Jump to content

Αλλαγη μπλοκ eleven

Proteus

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλο το φορουμ!

'Εχω ενα μπλοκ του eleven προσαρμοσμένο στο 1366 σύστημα μου. Απλά εχω ανοίξει τις αναλογες τρύπες σε ενα κοματι plexy για να "κρατήσω" το block πάνω στον επεξεργαστή με το κλασσικές 4 βίδες με τα παξιμάδια, τα ελατήρια κτλ που έστελνε τότε ο eleven μαζί.

Το δουλεύω περι τα 4-5 χρόνια και ομολογώ οτι δεν το εχω ανοίξει ακόμα για καθάρισμα.

Το ερώτημα μου ειναι αν θα αλλάξω το block με ένα "σύγχρονο" θα κερδίσω τίποτα?

Ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλο το φορουμ!

'Εχω ενα μπλοκ του eleven προσαρμοσμένο στο 1366 σύστημα μου. Απλά εχω ανοίξει τις αναλογες τρύπες σε ενα κοματι plexy για να "κρατήσω" το block πάνω στον επεξεργαστή με το κλασσικές 4 βίδες με τα παξιμάδια, τα ελατήρια κτλ που έστελνε τότε ο eleven μαζί.

Το δουλεύω περι τα 4-5 χρόνια και ομολογώ οτι δεν το εχω ανοίξει ακόμα για καθάρισμα.

Το ερώτημα μου ειναι αν θα αλλάξω το block με ένα "σύγχρονο" θα κερδίσω τίποτα?

Ευχαριστώ

αναλογως το setup που εχεις! γενικως τα "συγχρονα" μπλοκακια δουλευουν καλυτερα με πολυ πιεση! αρα δυνατη αντλια και 3/8' σωληνα!

αναλογως το setup που εχεις! γενικως τα "συγχρονα" μπλοκακια δουλευουν καλυτερα με πολυ πιεση! αρα δυνατη αντλια και 3/8' σωληνα!

Το setup ειναι αυτο της υπογραφής (Eheim 1250, 2πλο Black Ice, 2πλο 5.25 Τάνκ, ψύχω μόνο την cpu)

Να δώσω μερικές λεπτομερειες ακόμα.

Η cpu σε full load χτυπάει 80άρες, μπορεί και λίγο παραπάνω.

Το ψυγείο το έχω τοποθετημένο στην οροφή του Stacker μαζί με ενα 200αρι ανεμιστήρα να το φυσαει σε χαμηλές στροφές.

Η ροή του αέρα απο τον ανεμιστήρα δεν καταφέρνει να "διαπεράσει" τα fins του ψυγείου.

Προσπαθώ να κρατήσω τον θόρυβο οσο χαμηλότερα γίνεται.

Ποια οικονομική αλλαγή θα μπορούσα να κάνω για να ρίξω τη θερμοκρασία καμιά 10αριά βαθμούς?

Αλλαγή ψυγείου; (κόστος 50-60 ευρώ)?

Εγκατάσταση 2χ120 ανεμιστήρων σε αντικατάσταση του 200αρη (κόστος 20-30 ευρώ)?

Αλλαγή μπλόκ (κόστος 50-60 ευρώ)?

Μπορεί να σου ακουστεί χαζό, αλλά shroud έχει μεταξύ ανεμιστήρα και ψυγείου; Δηλαδή δεν πρέπει να ακουμπά ο ανεμιστήρας πάνω στο ψυγείο, αλλά να φυσάει από απόσταση 3-4 εκατοστών.

Μετά από 5 χρόνια χωρίς καθάρισμα, το πιθανότερο να φταίει αυτό. Επίσης, φαντάζομαι ότι δεν έχεις αλλάξει και υγρό; Γιατί και αυτό χάνει την απόδοσή του.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, καλό θα ήταν να κάνεις αυτά πρώτα και αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα τότε δες λύσεις αναβάθμισης.

Μπορεί να σου ακουστεί χαζό, αλλά shroud έχει μεταξύ ανεμιστήρα και ψυγείου; Δηλαδή δεν πρέπει να ακουμπά ο ανεμιστήρας πάνω στο ψυγείο, αλλά να φυσάει από απόσταση 3-4 εκατοστών.

Το ψυγειο κρέμεται εσωτερικα του κουτιου στην οροφη του, ενώ ο 200άρης ειναι εξωτερικα του κουτιου. Επομένως, σίγουρα απέχει 2-3 cm ο ανεμιστήρας απο το ψυγείο.

Τα υγρά ( το γνωστό WFI) τα αλλαζω τουλαχιστον μια φορά το χρόνο.

