 % μονο και αυτο γιατι τελικα δεν ειδα να αλλαζει κατι στο bf3..

Σε παιχνιδια πρακτικα τιποτα απολυτως καθως και με 1 6970 τα παιζεις ολα ανετα

Η δευτερη θα προσφερει επιδωσεις στα benchmarks μεγαλυτερα σκορς

αρκετα καλυτερα σκορς

και στα παιχνιδια θα εχεις παραπανω fps

αλλα δεν εχει σημασια τι 50 τι 80 fps

το ιδιο ειναι

παρε δευτερη μετα απο 2 χρονανκια εαν θες ως οικονομικη αναβαθμιση οπου θα ειναι φθηνες καρτες τοτε

Αν θελεις να παιξεις το BF3 full settings στα 1920x1080 με πανω απο 60 καρε το crossfire 6950/70 ειναι μια λυση.

πιστευω πως και 1 6970 το παιζει μια χαρα ολα full σε αυτην την αναλυση

εφοσον εγω με μια 6870 το παιζω μια χαρα σιγουρα η 6970 μια χαρα θα το παιζει

Το μια χαρα ειναι υποκειμενικο φιλε μου.

Αληθεια με ποσα καρε παιζεις με την 6870 και ολα τα settings στο full ;

Το μια χαρα ειναι υποκειμενικο φιλε μου.

Αληθεια με ποσα καρε παιζεις με την 6870 και ολα τα settings στο full ;

εiχα πανω απο 30 fps φιλε μου με ολα τερμα σε αναλυση 1900χ1200

ηταν 30με 40 αναλογα την αποστολη

Φυσικα υπηρχαν και στιγμες που επεσαν στα 25 fps χωρις ομως να παρατηρισω κολληματα

και τερματησα το παιχνιδι χωρις lag

και ευχαριστηθηκα τερμα φιλε μου

η 6870 ηταν στοκ και ο Q9450 3,2ghz

με 4 gb ram

οποτε η 6970 ως πιο δυνατη καρτα θα το παιζει μια χαρα

Ειναι τερμα σπαταλη να δωσει τοσα λεφτα για αλλη μια απλα για εχει παραπανω fps

με την εννοια οτι πρακτικα θα το παιζει τελεια

ας το δοκιμασει και μονος του να το δει στην πραξη

Ειχα την 6970 για ενα διαστημα και ειναι πολυ καλη καρτα

την εδωσα ομως γιατι και η 5870 που ειχα τοτε ηταν αρκετη για μενα

και βρεθηκα με 6870( αλλη ιστορια αυτο με το πως βρεθηκα εαν παρακολουθουσες το thead με την απαραδαικτη συμπεριφορα πλαισιο θα ιξερες πως βρεθηκα με την 6870 ) :p

εγώ πάλη μέσα σε ένα χρόνο έκανα τζάμπα σπατάλη με αλλαγές κάρτες γραφικών,

με την σειρά είχα:

Gigabyte 5870 SuperOC Edition

ECS GTX480

ASUS DirectCUII 6950 ->6970

OEM AMD HD 6970

και μπορώ να πώ πως ακόμα και με την 5870 να είχα μείνει δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ακόιμα με τα τωρινά παιχνίδια, ακόμα και το clockάρησμα που κάνω είναι τζάμπα αλλά τη να πείς :wall:

εγώ πάλη μέσα σε ένα χρόνο έκανα τζάμπα σπατάλη με αλλαγές κάρτες γραφικών,

με την σειρά είχα:

Gigabyte 5870 SuperOC Edition

ECS GTX480

ASUS DirectCUII 6950 ->6970

OEM AMD HD 6970

και μπορώ να πώ πως ακόμα και με την 5870 να είχα μείνει δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ακόιμα με τα τωρινά παιχνίδια, ακόμα και το clockάρησμα που κάνω είναι τζάμπα αλλά τη να πείς :wall:

οντως η 5870 μια χαρα θα σε καλυπτε

απλα υπαρχει το μικροβιο της αναβαθμισης και για αυτο πρεπει να κρατιομαστε στις μερες εαν

εαν δεν χρειαζομαστε πραγματικα αναβαθμιση ειναι κριμα

εiχα πανω απο 30 fps φιλε μου με ολα τερμα σε αναλυση 1900χ1200

ηταν 30με 40 αναλογα την αποστολη

Φυσικα υπηρχαν και στιγμες που επεσαν στα 25 fps χωρις ομως να παρατηρισω κολληματα

και τερματησα το παιχνιδι χωρις lag

και ευχαριστηθηκα τερμα φιλε μου

η 6870 ηταν στοκ και ο Q9450 3,2ghz

με 4 gb ram

οποτε η 6970 ως πιο δυνατη καρτα θα το παιζει μια χαρα

Ειναι τερμα σπαταλη να δωσει τοσα λεφτα για αλλη μια απλα για εχει παραπανω fps

με την εννοια οτι πρακτικα θα το παιζει τελεια

ας το δοκιμασει και μονος του να το δει στην πραξη

Ειχα την 6970 για ενα διαστημα και ειναι πολυ καλη καρτα

την εδωσα ομως γιατι και η 5870 που ειχα τοτε ηταν αρκετη για μενα

και βρεθηκα με 6870( αλλη ιστορια αυτο με το πως βρεθηκα εαν παρακολουθουσες το thead με την απαραδαικτη συμπεριφορα πλαισιο θα ιξερες πως βρεθηκα με την 6870 ) :p[/quote

Πως μπορω να μετρησω τα frames στο btf 3 εννοειται οτι παιζω σε 1900χ1200 σε 26'' μονιτορ και δεν βλεπω καπου να ''κολωνει'' με ολα ultra στις ρυθμισεις η καρτα μου βεβαια πιστευω πως βοηθαει και ο i7 980x σε ολο αυτο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.