perlepes Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Θελω τη βοηθεια σας πανω σε οτι λεει στον τιτλο γιατι σε δικτυα γραφειου,server κτλ δεν ειμαι τοσο σχετικος. Θελω να βαλω στο γραφειο μου, το οποιο εχει 4 θεσεις εργασιας,4 pc δλδ, 1 server στο οποιο θα εγκατασταθουνε ολα τα λογιστικα προγραμματα και ετσι θα εχει την δυνατοτητα ο καθε χρηστης να μπαινει απο ολα τα τερματικα στα προγραμματα και οχι μονο σε αυτο που ειναι εγκατεστημενο τωρα....το γραφειο απο οταν το κατασκευασα εχει ολο δομημενη καλωδιωση κατω απο το πατωμα, για δικτυο Lan,τηλεφωνα κτλ και στις 4 θεσεις εργασιας και ολα τα καλωδια καταληγουν στον κατω οροφο σε ενα δωματιο που εχω αποκλειστικα για το σερβερ. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης... τι μου προτεινετε να βαλω οσο αφορα server - software - περιφερειακα (switch,back-up devices,ups ktl) Τα προγραμματα υποψην δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις σε λογισμικο και ταχυτητες. Εγω θελω απλα ο σερβερ να δινει ιντερνετ σε ολα τα Pc, να εχει προγραμμα για αυτοματο Backup καθε μερα για παραδειγμα, να εχει μια Α ασφαλεια αρχειων και το πιο σημαντικο να εγκατασαταθουνε εκει ολα τα προγραμματα. Οσο αφορα το κοστος δεν θελω να δωσω τπτ 4 χιλιαρικα για 1 server και περιφερειακα απο τη στιγμη που οι απαιτησεις των προγραμματων δεν ειναι μεγαλες.Ηδη για τα κολωνακια που βγαζουν εξοδους ρευμα,δικτυο τηλεφωνο και για τις καλωδωσεις εχει παει αρκετα ψηλα το κοστος. Ευχαριστω προκαταβολικα σε οποιον διαβασει το ποστ μου και διπλα σε οποιον ασχοληθει! :dance3: Καλες γιορτες :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2011 Ρώτα πρώτα τον κατασκευαστή του s/w που χρησιμοποιείς αν και πώς κάθεται και λειτουργεί πάνω σε server και μετά βλέπεις πώς διαμορφώνονται οι ανάγκες σου για h/w & s/w.Και πίστεψε με, το ποιό ακριβό είναι θα το 2ο. (win server & licences) Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Δεκέμβριος 9, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2011 Φιλε μου γνωριζω πως δουλευει στο σερβερ. Κανω εγκατασταση στο σερβερ την sql βαση και μετα τα προγραμματα και περναω στο σερβερ τα passwords κτλΜετα εγκαθιστω στα pc ολα τα προγραμματα και ετσι εχω την δυνατοτητα να μπαινω απο ολα τα Pc στα προγραμματα αφου θα τρεχουν μεσω του σερβερ. ΑΛΛΑ δεν θα μπορω να μπαινω στο ΙΔΙΟ προγραμμα απο 2 Pc ταυτοχρονα!Τα προγραμματα ειναι 3 σε συνολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 10, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2011 Κάτι δεν μου κάθεται καλά έτσι όπως περιγράφεις πως λειτουργεί το λογιστικό πρόγραμμα που έχεις αλλά από τη στιγμή που δεν αναφέρεις και ποιό είναι και βολεύεσαι με το setup αυτό δεν έχει νόημα να το συνεχίσω.Για τα υλικά του server έχεις 2 δρόμους.Στήνεις εσυ από μόνος σου ένα σύστημα με ότι αγοράσεις στο εμπόριο ή απευθύνεσαι σε μια εταιρεία και αγοράζεις έτομη επώνυμη λύση.Το 2ο είναι ποιό ακριβό μεν αλλά είναι καλυτερο επειδή εξαφαλίζεις ότι δεν θα έχεις πτυχόν προβλήματα ασυμβατότητας υλικών και θα έχεις service σε περίπτωση βλάβης.