AlexanderK Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Έδω και περίπου 2 χρόνια χρησιμοποιούσα 6 σκληρούν green 1gb σε raid 5 για αποθήκευση δεδομένων.Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.Σήμερα έτσι ξαφνικά status failed και ο ένας σκληρός φαίνεται αποσυνδεμένος και να δουλέυει κανονικά.Τι προσπάθησα να κάνω rebuilt (όπου δεν υπήρχε επιλογή), τι το ενα τι το άλλο....Είμαι έτοιμος να σκάσω.Τα φώτα σας παρακαλώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 8, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2011 Ειχα ιδιο προβλημα σε raid5 και απλα τον αντικατεστησα χωρις βεβαια να χασω τιποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Δεκέμβριος 8, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2011 Ειχα ιδιο προβλημα σε raid5 και απλα τον αντικατεστησα χωρις βεβαια να χασω τιποτε.μου έδειχνε το σκληρό σαν missing και τον ειχε απο κάτω σαν να είναι κανονικά μόνος του.Βρήκα κάτι οδηγίες κάπου να το διαγράψω να το ξαναδημιουργήσω και με την βοηθεία ενός προγράμματος να πάρω backup.Το έχω τώρα 2 ώρες και σκάβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 8, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2011 Το raid 5 το εχεις κανει απο bios σε καποιον controller ;Αν ξερεις ποιος απο τους 6 ειναι ο προβληματικος δισκος στην συστοιχια σου απλα βγαλτον και αντικατεστησε τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Δεκέμβριος 8, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2011 Βρήκα την λύση εδω.Με ενα προγραμματάκι που έχει το testdisk βρηκα τα 2 partition και βγάζω δεδομένα απο το 3ο partition...Εύχομαι να μην ξαναχρειαστει...Έχασα δέκα χρόνια απο την ζωη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.