Jump to content

Draytek 2820 ή pfsense με 2 WAN ?

YDinopoulos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ερωτηση απευθυνεται στους καποιους πιο 'εμπειρους' του χωρου.

Εχω στο σπιτι μου 2 γραμμες aDSL. Η μια ISDN και η αλλη PSTN. Θελω να τις 'ενωσω' ωστε να εχω μια κλυτερη επικοινωνια με τον εξω κοσμο.. Η ερωτηση μου ειναι η εξης....

1) Αγοραζω το Draytek 2820 και ξεμπερδευω ή

2) Αγοραζω μια ALIX, βαζω pfSense και κανω balancing τα 2 router εκει...?

Τι θα κανατε εσεις ?

Το bandwidth κυριως φευγει σε διαφορα downloads καθως εξυπηρεται και εναν mail server που εχω σπιτι.

2820 και ξεμπερδεύεις....όσες φορές έκανα αλχημείες για να δουλέψει κάτι έχασα τελικά περισσότερο χρόνο να τα βρω να τα συνδυάσω και να μελετήσω πως θα δέσει το γλυκό και στο τέλος δε το χάρηκα όπως με μια συσκευή που θα μου τα έδινε όλα στο πιάτο με ένα κλικ.

άσε που είσαι και γνώστης των δυνατοτήτων των Draytek :)

2820 και ξεμπερδεύεις....όσες φορές έκανα αλχημείες για να δουλέψει κάτι έχασα τελικά περισσότερο χρόνο να τα βρω να τα συνδυάσω και να μελετήσω πως θα δέσει το γλυκό και στο τέλος δε το χάρηκα όπως με μια συσκευή που θα μου τα έδινε όλα στο πιάτο με ένα κλικ.

άσε που είσαι και γνώστης των δυνατοτήτων των Draytek :)

τι το εξαιρετικο εχουν τα draytek σε σχεση με τα υπολοιπα? απλα βλεπω πολλοι οτι τα προτιματε!

Απλα εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα ευκολο να τα σεταρεις. (Εννοω την δευτερη επιλογη).

Ασε που στο τελος θα εχω μαθει κατιτις....

Θα προτιμούσα τη δεύτερη λύση, όχι απαραίτητα με pfsense. Είναι σίγουρα πιο δύσκολη, αλλά στο τέλος έχεις μάθει και κάτι ακόμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.