Μάρκες καλές είναι οι γνωστές Dell,HP,IΒM κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Δεκέμβριος 10, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2011 Κοιταξε να δεις. Τα προγραμματα οχι πως παιζει ρολο αλλα ειναι της Epsilon net . ΛΕιτουργουνε οπως στο περιγραφω, το εχω ψαξει αρκετα το θεμα και εχω μιλησει και με την εταιρεια. Γενικα εγω αυτο που θελω ειναι συγκεκριμενα πραγματα απο καπιιον που ξερει. Το οτι μπορω να φτιαξω συστημα μονος το ξερω απλα δεν ξερω τι να βαλω πανω... αλλο ο σερβερ αλλο ο personal υπολογιστης. Και την ετοιμη λυση την εχω σκεφτει και εχω μιλησει και με 2 καταστηματα απλα παλι δεν ξερω τι να εχει πανω ο σερβερ... Ειδικα σε οτι αφορα προγραμματα τι windows(?), για back up κτλ Ευχαριστω παντως για την βοηθεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Δεκέμβριος 10, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2011 Εγώ θα έβαζα για κεντρικό σέρβερ μια επώνυμη λύση Tower ή Rack πχ HP DL360 G6/G7 με 4 δίσκους, 2 σε Raid 1 για το λειτουργικό και άλλοι 2 Raid 1 επίσης για τις εφαρμογές. Server 2008R2 Φυσικά με domain κανονικά. Group policies/ntfs permissions για να μην έχουν πολλά πολλά οι χρήστες. Βασικά πράγματα δηλαδή.Στήνεις και ένα Backup σε έναν δικτυακό δίσκο και είσαι κομπλέ. Νομίζω σε υπερκαλύπτει αυτό για τις ανάγκες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Απρίλιος 24, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Να επιστρεψω στο θεμα που ειχα ανοιξει για την βοηθεια σας. Λογω πλημυρων κτλ εκεινη την περιοδο μου ειπαν σε καταστημα που θα αγοραζα το σερβερ οτι οι τιμες ηταν 30% πανω και να περιμενω λιγο καιρο.Επειδη δεν μπορω να το παω αλλο πισω θα προχωρησω την επομενη εβδομαδα στην αγορα του σερβερ. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.Θα μπορω αν δεν αγορασω σερβερ-σερβερ να παρω ενα μηχανημα καλο με τπτ i5-6gb ram και δισκους raid και να τον κανω σερβερ ετσι ωστε με 1200 ευρω μαζι με ρουτερ να ειμαι ετοιμος.Θα μπορεσει να εξυπηρετησει τις αναγκες μου?Να ρωτησω οτι το δικτυο αφορα λογιστικο γραφειο με 4 θεσεις εργασιας ( 4 pc ), ετοιμη δομημενη καλωδιωση κατω απο το πατωμα και δικτυο 1000αρι, και ετοιμα περασμενα καλωδια(lan,τηλεφωνου κτλ) που καταληγουν σε ενα δωματιο server.Οι αναγκες ειναι διαμοιρασμος ιντερνετ για υποβολη εντυπων και browsing, εγκατασταση 3 προγραμματων λογιστικων μικρων απαιτησεων σε hardware, ετσι ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα να ανοιγουν σε 2-3 θεσεις εργασιας το ιδιο προγραμμα, καθως και επεξεργασια απο το σερβερ εκτυπωσεων ταυτοχρονα απο διαφορετικες θεσεις εργασιας.Σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας με βοηθησει να δω τι θα κανω.Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα...Ακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Απρίλιος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Οι τιμές των δίσκων μόνο ήταν 30% πάνω, στα υπόλοιπα εξαρτήματα του server δεν είχαν αυξηθεί οι τιμές τους.Τα λογιστικά προγράμματα που χρησιμοποιείς, έχουν κλειδί HASP ή άλλου τύπου;Αν ναι, θα έχεις πρόβλημα.Έχω και εγώ ως μηχανικός αγορασμένα προγράμματα που θέλω να τα τρέχω στον υπολογιστή του γραφείου όταν λείπω. Ναι μεν συνδέομαι κανονικά και τρέχω σχεδόν τα πάντα, αλλά οι εφαρμογές που θέλουν κλειδί δεν τρέχουν.Έχουν κλειδωμένη την εκτέλεση μέσω terminal services στο hasp, υποψιάζομαι για να αποφύγουν τυχόν key sharing.