Jump to content

HD 5870 crossfire

kifinas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια! Θα ηθελα τη γνωμη σας.Εχω μια hd5870 vapor-x 1g και σκεφτομαι το ενδεχομενο του crossfire με αλλη μια ιδια την οποια εχω βρει σε καλη τιμη 140euro.Πιστευετε αξιζει το κοπο η να πουλησω κι αυτη που εχω και να παω σε καποια καινουργια σειρα.Παντως η αληθεια ειναι οτι η 5870 παροτι ειναι παλια σχετικα ειναι πολυ δυνατη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παιζω σε αναλυση 1920Χ1080 σε 27" και σε 40" ιντσες οθονες.Οσο αναφορα το crossfire δε ξερω ποσο τις% παραπανω θα μου δωσει σε αποδοση απο τη μια μονη της. Περιμενω αποψεις.....

Η 5870 ειναι πολυ δυνατη καρτα και το Crossfire εχει πολυ καλη κλιμακωση. Αποψη μου ειναι οτι εφοσον εχεις το υπολοιπο συστημα που μπορει να τις σηκωσει, δηλαδη μεγαλο και αξιοπιστο τροφοδοτικο, και καλο επεξεργαστη, θα δεις μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις.

Ειμαι σε φαση αναβαθμισης βασικα γι αυτο σκεφτομαι τι να κανω με τη 5870. Οσο για το συστημα κατα 99% ο επεξεργαστης θα ειναι ο i7 2700k και η μητρικη Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3,τροφοδοτικο εχω ενα tagan 1100w BZ series. Και εγω πιστευω ο θα ειναι καλο το αποτελεσμα.. :hmm:

Ωραια. Μια χαρα θα εισαι και ανετος απο θεμα τροφοδοτικου, και απο θεμα επεξεργαστικης ισχυος δεν θα κολλησεις πουθενα, ουτε υπαρχει πιθανοτητα bottleneck.

Επειδη ειναι αμαρτια σε περιοδο κρισης να δωσεις 20€ παραπανω για +1 στον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη, παρε 2600Κ και ριξε λεφτα σε ssd για να πεταει το συστημα.

Εχεις δικιο σ αυτο που λες.Ειμαι ακομα υπο σκεψη! Οσο για ssd εχω ενα ocx vertex series 60gb.Πρεπει να δω τι θα κανω και μ αυτον ειναι βλεπεις sata2.Παντως δε σου κριβω οτι ειναι γρηγορος κι αυτος!

Ε νταξει. Μια χαρα εισαι. Ετσι και αλλιως δεν θα δεις διαφορα σε καθημερινη χρηση οποιον ssd και να παρεις. Μονο στα Benchmarks εχουν διαφορες.

Για το συστημα που λεμε συμφωνεις για αυτες που εχω σκεφτει CORSAIR VENGEANCE DDR3 16GB 4X4GB 1600MHZ η γιαυτες καλυτερα CORSAIR VENGEANCE DDR3 8GB (2X4GB) 1866MHZ. Στο overclock παιζει αρνητικο ρολο ο μεγαλος ογκος μνημης; Και σε συνδιασμο με το crossfire παιζει να εχουμε κανενα προβλημα;

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Το overclocking στους Sandy Bridge γινεται με απλή αυξηση του πολλαπλασιαστη, και δεν επηρεαζονται καθόλου οι μνήμες. Επισης δεν εχει νοημα να υπερχρονισεις τις μνημες καθως δεν θα δεις ορατο οφελος πουθενα. Διαβασε και το λινκ που υπαρχει στο πρωτο ποστ αυτου του λινκ:http://www.thelab.gr/gaming/gaming-performance-ti-tin-veltionei-pragmatika-kai-102048.html για να το διαπιστωσεις και μονος σου.

Εννοειται κρατας τις 5870!Σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω να βρεις κατι πιο δυνατο.Παρε και τις μνημουλες σου και εισαι κομπλε!

Αν αποφάσισες να πάρεις δεύτερη κάρτα πρέπει να έχεις υπόψη σου δυο παράμετρους

την αυξηση θερμοκρασίας των καρτών λόγο της μεταξί τους κοντινής απόστασης που αυτό συνεπάγετε αυξηση θορήβου (ίσως χρειαστεί να τοποθετήσεις έξτρα ανεμηστήρες στο πλάι του κουτιού σου για να ''κρυώνεις'' τις κάρτες).

Η δευτερη είναι το σπάσιμο των νεύρων γιατί πολλα παιχνίδια δεν υποστιρίζουν crossfire

και δεν θα βλέπεις διαφορά στις επιδόσεις,αν θέλεις την προσωπική μου άποψη σκέψου το καλύτερα και κράτησε τα ωραία σου λεφτουδάκια και όταν δείς πως η κάρτα σου πλέον δεν την παλεύει τότε αγόρασε μια καινούρια, έγώ υστερα απο προσωπική εμπειρία

αγοράζωντας 2Χ 5770 όταν είχανε κυκλοφορήσει πριν δύο χρονια περίπου δεν πρόκειτε στο μέλλον να αγοράσω δεύτερη κάρτα.

Για τη θερμοκρασια δε νομιζω να εχω τοσο προβλημα στη συγκεκριμενη περιπτωση γιατι απο τη μια η 5870 ειναι vapor-x και εχουν φοβερο συστημα ψυξης απο τη μανα τους και γενικα μενουν σε καλα επιπεδα θερμοκρασιας σε σχεση με αλλες καρτες που ψηνονται.Απο την αλλη σιγουρα με βοηθαει και του case εχω ενα cooler master cosmos-s,ειναι αρκετα παγωμενο μπορω να πω.Βεβαια στη πραξη και στο δουλεμα θα φανουν τα αποτελεσματα αυτων των παραμετρων. Οσο για το crossfire που λες σε ορισμενα games πιστευω οτι αυτο το θεμα ασυμβατοτητας δεν νομιζω οτι θα υπαρχει στα καινουργια games ισως αυτο γινοταν σε πιο παλια.Γενικα τωρα γιαυτο που λες να κρατησω τη μια και οταν γερασει να την αλλαξω, ναι δεν εχεις κι αδικο αλλα ελα που μας τρωει ο κ..ος μας!!!!:hm:

Εγώ είμαι της άποψης να μην πάρεις τώρα δεύτερη γιατί

1ον)τα περισσότερα παιχνίδια τα παίζεις άνετα με την μία κ

2ον)σε λίγο καιρό βγαίνουν οι καινούριες και θα ξενερώσεις που θα έχεις αυτές.Περίμενε λίγο καιρό και χτύπα μια καινούρια που θα είναι σαν cf τωρινό και θα έχεις και πολλά + ππέρα του tessalation!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.