Jump to content

1090t o/c και ψύκτρα

Kostas_Sky

Recommended Posts

Γεια σας

Αν και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα απο o/c θα ήθελα να το προσπαθήσω στον 1090t 3.2 που έχω.

Αρχικά να πω πως ο υπολογιστής θα χρησιμοποιειται για gaming και για προγράμματα όπως autocad,photoshop,archicad και άλλα για 3d σχεδιασμό μιας και είμαι φοιτητής αρχιτεκτονικής και θέλω να δουλεύω και σε 3d μοντέλα.αυτα τα γράφω γιατι πιστεύω πως το σύστημα μου ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους απλά εγώ απο περιέργια και πειραματισμό θέλω να προχωρήσω σε O/c.

Στο θέμα μας τωρα.Δεν ξέρω για ο/c αλλά θα ήθελα να μάθω και να κάνω δηλαδή εννοω πως θέλω και μερικές πληροφορίες να μου δίνετε όχι μόνο ξερά νούμερα (όσο ειναι δυνατόν αυτο)

Επίσης να πω πως έχω στοκ ψύξη αλλα μάλλον μέσα στα χριστούγεννα θα γίνει αγορά νέας αερόψυξης(θέλω και προτάσεις)

Το σύστημα μου είναι

CPU:AMD phenom II x6 1090t 3,2ghz

Mobo: gigabyte ga-990fxa ud3

RAM: 8gb kingston HyperX (νομίζω 1600 αλλά πως το ελέγχουμε?)

GPU: ASUS 6950 2gb

SSD: M4 crucial 64gb

Αυτά.. Περιμένω απαντήσεις...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ποιο κουτί έχεις. Γιατί προτάσεις υπάρχουν πολλές αλλά μπορεί να μη χωρούν στο κουτί σου.

Αν θες κάτι κορυφαίο πήγαινε σε Noctua nh-d14 ή prolimatech megahalems. Αν θές κάτι πιο οικονομικό μπορείς να πάρεις την corsair A-70 που έχει και δυο ανεμιστηρες στην συσκευασία.

Παίζει τίποτα διαφορετικό με τη δικιά μου motherboard?δηλάδη να μην φτάνει για τόσο ή κατι τετοιο..?

και επίσης όποιος μπορεί ας βάλει και μερικές πληροφορίες για το τι κάνω να καταλαβω κ μερικά πράγματα μιας και με ενδιαφέρουν οι υπολογιστές πολύ.

Μια γενική ιδέα δίνω ώστε να δει τι τάσεις χρειάζεται και γενικά να έχει ένα μπούσουλα. Υπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι για να κάνεις το ίδιο πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι όταν διάλεγα κομμάτια για τον υπολογιστή μου πρότειναν τον επεξεργαστή αυτό για τον λόγο που λέει και ο Νικος. Νίκο εσύ που απ'οτι βλέπω έχεις ίδιο cpu έχεις κάνει overclocking; Γενικά όσες περισσότερες πληροφορίες μαζεύω τόσο το καλύτερο.Το ψάχνω και από διαφορα ξένα sites μπας και μπω καλύτερα στο νόημα γιατί είμαι αρκετά αρχάριος..

Εχω παρομοιο hardware βλέπε υπογραφή μου και έχω να πω οτι θα το ευχαριστηθεις το μηχάνημα.

1ον Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το τελευταια bios update για το motherboard σου και να το εφαρμοσεις πριν ξεκινησεις το OC

2ον Ευκολο OC: κάνε disable το turbo boost , και βάλε cpu multiplier *20 = 4.0Ghz και ΝΒ *14 στα 2.8Ghz με ρευματα NBVID στα 1.3 και Cpu Voltage Control στα 1.425

(Βεβαιως αυτα παίζουν απο μηχανημα σε μηχανημα απλα θεωρω οτι αυτα θα σου δουλεψουν καθως έχουμε σχεδον ίδιο hardware και μετα μπορουμε να τα χαμηλώσουμε, η σωστη πρακτικη όπως θα σου πουν πιο ειδικοι είναι να ανεβαίνεις λιγο λιγο και κομμάτι κομμάτι)