Όσο αφορά τον server, πάρε όποιον υπολογιστή του εμπορίου θες, πρόσθεσε έναν δεύτερο δίσκο με raid 1 (mirroring) και θα σε καλύπτει για τις ανάγκες των λογιστικών εφαρμογών. Μην ξεχάσεις και ups. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Απρίλιος 24, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Οχι δεν εχουν καποια δεσμευση τα προγραμματα.Εχω μιλησει με το τεχνικο τμημα της epislonet και ετσι λειτουργουνε.Δινουν τη δυνατοτητα στο 1 απο τα 3 προγραμματα που ειναι για δηλωσεις για εως και 5 τερματικα, στο 2ο(μισθοδοσια) για 2 τερματικα και στο 3ο(λογστικη διαχειριση) μονο για 1 τερματικο.Θα ψαξω σημερα και αυριο για ενα i3 ή i5 με 6gb μνημη και ενα καλο mobo μαζι με 2 δισκους 500gb ο καθενας. Πιστευεις οτι ειναι καλο σαν συνθεση?Μου προτεινεις κατι πιο απλο?κατι καλυτερο μηπως?Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Απρίλιος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Εγώ είμαι κάθετα αρνητικός στο να προχωρήσεις σε μια τέτοια υλοποίηση... Θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή κατανοητό ότι απλά μηχανήματα, που βαπτίζονται Server, όσο καλά και να είναι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όσο ένα μηχάνημα που φτιάχθηκε για να είναι Server και ειδικά όταν μιλάμε για 24/7 λειτουργία... Στην θέση σου θα έβρισκα κάποια εταιρεία που υλοποιεί εγκατάσταση δικτύων και αφού θα τους περιέγραφα τον χώρο μου και τις απαιτήσεις μου θα ζητούσα μια προσφορά, εν ανάγκη πήγαινε σε παραπάνω από μία...Έτσι και αλλιώς στην όλη ιστορία θα πρέπει να εμπλακεί και κάποιος για να εγκαταστήσει όλο το Hardware που θες όπως καθώς και την παραμετροποίηση για το δίκτυο σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Απρίλιος 25, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 perlepes να προσθέσω και την δική μου εμπειρία (λογιστικό γραφείο & accountant). Προσωπικά έχω ένα server hp ml150 με windows server 2003 (είναι σχετικά παλιός), όπου έχω εγκαταστήσει τον sql και τις βάσεις "κάθε εταιρείας", τα τερματικά όπως και ο server, "πατάνε" πάνω σε ένα 1000αρι switch.Έχω παντού σύνδεση με internet και εκτυπωτές δικτύου, μέχρι τώρα δουλεύουν άψογα.Θέλω να καταλήξω στο εξής, ένας σχετικά καλός, οικονομικός και επώνυμος server, είναι κατά την γνώμη μου, αυτό που χρειάζεσαι, σε συνδυασμό με ένα 1000 δίκτυο και θα είσαι πολύ άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Και εγώ θα προτείνω να πάς σε επώνυμο server. Είτε hp είτε dell.Για να φτιάξεις κάτι παρόμοια αξιόλογο σε custom pc θα σου κοστήσει λίγο λιγότερο απ'ότι ένας server.Καλύτερα πήγαινε σε μια-δύο εταιρείες μηχανογράφησης να σου κάνει μια προσφορά. Να το συζητήσεις. γιατί αν τυχόν σου σκάσει ο sql είτε δίσκος είτε το μηχάνημα σου σκάσει θα κλαίς.Έχω δεί εταιρείες να χάνουν αρχεία γιατί τσιγκουνεύτηκαν τα 300ευρώ και μετά να δίνουν 1000+ για σωθούν.Ειδικά για δουλειά μην κοιτάς το ποιο οικονομικό. Κοίτα το πιο ποιοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Απρίλιος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Πριν λίγα χρόνια και εγώ θα πρότεινα επώνυμο server.Αν μου ζήταγε ένα γραφείο με 5 άτομα προσωπικό και μέσο μισθό 2000€ (μικτά), θα πρότεινα σαφώς έναν επώνυμο server.Τώρα όμως με μισθούς κοντά στα 1000€ και με κακοπληρωτές πελάτες (3 λογιστές μου έχουν πει ότι πολλοί πελάτες δεν τους πληρώνουν), δεν μπορώ να πω σε κάποιον να δώσει 2000€ παραπάνω.