Το μπλόκ αν και δεν εχει ανοιχτεί για καθάρισμα, το έχω περάσει με viacal χωρίς να βγάλω ρακόρ, καπάκια κτλ.

Φυσιολογικά δε θα έπρεπε να ειμαι max στους 65-70 βαθμούς θερμοκρασία;

Υποψιάζομαι 2 πράγματα:

1) Δεν πιάνει καλά το μπλόκ πάνω στη cpu/μητρική. Δεν υπάρχει backplate για το μπλοκ. Απλά 4 μακριές βίδες με κεφάλι και στρογγυλά λαστιχάκια στα σημεία οπου πιάνουν στην μητρική απο την πίσω μερία. Όποιος ειχε μπλοκ eleven θα ξέρει τι ακριβως εννοώ!

2) Δεν περνάει αρκετος αέρας για να ψύξει το ψυγείο

παρε δυο τετοιους για αρχη...

CoolerMaster SickleFlow Red LED Fan - 120mm - Case Fans - plaisio.gr

Δεν χρειαζεται να πας σε κατι πιο ακριβο..(το πιο πιθανο ειναι να και χειροτεροι).

Μονο τους gentletyphoon εχω σε εκτιμηση μετα απο αυτους αλλα ειναι και πιο ακριβοι...oποτε δεν αξιζει.

Εχε και ενα ποσο για μπλοκακι ..σε δευτερη φαση.

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - XSPC RayStorm CPU Intel 775/1366/1156/1155/2011 XSPC RayStorm CPU Intel 775/1366/1156/1155/2011 10402

Αν κουνιέται το μπλοκ πάνω στη μητρική τότε έχεις θέμα - υποθέτω ότι χρησιμοποιείς πάστα. Σαν backplate μπορείς να φτιάξεις εσύ από πλέξι , αν δεν θες να πάρεις κάτι έτοιμο. Για το ψυγείο σου θα υπάρχει θέμα αν το νερό ζεσταίνεται πολύ - αν δεν έχεις θερμόμετρο στο κύκλωμα πατατήρησε δια της αφής τους σωλήνες . Αν αισθάνεσαι ζέστη σε ήδη ζεστά χέρια τότε έχεις σίγουρα πάνω από 37C και έχεις πρόβλημα με το ψυγείο , αν αναλογιστείς το ΔΤ που έχεις τέτοια εποχή.

Τώρα για τους ανεμιστήρες και τον θόρυβο τα πράγματα είναι υποκειμενικά. Προσωπικά βάζω δυνατά fan (120mm/2000+rpm) σε ελεγκτές πάνω για να έχω τον λιγότερο δυνατό θόρυβο αλλά και την καλύτερη απόδοση όταν χρειαστεί.

• 3 weeks later...

Τελικά αναγκάστηκα να αλλάξω μπλόκ καθώς είχα ενα ατύχημα βγάζοντας τα ρακόρ απο το Βlock του eleven. Πήρα το XSPC Rasa, σωλήνες 13/10 και έβαλα και 2 Gentle Typhoons των 1450 rpm στην κάτω μεριά του ψυγείου να τραβάνε απο εξω προς τα μέσα.

Οι θερμοκρασίες τώρα σε full load ειναι στους 58-60 με θερμοκρασία δωματίου περί τους 20 βαθμούς. Επίσης έχω βάλει και την αντλία εγγύτερα στο block και το ψυγείο για να μικρύνω τη διαδρομή.

Τα volt του επεξεργαστή ειναι 1,32 περίπου στα 3,52 Ghz.

Ειναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες για το συστημα μου και πόσο καλύτερο θα μπορούσε να γίνει με αλλαγή ψυγείου-αντλίας (...λέμε τωρα!)

Θα ηταν ενδιαφερον αν εβαζες πρωτα τους ανεμηστηρες στο παλιο σου συστημα να βλεπαμε ποσο θα επεφτες απο αυτη και μονο την αλλαγη.

Και μετα να εκανες και την αλλαγη στο block.

Aπο temps ..επεσες αν δεν κανω λαθος κατι παραπανω απο 20...

Μηπως να το αφηνες ως εχει το θεμα υδροψυξη?

Θα το εκανα αν δεν μου ειχε κοπει το ρακορ μεσα στο σπείρωμα του μπλοκ. Δεν βγαίνει με τίποτα. Δε σκοπεύω να αλλαξω τιποτα άλλο. Βγήκα εκτος προυπολογισμού με το καινούργιο μπλοκ αλλωστε. Απλα θελω να σιγουρευτώ οτι ολα έχουν μπεί καλα και ειναι ok οι θερμοκρασίες για την συγκεκριμένη υδροψυξη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.