Jump to content

Σύνθεση για τον 12χρονο ανιψιό

Lakisss

Recommended Posts

Λοιπόν μετά το ποδήλατο σκέφτομαι να πάρω του μικρού τον πρώτο του pc.:)

Όπως καταλαβαίνετε ξεχάστε τις ακριβές συνθέσεις...κάποια βασικά πραγματάκια για να ξεκινήσει.

Προτείνετε μία σύνθεση και ελπίζω να βγω οικονομικά μήπως και του τον φτιάξω...

Τι έχω ήδη:

-Κουτί XIGMATEK

-Δίσκο έναν 750gb. Hitachi

-Dvd/rw, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία.

-Τροφοδοτικό μάλλον από έναν φίλο που θα αλλάξει το δικό του.

Προτείνετε:

-Μητρική/Επεξεργαστή. (Intel ή Amd το πακέτο? τουλάχιστον να είναι επεκτάσιμη το socket για μία αλλαγή cpu αργότερα)

-Μνήμες (μάλλον σε 8gb. αφού είναι ευκαιρία με τέτοιες τιμές τώρα)

-Κάρτα γραφικών (κάτι φτηνό αξιοπρεπές για 22άρι monitor...δεν πάμε για σοβαρά games τώρα)

Τελευταίο το monitor:

Σκέφτομαι να του δώσω το δικό μου http://www.matsoukasbros.com/~matsoukas/uploads/pdf/LG_2234S.pdf , οπότε το νέο θα το πάρω εγώ.

Πείτε ένα 22άρι (led?) οικονομικούτσικο.

Ευχαριστώ.

Για οθόνη δεν είναι απαραίτητο να πάρεις LED, όσες έχω δει με έχουν απογοητεύσει. Βγάζουν υπερβολικό contrast και οι διαβαθμίσεις χρωμάτων είναι για κλάματα (ακόμη και κάποιες LG σειρά IPS τις είδα σε review και γέλαγα). Βρες κάποια που να είναι CCFL + IPS η CCFL + PVA, παραπάνω φωτεινότητα από CCFL φωτισμό δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις σε εσωτερικό χώρο σπιτιού.

Πεταμένα λεφτά είναι οποιαδήποτε καινούργια σύνθεση πάρεις για την ηλικία που έχει τώρα.

Η προοπτική να αναβαθμίσει όταν με το καλό φτάσει στα 15-16, δηλαδή μετά από 3 τουλάχιστον χρόνια που πιθανότατα θα θέλει να αρχίσει ποιό σβαρό gaming θα είναι ασύμφορη τότε.

Κοίτα στις αγγελίες και θα βρείς πολύ αξιόλογες συνθέσεις με c2d,c2q ή amd στα χρήματα που διαθέτεις...

Αυτά τα συστήματα είναι τώρα περίπου 3-4 ετών και θα μπορέσουν να σηκώσουν άνετα τις ανάγκες ενώς 12χρονου για λίγα χρόνια ακόμα.

Όταν φτάσει στο λύκειο τότε τον βοηθάς να πάρει το πρώτο του σοβαρό σύστημα.

εγω λεω τα εξης φθηνα μεν, αλλα.......,

ΜΟΒΟ Asus M5A78L/USB3 | Skroutz.gr

CPU AMD Athlon II X3 455 | Skroutz.gr

RAM DDR3 1600 - Μνήμες (Χωρητικότητα: 4GB) | Skroutz.gr βαλε και μια 4αρα, αν δεν σε παρει το μπατζετ

VGA για μικρη λυση που παιζει και παιχνιδια 6570, οχι FULL Details και φιλτρα βεβαια.., γιατι δεν ξερω και τι αναλυση εχει η 22 σου!! 1050p ή Full HD?

αλλιως αν θες να εισαι καλυμμενος μια 6770 ειναι ο μεσος ορος!!

γενικοτερα, παντως, συμφωνω με την ιδεα να παρει τωρα ενα μεταχειρισμενο φθηνο, ωστε να μαθει πανω σε αυτο, και μετα, βλεποντας και κανοντας!

με συγχωρειτε , αλλα το μηχανημα μου ειναι ενας c2d @3,7 με gtx280 πανω και παιζω μια χαρα παιχνιδια σε 1680χ1050 και το 90% των παιχνιδιων ειναι ολα maximum settings

εχουν αρκετο ψωμι ακομα οι C2D / C2Q.

εκτος Lakisss αν θελεις να νιωσει την χαρα του καινουργιου.

Να του φερει ο "Αγιος βασιλης" τα κουτια απο τα προιοντα και να το συναρμολογησετε παρεα για να το αγαπησει περισσοτερο και να μαθαινει ταυτοχρονα :)

btw μια ποδηλατο μια πισι , δε μπορω να γινω και εγω το ανιψι σου που θελω αλλη φωτογραφικη μηχανη ;:p

Εγώ θα έλεγα να πας σε APU της amd μια χαρά θα είναι κανα 200 αρι θα σου πάει για mobo cpu ram κουτι εχεις, τροφοδοτικο εχεις, σκληρό έχεις, και αμα θες του παίρνεις αγότερα μια 6770 για κάνεις hybird crossfire να τραβήξει λίγο παραπάνω και μετά αργότερα όπως είπε ο dpolal στο λύκειο άμα θες του παίρνεις ένα κανονικό pc.

+1 για APU, πχ:

CPU: eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

Mobo: Gigabyte GA-A55M-S2V - Μητρική κάρτα - mATX - AMD A75 | Getitnow (με A55 chipset, δεν εχει SATA 3/USB 3, no big deal)

Ram: X2: Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μνήμες :: Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Ετσι με 200€ παιρνεις ενα αξιοπρεπεστατο τετραπυρηνο συστημα και μια καρτα γραφικων που μπορει να σηκωσει και παιχνιδια με περιορισμενα settings.

Αυτά είχα προτείνει σε 1 άλλο φόρουμ:

AMD Athlon II X4 631 με 75€ (4 πυρήνες και OC στο θεό όποτε χρειαστεί)

Gigabyte GA-A75M-UD2H με 68€ Which A75-Based Motherboard Is The Best? : Six A75-Based Motherboards For AMD’s A8 And A6 APUs

2 x Corsair Vengeance 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz με 42€

Σύνολο: 185€

Ο φίλος επέλεξε τη σύνθεση που του έγραψα και :

Έτοιμο το PC και είναι απλά θηρίο!! Μέρα με την νύχτα με το παλιό μηχανημα και μου βγήκε και οικονομικό!

Βρε Leros2004 με κατέστρεψες, ένα pc να με κρατήσει 1,5 χρόνο σου ζήτησα, τώρα δε με βλέπω να κάνω αναβάθμιση για 2,5-3 χρόνια! :p

Σε ευχαριστωωώ!

Απο εκεί και πέρα σου λείπει 1 κάρτα γραφικών .... γνώμη μου να πάρεις 1 που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα παιχνίδια.. ο πιτσιρικάς είναι μαθηματικός σίγουρο ότι μετά απο λίγο καιρό θα ξεκινήσει το gaming .....

Με 1 τέτοια: MSI 6770 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr θα κάνεις δουλειά ..

Γενικό σύνολο 285€

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :T:

Θα δω πώς θα πάνε τα οικονομικά και ελπίζω να μπορέσω να του τον φτιάξω.:)

Κανένα monitor 22' (οικονομικό αλλά ικανοποιητικό) έχετε να προτείνετε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.