Τα 2000€ είναι πολύ περισσότερα από την ζημιά αν χαλάσει για λίγες ώρες ένας server. Στο κάτω κάτω υπάρχει η δυνατότητα να είναι στημένο και δεύτερο μηχάνημα εντός του γραφείου με τις ίδιες εφαρμογές και με καθημερινό backup ώστε και να χαλάσει ο Desktop/server να μην χαθεί πάνω από μια μέρα δουλειά.Θα έλεγα στον υποψήφιο αγοραστή ότι η διαφορά τιμής desktop και επώνυμου Server είναι 2.000€. Αν εκτιμά την ζημιά μιας ημέρας δουλειάς (όσο χρειάζεται για αποκατάσταση της λειτουργικότητας ενός desktop) ότι κοστίζει περισσότερο, να πάρει επώνυμο server διαφορετικά Desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Backup να εχει τα δεδομενα του με raid και θα ειναι Ok (ενα αλλο ιδιο μηχανημα ειναι καλη λυση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Απρίλιος 25, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Γενικα όπου υπαρχει οικονομική άνεση καλό είναι να μπαίνει genuine μηχάνημα server. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι η οικονομική διαφορά δεν είναι μόνο 2.000. Είναι πάαααααααααααααρα πολύ παραπάνω.Ένα απλό παράδειγμα οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης σε επίπεδο server (μιλάμε για πιστοποιημένες πάντα) είναι πανάκριβες όπως επίσης και τα ανταλλακτικά μιλάμε για τεράστια διαφορά όπως επίσης και το κόστος του support από τις εταιρίες κατασκευής.Τσιμπάς ένα Dell επώνυμο workstation με Xeon με Raid 1 και παίρνεις και το 5 χρόνια Next Business Day από την Dell 1.200+ θα σου βγεί όλο το πακέτο κομπλέ. Εννοείται UPS φυσικά και τον βάζεις σε γραφείο/ράφι και όχι στο πάτωμα.Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τώρα άμα αρκετά παραπάνω χρήματα πήγαινε σε Genuine Server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Απρίλιος 30, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια σας.Τελικα θα προχωρησουμε στην αγορα του Dell PowerEdge T110 II E3The Dell Online Store: Build Your System με λογισμικο το Dell Windows Server 2008 R2, Foundation Edition, 64bit. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι σχετικα με το UPS. Ποια η γνωμη σας για ενα ups σαν αυτο APC Smart-UPS 750VA LCD 230V ? ειναι αρκετο? ο σερβερ αντε να εχεις αναγκη 400 watt μαζι με οθονη κτλ. Αυτο δινει 500. Ρωταω γιατι το εχω βρει αυτο 200 χωρις το φπα και γενικα ξεφευγουν πολυ οι τιμες αμα παω σε τπτ 1000va. Για switch βρηκα ενα 8πορτο απο ciscο. Ευχαριστω πολυ και παλι παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 2, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Τα 750VA είναι πολύ λίγα, εκτός αν θέλεις με το που κοπεί το ρεύμα να έχεις 5' για σώσιμο και shutdown. Για switch πάρε 2 φτηνά, εγκατάστησε το ένα και κράτα το άλλο σε εφεδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlepes Μάϊος 2, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Ευχαριστω για την απαντηση trendy. να σε ρωτησω κατι τελευταιο πριν προχωρησω στην παραγγελια.Οσο αφορα το switch να παρω 10/100 ή 10/100/1000 ?Το γραφειο εχει δομημενη καλωδιωση με καλωδιο κατηγοριας 6.Ειναι υπερβολη το 1 gbps?Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 2, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 1000άρι να πάρεις, είναι τόσο φτηνά πλέον που δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.