Τα παραπανω προυποθέτουν οτι έχεις καλη ψυξη , εγω με την H50 παιζοντας battlefield δεν ανεβαίνω πάνω απο 44 βαθμους (σχεδόν όλα στο ultra ) . Με full load cinebench (7,17 score) intelburn max 54βαθμους (πλεον :magic:), idle 30C

Πω πω φιλέ orgios σωστός..Ξέχασα εντελώς για το τροφοδοτικο.. ειναι μικρό σχετικά.. 600w Corsair GS PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin GS CMPSU-600GEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

θα μου φτάσει..; και επίσης πως κάνω update στα bios; ξέρω πως να βρω ποια έχω και ποια να κατεβάσω κτλ αλλα τι διαδικασία εγκατάστασης δεν ξέρω...

Πανε εδώ (αν όντως είναι αυτό το Motherboard σου)

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-990fxa-ud3rev_10/download/bios

και κατέβασε το τελευταίο non beta bios απο ότι βλέπω μέχρι σημερα είναι το f5

βάλτο αποσυμπιεσμένο σε ένα φλασακι , η gigabyte εχει ένα utility που κανει flash στο bios (πατας ένα Fkey με το ανοιγμα του υπολογιστη, δεν θυμαμαι τωρα ποιο το λεει πάντως ), στο οποιο έχεις πρόσβαση και μέσα απο το ίδιο το bios. Είναι πολυ ανετο δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το τροφοδοτικο σου όπως και το δικό μου είναι ψιλοοριακο αλλά αν δεν φέρνεις στα ακρα τον υπολογιστή σου φανταζομαι οτι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η H50 είναι πολυ καλη εμένα με βόλεψε ,αν σκεφτείς οτι 99% των περιπτώσεων είμαι μεταξυ 30C με 44C (μετά απο 6 ώρες battlefield 70%cpu usage), είναι αθόρυβη τα στοκ ανεμιστήρια της δεν ακούγονται ιδιαίτερα (αν θελεις ακόμα καλυτερη αποδοση μπορείς να τα αλλάξεις).

Λιγα τεστ που έχω δει της Η50 με τα επόμενα μοντέλα δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορα που να αξίζει τα παραπανω φραγκα (για την χρήση που κάνω εγω τουλάχιστον είμαι πολυ ικανοποιημένος)

Η αλήθεια είναι ότι όταν διάλεγα κομμάτια για τον υπολογιστή μου πρότειναν τον επεξεργαστή αυτό για τον λόγο που λέει και ο Νικος. Νίκο εσύ που απ'οτι βλέπω έχεις ίδιο cpu έχεις κάνει overclocking; Γενικά όσες περισσότερες πληροφορίες μαζεύω τόσο το καλύτερο.Το ψάχνω και από διαφορα ξένα sites μπας και μπω καλύτερα στο νόημα γιατί είμαι αρκετά αρχάριος..

εγω τον εχω στα 3,7 και με ρευμα δείχνει to cpu z 1.40 αλλα απο bios το εχω αν θυμαμαι καλα 1,37 η 1,35 εσυ μπορεί να μην εχεις θεμα με τα βολτ απλα βαλτα καπου εκει στο βιος.

εγω τον εχω στα 3,7 και με ρευμα δείχνει to cpu z 1.40 αλλα απο bios το εχω αν θυμαμαι καλα 1,37 η 1,35 εσυ μπορεί να μην εχεις θεμα με τα βολτ απλα βαλτα καπου εκει στο βιος.

εμένα γιατι το cpu-z μου δείχνει core voltage 1,44 χωρίς να έχω κάνει τίποτα?

λογικά δεν θα έπρεπε να είναι κάτω απ'το 1,35 που έχεις εσυ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.